icon

Ako nájsť prácu?

jasha77
10. feb 2014

Ahojte zienky.chcela by som poradit.kukam inzeraty asi vsade a ziadna normalna praca len sami poistovaci a pod ☹ Hladam si pracu na jednu smenu kedze mam dcerku skolkarku ale bohuzial nedari sa.je to tazke.neviete poradit nejake zamestnanie okr.Martin.

mima4
11. feb 2014

@cobhan tak v tom pade si treba zvolit zivot zeny v domacnosti.

mima4
11. feb 2014

@eeffka
ako ja ta chapem 🙂 a aj s tebou suhlasim. No keby vsetky pary fungovali ako vy... tak zamestnavatelia absolutne neriesia deti, nedeti... lebo by tieto veci nezaviseli od pohlavia rodica 🙂

s tym 3+3, ja si myslim, ze niektori ludia, teda teraz hlavne zeny, nechcu vidiet realitu - moj nazor.

maria1989
11. feb 2014

@misinka26 aká chyba systému? nežijeme v socializme... keď sa chceš zamestnať u súkromníka, on si tiež nemôže dovoliť aby si povedzme raz za mesiac-dva vždy na týždeň-dva vypadla z práce... proste je to tak... jemu tiež peniaze z neba nepadajú... jedine sa zamestnať v štátnej firme, kde nejaké výpadky z práce nebude mať kto posudzovať, resp. každému je to u prdele, lebo sú to "štátne" peniaze...

eeffka
11. feb 2014

@mima4
a este dôvetok bo mi zmizlo 🙂
a popravde mne pride vyhovaranie sa na deti take alibisticke, ked vyberam zeny k nam a opytam sa na deti ( pisu si to zeny do CV) a odpovedou mi je ustrachany pohlad a nevie kam pozriet, tak ju nevezmem nie preto ze ma deti, ale preto ze absolutne nemyslela ako sa zariadit. Ja osobne mlade a bezdetne nevolam vôbec emoticon lebo tie sa vydaju, funky nalada a idu na MD a maju fp ci po nich zostane potopa, ja mam rada 35nicky s detmi min v skolke. Isteze deti choreju ale zariadit sa da vsetko. ved sama mam 2deti, viem ze to nie je med lizat

mima4
11. feb 2014

@eeffka
ja verim, ze s detickami je to narocnejsie sa zladit...to je pravda, ale nechapem, prečo jedinych, kto to tazi su zeny - matky?

Ked ma byt cela zodpvoednost len na nich, tak nech muzik donesie minimalne 1500 eur domov v cistom a ony nech nemusia chodit do prace vobec.

sasakej
11. feb 2014

manžel ma dobre stabilnu pracu a nie že by nechcel byť s detmi ,ale viac to zanedbava myslim ,učenie lebo ho to nebavi a nema trpezlivosť sa učiť s detmi . nevie si dať pozor či maju ulohy a podobne zaležitosti pomaha inych pracach domacich ,ale toto mu nejde to bola sama poznamka a zla znamka. nie všetci muži su rovnaky. proste nechce prisť aj on pracu ked neni priležitosť samestnať sa tu na okloli ,ked je tak za ubohy plat. každy ma inu situaciu a ine možnosti.

cobhan
11. feb 2014

@mima4 v ziadnom pripade nechcem byt zenou v domacnosti, na to som nestudovala a nemakala na sebe, ale situacia je taka, aka je...skratka nemozem od 54 rocneho muza chciet, aby dal vypoved, lebo ja chcem ist do roboty....co sa OCR tyka, tak tam moze pomoct, ale jeho pracovna doba je taka, ze skolku pre malu budem musiet obstarat ja, aj dovoz, aj odvoz a tam je hlavny problem

limetka713
11. feb 2014

@eeffka takže v podstate tvrdíš, že mladé a bezdetné sú nezodpovedné..veľmi pekne !! ja som mladá a bezdetná, mám priateľa a plánujeme svadbu ale dieťa ešte nie a tak rada by som pracovala a už som vyše roka nezamestnaná..vieš ako to úbíja? vieš ako to bere sebavedomie?? niekto povie, tak zober brigádu !! už kašať na to,k že prevezem viac ako zarobím, ale keď ešte aj na to chcú len študentku tak si môžem tak vieš čo..mladé a bezdetné vedia byť tiež pracovité !!!

alexandramaria
11. feb 2014

@misinka26 advokátske kancle, rozhodcovský súd, koncipient? Nikde nic? Jazyky ovladas? Nechce sa mi veriť aby si sikovna pravnicka nenašla robotu.

alexandramaria
11. feb 2014

@eeffka preesne! Skvely názor, perfektny. Hlavne s tým 3+3 doma. Nech sa na mna nik nehneva, ale ja zenu po 6 rokoch pauzy proste nezoberiem. Ocr ky má neuveriteľné rozčuľuju. Co nemaju zeny mužov, aby dobro medzi sebou delili? Proste treba otvoriť oci haloo, nežijeme v sociku.

eeffka
11. feb 2014

@limetka713 hmm no neviem ja som asi z inej doby... ako to ze ako mlada "sikovna" bezdetna, po skole nemas za sebou prax??? ja som od 3.rocnika praxovala v istej firme kde som sa potom zamestnala... Co si cakala ze az dostudujes, tradadaaaaaaa slecna podte pracovat ku nam?
a naozaj je pre mna stabilnejsi zamestnanec odrodena zena ako mlada kocka ako ty. Sorry pohlad zamestnavatela. Inak mam v praci aj oddelenie kde je vekovy priemer cca 24r a tam je taka fluktuacia ako nikde inde

mima4
11. feb 2014

@limetka713
browsuj net..v BA najdes ponuky pre teba (ak si sikovna a vies jazyky), zbal sa, prenajmi si izbu v BA a budes robit.
Pripadne skus Prahu, vacsie mesta.

Svet sa ti otvara dokoran zena!

limetka713
11. feb 2014

@eeffka z tvojich vyjadrení vidieť a cítiť aroganciu, bola si niekedy nezamestnaná alebo patríš k tým čo majú len reči, že sa treba snažiť ale nikdy to nezažili? ja mám 29 rokov, a momentálne ma živí priateľ, pre mňa sú to len nervy, stres a zúfalstvo, keby som rozmýšľala ako podľa teba rozmýšľajú tie mladé a bezdetné tak sa nechám živiť mužom aj naďalej a narobím si deti.. ☹ ja som po škole a aj počas školy pracovala, bola som aj v zahraničí,neviem prečo hneď usudzuješ, že to tak nebolo, dokonca aj ked som bola po strednej nezamestnaná tak som chodila na kurzy a absolvetské praxe, proste všetko možné, len aby som doma nesedela a stálu prácu som si nenašla, tak som šla na výšku, nie z donútenia, odbor, ktorý ma skutočne zaujímal.. a po vysokej takisto nezamestnaná.. ja za sebou mám nejakú prax ale poznám aj také, ktoré nie a každý zamestnávateľ by chcel také, ktoré sú mladé a s praxou, a ako má dopekla ten človek získať prax keď ho nikde nechcú vziať?? a to nie je o tom, že človek je vyberavý, lebo v dnešnej dobe to už nejde, som ochotná robiť úplne mimo svojho odboru, aj za minimálny plat, na smeny, v predchádz. zamestnaní som ako recepčná robila aj nočné..takže to nie je o tom, že sedím doma na riti a plačem, že mi robota nespadla do lona

misinka26
11. feb 2014

@eeffka Vúbec nemáš pravdu, tak asi nemáš muža na zodpovednej pozícii, ktorý si nemôže len tak hosikedy odísť na OČR ... a s tým, že ženy idú na dve materské a potom plačú, ja mám ročného chlapčeka a už sa hrabem do práce, počas materskej sa stále učím nové zákony a chodím na anglinu, malý chodí do jasiel a je mu tam fajn ale nakoľko moji rodičia bývajú 250 km od nás a mužový nie sú schopný ani ochotný pomôcť je jasné, že ak malý ochorie budem musieť ostať doma ja, nakoľko muž nemôže a malý keď má teplotu aj tak chce len maminku !!! áno budeme mať po ruke opatrovateľku ak by bolo moc zle, ale sorry ja som matka a keď je moje dieťa choré tak by som sa ani nesústredila v práci lebo by som rozmýšľala nad ník ako mu je ... tak tu prosím ťa neurážaj iné ženy a nerob zo seba ,, super matku ,, ktorá všetko zvláda a vyženie muža na OČR lebo však čo deti sú na druhom mieste !!!!!!!!

eeffka
11. feb 2014

@limetka713 hmm arogancia, ok tak takto som dieta z rozvedenej rodiny kde nikdy hlad nebol ale ani peniaze navyse, od 16r sa viacmenej staram sama o seba, od 18 pracujem roznou formou , dokonca som bola aj na urade prace..., mas 29rokov a poriadnu robotu..prepac ale si 30nicka, nie 23r absolventka... a to este horsie... ze byvala studentka nema prax este pochopim ale 30r zena? ja v tom veku som uz mala 10r praxe ( 3v skole a 7po) . naco si isla studovat skolu ktora ta bavi ale neuzivi ( ked si to nemozes dovolit, manzel, rodicia ktori ta uzivia)?
a ako ma clovek ziskat prax? no napr bezplatnou praxou za referenciu ked je to uz az take zufale... neverim tomu, ze ak by si niekde "robila" zadamo a dobre, ze by ta neprijali hoc aj na maly uvazok casom.
stale spominas kurzy, praxe.... ty sa neprofilujes? ja som ekonomka, tak nepojdem hladat miesta v zahradnictve...

eeffka
11. feb 2014

@misinka26 vies co ani neviem co takej zene na toto napisat, jasne "zodpovedna pozicia" 😀 si mlada...neskor pochopis ze NIKTO nie je nenahraditelny... Ja nikde nepisem ze som supermatka ale ze ked je to nutne tak nejdem prioritne na OCRku ja ale muz
Nikto nikoho neuraza, a to ze mate neochotných (dostupných) starkych je bohuzial vas problem. Ja som si tiez prehltla nejednu horku slinu so svokrovcami ale nefnukam, ze si neviem najst pracu... a vôbec nechapem tvoj postoj najma ak ides do prace po 1roku.

cutty
11. feb 2014

Je velmi lahke niekoho hned osudit, ze ked nema pracu tak sa dostatocne nesnazi a je lenivy. Ja sama mam uz pomaly depresie z toho ako si nemôzem najst zamestnanie. Tiez mam vysokoskolske vzdelanie,cerveny diplom v ruke ale bohuzial nemam prax. Este cez vysku som mala malu a hned po vyske sa mi narodil syn. Je velmi ubijajuce ak rozposlem kopec zivotopisov a motivacnych listov a odnikial sa ani len neozvu. Je to zacarovany kruh - vsade chcu cloveka s praxou ale kde ju mam do pekla ziskat ak mi nikto neda sancu. A detto tu na vychode kde je roboty velmi velmi malo a kedze nemam tie "spravne" znamosti tak ktovie kedy sa mi podari zamestnat sa.

maria1989
11. feb 2014

@misinka26 no veď ona presne o tom hovorila, že keď má muž takú dôležitú robotu, ostaň s deťmi doma ty 😉 ale nie na úkor zamestnávateľa... každý má svoju pravdu...

misinka26
11. feb 2014

@alexandramaria ty asi nevieš o práve nič, že ??? tak aby si vedela pre info, ak chce človek robiť koncipienta tak 5 rokov u nejakého právnika,notára, exekútora, za minimálnu mzdu, alebo len za odvody od nevidím do nevidím, po 5 rokoch môžeš robiť advokátske skúšky, ktoré sú tak náročné že každý druhý ich robí tak na druhý krát, to nehovorím o tom, že stoja okolo 600 € každá, potom si môžeš samozrejme otovriť vlastnú prax kde nemôžeš najbližšie 3 roky prijať nijakého koncipienta, samozrejme treba mať kapitál a klientov 🙂 🙂 ... to len na upresnenie ... ďalej bez praxe ťa nikde inde nezoberú ... jasné, že sa pokúšam dostať aj na súdy, učím sa už dva mesiace na skúšky, oproti ktorým boli štátnice nič a aj tak nemám istotu, že tam už nemá teplé miestečko sľúbené niekto iný ... nie nevyhováram sa, nesedím na zadku a počas RD som sa učila a aj chodím na anglinu ...ovládam dva svetové jazyky, šoférujem a nie som ustráchaná mamička ... a viem aký pohľad na mňa hádžu zamestnávatelia keď príde reč o dieťati ... a netvárim sa ustráchane ako tu jedna mamička podotkla,...
Veľa vyštudovaných právnikov je na úrade práce alebo robia úplne niečo iné, je to proste tak, vylezieš školu bez praxe len s diplomom, ktorý ti vlastne nič nezaručuje a nič nedáva ... ale to je na dlho ...

maria1989
11. feb 2014

@cutty nikto nikoho neodsudzuje. bola tvoja voľba ihneď po škole ísť na materskú. a teraz sa divíš, že ťa nikto nechce. hm. napr. tu na východe si robotu (nemyslím takú za pásom) nenájdeš niekedy ani ako bezdetná, s vysokou školou, skúsenosťami... alebo resp. nájdeš, za pár korún

matozazzo
11. feb 2014

Nie je a nebude lahke najst si pracu, lebo... cely nas system je zle postaveny. Kazdy chce pracu TPP, ale zamestnavatel si takychto zamestnancov nemoze dovolit. A stat aby mal na dochodky atd. len zdviha odvody. lenze to podnikatelia alebo male firmy nevladzu utiahnut. Konkretne. Plat cca 400 v hrubom, v cistom 340, zamestnavatela to stoji 550 Eur. A co to je? Minimalka? Tu nikto nechce, takze ak si vezmem dvojnasobok, ako zamestnavatel je prijat pre mna zamestnanca na TPP maximalne nevyhodne... A ze su projekty? Ano, napr. rok preplacaju, ale potom uz nie a zaviazat sa musite na rok a pol alebo 2 r. Lenze odkial potom peniaze, ak tolko firma nevyrobi?
Preto treba prehodnotit, aj ako sa chcete zamestnat.. (TPP, dohoda, zivnost)
Dalej mamicka s 2 detmi, sama mam 2 deti a moja pracovna doba? Od kedy potrebuju zakaznici a dokedy potrebuju, takze ak mam koncit o pol 5, ale musim ostat do pol 6, lebo si to situacia vyzaduje, tak bud idem do prace s tym, ze si to zariadim, alebo tu pracu nedostanem. Bohuzial, aby podnikatel prezil alebo firma, pracovna doba je podla poziadaviek klienta.
Dalsie, uz som to tu raz niekde rozpisovala... niektori dnesni mladi ludia maju uplne iny pohlad na svet, pracu, zodpovednost... A to sa ukaze uz pri pohovore...
A pracu si len cez internet nenajdes. Chce to osobny kontakt, popytat si info vo firme, vyhladat konkretne firmy, kde chces pracovat a zaniest alebo zaslat im zivotopis so sprievodnym listom!!! Ten je tiez dolezity, ak mi pride mail a v nom len zivotopis, ani necitam... Alebo nieco v style... V prilohe zasielam zivotopis... ako info, a strucne napisat o aku pracu mam zaujem.

alexandramaria
11. feb 2014

@misinka26 😅 ja neviem o práve nič? No dobre teda 😀

mima4
11. feb 2014

@misinka26 pokioal viem a je to vsade prezentovane, tak jednu z najhorsich uplatneni maju absolventi pravnickych vysokych skol. Je ich proste enormne vela.
Ale je super, ze sa snazis, ucis jazyk 🙂 Je to urcite velke plus.

jana5555
11. feb 2014

Blahozelam ti k tvojmu tvrdo vydretemu postu, skvelej organizacii v praci aj v rodine a k tomu vsetkemu, co si tu, ako opisujes dosiahla...len nechapem, co si tak negativne naladena, ved by si mala byt rada, ako si to vsetko zvladla 🙂

jana5555
11. feb 2014

@eeffka Blahozelam ti k tvojmu tvrdo vydretemu postu, skvelej organizacii v praci aj v rodine a k tomu vsetkemu, co si tu, ako opisujes dosiahla...len nechapem, co si tak negativne naladena, ved by si mala byt rada, ako si to vsetko zvladla 🙂

misinka26
11. feb 2014

@eeffka .. ja si vzhľadom na oblasť ktorej sa venujem nemôžem dovoliť ostať doma dlhšie, každým dňom pribúdajú nové zákony, každým rokom nový absolventi, v tomto obore je tá doba čo som doma už veľmi dlho ... ak sa chcem teda ešte vrátiť k tomu čo ma baví musím si hľadať robotu už teraz ... preto tak skoro ...

maria1989
11. feb 2014

@misinka26 ty sama si si vybrala právo 😀 ja som si vybrala podobne ... a prácu som si vyberala podľa toho, kde môžem chodiť do roboty so psom 😀 😀 😀

misinka26
11. feb 2014

@alexandramaria Ja nie som vedma tak nemôžem vedieť či vieš alebo nevieš, ale ak by si vedela, tak by si sa tak hlúpo nepýtala ... lebo každý kto pozná oblasť práva vie aká je situácia ... nevedia si nájsť práci absolventi bez detí, nie matka s malým dieťaťom 3 roky po škole ...

maria1989
11. feb 2014

@matozazzo presne tak

eeffka
11. feb 2014

@misinka26 ale ved to je fajn, taky postoj ja kvitujem

@jana5555 ja nie som negativne naladena, ja verim tomu ze cloveka skor posunie vpred "kopanec do zadku" ako lutostive potlapkanie po pleci
a ironiu si nechaj na najblizsi prac pohovor , iste ju niekto oceni 😎