icon

Ako nájsť prácu?

jasha77
10. feb 2014

Ahojte zienky.chcela by som poradit.kukam inzeraty asi vsade a ziadna normalna praca len sami poistovaci a pod ☹ Hladam si pracu na jednu smenu kedze mam dcerku skolkarku ale bohuzial nedari sa.je to tazke.neviete poradit nejake zamestnanie okr.Martin.

alexandramaria
11. feb 2014

@cobhan Decko čo len študuje ? 😅 no pekne 😅 Ja o matkách nepíšem nič o zaostalosti. Preboha, to je všetko tak prekrútiteľné ? Ja sa stotožňujem s tým čo napísala efka, niektoré matky by chceli robotu od 10 .00 do 14.00 ale ak dieťa náhodou počas tých 4 hodín zaplače tak medzitým by si aj odbehli domov. Už chápeš čo som chcela povedať ? Fakt sa nemienim hádať, tiež plánujem deti, ale to že mám 23 rokov, no , od decka mám ďaleko 😉ak tak, tak decko čo na sebe maká a pracuje už od školy, aby raz nevyrevúvalo ako vy, že má malé dieťa a nemá robotu resp. nikto ho nechce !!! Moje názory prezentujem veľmi slušne a konverzačne.

tortelinka
11. feb 2014

@alexandramaria a môžem sa opýtať ako budeš v budúcnosti riešiť choroby dieťaťa ?

misinka26
11. feb 2014

@alexandramaria Áno tak pod do BA, tu koncipienti robia od nevidím do nevidím ... aspoň tam kde som ja bola na pohovoroch ... Bc. je nič ... nemôžeš s ním robiť koncipienta, nemôžeš sa zapísať do komory ... ešte pred pár rokmi ani Bc. nebol ... Podstatné veci sme sa aj tak učili až na druhom stupni, či si myslíš, že dejiny ti dajú veľa právnych vedomostí ??? Ak by Bc. bolo ,, niečo úžasné ,, ako tu popisuješ, nik by nešiel ďalej, nik by ďalej neštudoval Mgr. Chceš porovnávať človeka, ktorý má Bc. a ktorý má Mgr. ??? ktorý má štátnicu zo správka a ktorý z trestu, občana, obchodu ??? Jasné, že sa budeš byť za Bc. lebo ty nič iné ani nemáš ... je jedno kde som študovala aj tak to nie je o škole ale o šikovnosti dotyčnej osoby ... A prosím ťa, nesnaž sa ma tu analyzovať, ty si ešte moc mladá a málo skúsená na takéto reči ... ja viem prečo si neviem nájsť miesto, lebo som náročnejšia na prácu, na čas a je pre mňa dôležité aj byť s malým ...

jana5555
11. feb 2014

@alexandramaria a ty si robila nejaku statistiku,ked tu takto opisujes zamestnankyne-zeny s detmi, ze taktizuju, nic im nie je dobre, to odkial mas take info? Ti poviem, ze ja s detmi som niekedy ostavala aj dlhsie v robote a velakrat som si ju brala aj domov na ukor svojej rodiny, len aby som mala veci tip top, co sa o niektorych bezdetnych zenach nedalo povedat, tak nezovseobecnuj, nehadz tu kazdeho do jedneho vreca... a ano kazda choroba dietata je pre matku ,,tragedia", nemusis sa z toho smiat a z ,,obycajneho soplika" sa moze za par hodin vyvinut viroza so 40-ami teplotami, co tolko zastavas tych zamestnavatelov, ved su to prevazne muzi a hlavne ti na vyssich postoch mozno ani nemaju paru o tom, co vsetko ich zeny musia pocas ich ,,velkeho sefovania" doma s detmi postihat

alexandramaria
11. feb 2014

@misinka26 Okej, mladý človek rovná sa blbý človek 🙂 tak už som ticho teda. 😉 Btw, ak si odomňa staršia o päť rokov, aj to je moc . Ale ja som blbá 😀 a ak sa mi vysmievaš za Bc, tak ukazuješ len svoju inteligenciu.
@tortelinka už vyššie som písala, že ja už teraz vo firme môžem aj v budúcnosti robiť štýlom home office v prípade potreby 🙂 Pracujem vo firme, kde sa táto možnosť pracovnými skúsenosťami a tvrdou robotu stáva pre zamestnancov dostupná prostredníctvom vzdialenej plochy na firemnom pc, etc. Takže prípadná choroba dieťaťa nebude problém.
@jana5555 Vieš koľko životopisov mi prešlo rukami ? Okej, matky ako ty obdivujem, ak si si brala robotu aj domov. Prosím, nechytaj ma za každé slovko typu soplík. To bolo čisto obrazné. Ja nezastávam zamestnávateľov. Ani žiadne mamy nezhadzujem. Viem koľko je skvelých žien čo si vedia zmanažovať deti, prácu aj rodinu. Takou mamou raz chcem byť. 🙂 ale nie nariekať ako ma nik nechce.

natuska87
11. feb 2014

@alexandramaria Vsetci sme pochopili, ze si mlada,revolucna s flexibilnym myslenim...ideal dnesneho dna...sen kazdeho potencialneho zamestnavatela...ale tiez nie je nic zle,ak sa chce niekto,podla Teba "az prehnane" starat o deti,vedz, ze takejto matke sa to v dobrom vrati,hlavne vtedy,ked skonci kariera.Vyznieva to ako klise, ja v Tvojom veku by som reagovala podobne, ale investicia do deti, socialna, moralna sa vyplati...i ked, aj ta materialna je dolezita,hlavne v konzumnej spolocnosti.Idealne by bolo najst "zlaty" stred....

cobhan
11. feb 2014

@alexandramaria studium je teraz tvoja jedina zodpovednost, ktoru mas a v istom zmysle si este dieta. Realny svet ako taky moc nepoznas, nie si odkazana len sama na seba, mas za sebou svoju rodinu, atd. Nemyslim si, ze by nejaka matka hladala robotu od 10-2, pripadne by chcela obiehat domov kontrolovat, ci dietatu volaco nechyba, ale niektore pracovne pozicie su skratka s rolou matky nezlucitelne, teda pokial ti nevadi, ze budes dieta vidiet cez vikend a obcas, ked sa postasti, tak chvilku cez tyzden.
Hlavny problem je, ako si napisala, ze matky nikto nechce a zrovna z dovodov, ktore si ty sama opisala v predoslych prispevkoch...ano, taky je zial vseobecny pohlad na matky a tie take klasicke strachy zamestnavatelov, ze co bude ak. Navyse ta pracovna pauza, mozna strata pracovnych navykov, pauza vo vzdelavani, tym padom vedomosti a informacie, ktore su uz neaktualne, je toho vela, ale na druhej strane, vacsina mamiciek hlada roboty skor manualne a len mala cast z nich sa uzko specializuje na urcitu oblast.
Skor vacsi problem vidim v zamestnavateloch..neviem ako na Slovensku, ale tu je cim dalej viac inzeratov a poziadavky su fully flexible & fully available, work on call a podobne chutovky, na ktore matky jednoducho nemaju, pokial nie su v dosahu stari rodicia alebo fulltime au-pair. Niekedy sa toto tykalo max. lekarov, poziarnikov, policajtov a obcas zelezniciarov a autobusarov, dnes si to davaju do poziadaviek aj spolocnosti, ktore upratuju domy.

misinka26
11. feb 2014

@jana5555 Ona to nikdy nepochopí, je ešte moc mladá ... @alexandramaria u nás sme tiež mali pred dvoma týždňami ,,len soplíky,, , stiahla som malého z jaslí na piatok, že však čo preliečime cez víkend a už v sobotu, mal zapálené aj očká, hrdlo, v nedelu teplota 40 C .. .zápal horných dýchacích ciest s nábehom na zápal stredného ucha, doba liečenia 2 týždne ... takže keby som zanedbala ,, len soplíky,, tak už sme v nemocnici ... ale stále opakujem, kto to nezažije nepochopí ... ja som dala malého do jasiel nech si zvyká kým si nájdem prácu a už bol za mesiac dva krát chorý, dokopy bol v jasliach 9 dní ...keby som už pracovala, tak už mám dávno padáka ... a prosím slečna nenavážaj sa tu do matiek, ktoré sa snažia skĺbiť rodinu a prácu, je to tak, že zamestnávatelia nemajú radi matky s malými deťmi a nie je to o tom, že by sme boli precitlivené, lenivé, či šunky si válali ...

alexandramaria
11. feb 2014

@natuska87 ďakujem za pochvalu 🙂 Myslíš že mamičky čo pracujú sa nedostatočne starajú o deti ? Lebo mi to tak vyznelo trošku, že len mame čo sa deťom venuje 24/7 sa to vráti ...☹
A nie, nezhadujem mamy čo sa "až prehnane" starajú , ja si vážim každého človeka, a každú matku čo sa do tejto neľahkej doby rozhodla priviesť nový život. Len nerozumiem nariekaniu ako ma nik nechce do práce a hneď v ďalšom príspevku výhovorky prečo sa to nedá a podobne.
vďaka za tvoj komentár 🙂

alexandramaria
11. feb 2014

odkiaľ vieš že som slečna a nie pani a nemám rodinu ? @misinka26

tortelinka
11. feb 2014

@alexandramaria ok, lenže väčšina zamestnaní sa ako home office nedá robiť, a to sa nebavím o chorobách, ktoré si vyžadujú pobyt v nemocnici, takže vtedy sa aj tak nedá robiť

alexandramaria
11. feb 2014

@tortelinka o takých chorobách predsa nerozprávam ani ja. Nemiešajme hrušky s jablkami 🙂 to je úplne o .inom. ..

jana5555
11. feb 2014

@alexandramaria hej, no neviem, co obdivujes, asi to, ze cez vikend som sa nemohla venovat rodine , ale sediet nad nejakymi papiermi, ap. , ale teraz , ked mam dalsie dieta a ,,sedim" s nim na materskej sa citim ovela lepsie, ked si ho mozem vychutnat bez stresov, pracovnych nahanaciek a tak, mam pocit, ze zivot mi len unikal pomedzi prsty, teda ukratene boli hlavne deti, ale v praci som to nikdy nedala pocitit a ani sa nepamatam, zeby tam boli menej vykonne kolegyne, ktore mali deti, prave to bolo prinosom, lebo sme si vedeli navzajom aj poradit a mali sme uz aj ine priority ako zalomeny necht alebo rozstiepeny vlas 🙂

misinka26
11. feb 2014

@alexandramaria Ale ja sa ti nevysmievam za Bc. to ty ho tu nadvyšuješ nad všetko ... a ani to, že si blbá ti nehovorím, ja som bola v tvojom veku presne ako ty, úplne ako by som seba videla a počula ... aj ja som si vravela kariera a až potom rodina, ale človek mieni a pán Boh mení ... keď mi Dr. povedal, že bolo by dobré mať čo najskôr dieťa lebo možno už potom nebude príležitosť ani som nerozmýšľala, bolo rozhodnuté ... našťastie sa podarilo a máme doma krásneho chlapčeka, nikdy nebudem toto rozhodnutie ľutovať, je mi síce občas smutno, že som mohla mať super prácu ale každý úsmev môjho deťaťa mi to nahradí ... malý už je troška samostatnejší tak sa hrabem do práce, hľadám si ju aktívne, ale ak si myslíš, že sa môžeš popri dieťati a rodine venovať príprave na prácu celý deň tak si na omyle, človek je rád, že je rád, dieťa potrebuje 100% čas, okrem času keď spinká, teda ak spinká ( ešte si nezažila keď idú zúbky , keď má teploty, keď sa mu nedá dýchať ) a vtedy sa snažím navariť, trocha upratať nech to tu vyzerá ako u ľúdí, treba dať prať, atď... takže niečo také ako behať po firmách a roznášať životopisy je nemožné, sme odkázané len na internet ... a chcela by som ti dopriať zažiť čo ja mám teraz, to že sa celý deň starám o malého, o rodinu, o domácnosť a večer keď malého uložím spať tak sa začínam učiť tak cca do 3 do rána, ale nie v kuse, to si na omyle, malý sa pravidelne budí a treba ho ísť utíšiť, lebo muža nechce len mňa ... tak a teraz si mudruj slečna či pani či čo si ...

alexandramaria
11. feb 2014

@misinka26 ja nemudrujem. Ty si ma dopredu odsúdila ako nemám nič iné na starosti len štúdium. Predstav si že to tak nie je. Ani nevieš či som vydatá a nazveš ma slečna len aby si nasadila punc všetkému výsmechu počnúc mojim vekom, končiac mojím titulom. Tiež nevieš či mám muža o ktorého sa treba starať, variť a prať a upratovať. ´Predstav si že mám !
No vidíš, teraz si sa rozpísala o tom, prečo je to tak ťažké, pracovať, ako matka, píšeš že synátor má len rok, tak prosím, ešte máš dva roky RD k dobru . Tak si užívaj syna a materskú a neodporuj si vo všetkých príspevkoch. Si odomňa staršia maximálne o päť rokov a ideš sa tu rozpažovať ako keby si mala 50 a dospelé deti. Pritom si tak mladá a možno aj blbá ako ja. Jediné čo nás delí je že si matka a ja nie. Tiež by som ti mohla dať milion otázok ktoré by nesúviseli s touto témou , ale načo. Prajem ti perfektnú robotu na súde albo kdekoľvek na čo sa cítiš a veľa šťastia a hlavne zdravé dieťa. Hádať sa nejdem. To že som si dovolila prodať svoj názor ktorý sa proste nezhoduje so Slovenskou mentalitou, to nie je môj problém. Ale ak ma ešte kôň bude baviť a budem už mama tak sa ti ozvem, ako sa mám s ročným dieťaťom, ktroré dúfam do tej 28 stihnem 😉
Aloha.

tortelinka
11. feb 2014

@alexandramaria chcela som tým povedať, že život prinesie rôzne situácie, ktoré si nenaplánuješ, preto nehovor dopredu čo a ako budeš robiť

misinka26
11. feb 2014

Ešte raz, nadvyšovať a povyšovať si sa začala ty ... aj 20 ročná baba môže mať odživé viac ako 50 ročná, ja len reágujem na to ako sa tu navážaš do mamičiek s deťmi, že prečo si nevedia nájsť prácu ... podrobne som ti opísala, prečo je to u mňa, ale ty si hudieš len a len to svoje ... stale len ja, ja, ja ... áno som staršia len o 5 rokov ale za tých 5 rokov sa stalo toľko vecí, že to zmenilo moje postoje a pohľad na život ... a to som zvedavá ako chceš mať v 28 dieťa, veď len teraz končíš to máš 23 + 5 rokov prax, to máš 28 a skúšky ... alebo budeš mať dieťa počas praxe a potom uvidíš čo bude keď príde zodpovednosť ... pozri je to tvoja vec kedy si čo a ako zariadiš ... mne len ide o to, že každá z nás sa snaží si nájsť prácu a nepotrebujeme aby nás tu mladá, karieristka ( ktorými sme boli kedysi všetky ) poučovala ... toť vše 🙂 Dovidopo ...

biancal
11. feb 2014

@misinka26 neskúšala si políciu ako vyšetrovateľ?

misinka26
11. feb 2014

@biancal Ešte nie najskôr skúšam súdy, ale ak to tam nepôjde skúsim aj políciu 🙂

sunshineka
11. feb 2014

Ano najidealnejsie je vediet 2 cudzie jazyky,mat za sebou zahranicne staze a kopu certifikatov...ale nie kazda mala prilezitost a rodinne zazemie,kde bola podpora v tomto smere a o financiach uz ani nevravim.dnes zamestnavatelia chcu nemozne od zamestnancov.cakaju,ze ludia budu zit len pracou a na rodinu kakat.my rodinne zalozene nemame sancu.dnes sa uz aj od upratovacky bude vyzadovat,aby plynule komunikovala v cudzich jazykoch a mala VS.chora doba

ammellia
11. feb 2014

je to smutne, ale toto je naozaj kruta realita. Na trhu je 14% nezamestnanost, na jedno miesto pride zamestnavatelovi aj 100+ zivotopisov. Jasne, ze si vybera.
ak by ste mali pred sebou dvoch rovnocennych kandidatov, pricom u jedneho by bolo zvysene riziko absencii, koho by ste si vybrali 😉

mima4
11. feb 2014

@misinka26
@tortelinka
baby, mozem sa vas spytat dve otazky?
- ako vasi manzelia dokazu sklbit pracu a male deti a ako ju budu sklbovat do buducnosti?
- ako budu vasi muzi riesit ocierky dietata, doktorov atd? aku maju oni na to taktiku?

dakujem za odpovede 🙂

misinka26
11. feb 2014

@mima4 ako ??? na obe otázky je opoveď - má mňa 🙂 môj manžel má časovo náročnú prácu odchádza okolo 8 a vracia sa tak okolo 7, dakedy neskôr ... nie som z toho nadšená ale niekto zarábať musí, hypotéka sa sama nesplatí, robí to pre nás ... každý z nás musel niečo obetovať ... aj on by bol najradšej stále s nami ... aspoň večer keď príde je s malým, hrá sa sním, kúpe ho, spolu ho ukladáme ...OČR-ka u môjho muža nehrozí, je na vedúcej pozícii nemôže si dovoliť vypadnúť ... ja viem, že každý je nahraditeľný a preto musí pracovať tvrdo a dlho aby si prácu udržal ...

cobhan
11. feb 2014

@mima4 velmi jednoducho, on robotu ma a kedze ja som zatial doma, tak je to na mne. Ked budeme robit obaja, tak to pojde pol na pol. Ono to nie je zalezitost manzela, ale toho z dvojice, ktory robotu ma. Ten druhy, co len hlada sa musi automaticky prisposobit a je jedno, ci je to chlap alebo zena. Akurat pravda je, ze taketo otazky pri pohovore s chlapom nikoho ani nenapadnu 🙂
Bavime sa tu o matkach, ktore si hladaju robotu, takze si nemyslim, ze by tu bola niektora taka, co by manzelovi zahlasila, ze pocuj zlatko, minule som bola s malym doma ja, teraz si vybav OCR ty alebo sice som doma, ale minule som bola s malou u doktora, teraz je rad na tebe 🙂
ale som zvedava ako sa vyjadria aj holky, @misinka26 @tortelinka je to na vas :D

lll2010
11. feb 2014

...precitala som si celu diskusiu...a tym, ze sa tato tema tyka aj mojej terajsiej situacie neda mi nezareagovat....mam 4 rocneho syna, pred jeho narodenim som pracovala od skonceni skoly bez jedneho dna nezamestnanosti, takze prax jednoznacne mam. Po skole som odisla do zahranicia, kde zijem aj do dnes. Ovladam 3 cudzie jazyky, aktivne! + materinsky..😉 Ked mal syn 1 rok, pracovala som ako prekladatelka 2 roky - home office - vynikajuca moznost, bohuzial velmi zriedkava, aj v zahranici. Pracovala som denne 8 - 10 hodin. Syn nastupil do jasli od 1 roka, super pomyslela som si...(otv. doba 8-17 h), lenze v jasliach bol 3 dni a 2 tyzdne doma. Pracovala som po nociach, ked spal atd. Tato situacia trvala dobry rok. Spanku velmi malo. Na upresnenie manzel pracuje, resp. odchadza o 6 rano a prichadza o 19.00 vecer. Chlap na nemocensku s dietatom...bo by ho v praci vysmiali, resp. hned prepustili. Tu to chodi takto, bud je zena na nemocenskej alebo opatrovatelka, ale chlap na dobrej pozicii??..v ziadnom pripade!...ci to je diskriminacia alebo nie...je na posudeni kazdeho z nas, ale ak zijete v inej krajine, clovek sa jednoducho musi prisposobit. Po 2 rokoch tejto vynikajucej super platenej prace som skoncila, resp. bola to praca na dobu urcitu (projekt na 2 roky). Zamestnanie som si nasla velmi rychlo...s ktoreho ma aj velmi rychlo prepustili, este v skusobnej dobe...co sa im ani necudujem...pretoze som kazdy mesiac 1 tyzden so synom doma na PN-ke. Ma casty zapal priedusiek, uz aj zapal pluc..a trpi asmou. Druhe zamestnanie som si nasla taktiez relativne rychlo, s ktoreho som tento mesiac tiez dostala vypoved. Momentalne som zase na PN-ke, pretoze syn je opat chory. Ano, ked vstupim do skolke, dviha mi tlak, deti, kaslu, vidno na nich, ze su chore, usoplene..a jednoducho nepatria do kolektivu. Dieta s nizkou imunitou, ako moj syn je v momente nakazene. Chcem este pripomenut, ze posledne dve zamestnania, boli mizerne platene, resp. som nakonci mesiaca po zaplateni skolky, benzinu a jedla bola v minuse. Ale som naucena pracovat, nechcem sediet doma, a nechcem mat medzery v zivotopise, ALE dieta je pre mna na 1. mieste. Pri castych chorobach syna, by aj manzel prisiel o zamestnanie...a to si nemozeme dovolit. Chapem obidve strany tejto diskusie, ale je velmi lahko sudit, ked je mama, babka alebo krstna po blizku. My nemame nikoho, kto by mi maleho postrazil. Tazko je to hadzat do jedneho vreca.....

baklik
12. feb 2014

@eeffka no zda sa, ze mas na tuto vec poriadne vyhranene nazory. v mnohom s tebou suhlasim, ale nie je vsetko cierne alebo biele. co povies teda na moj pripad, pokial je vsetko tak jednoducho riesitelne?
VS, 2 jazyky, 7r. prax, pred MD pomerne slusny zarobok. so sefom som bola dohodnuta, ze na md ostavam min. rok, max. dva roky. akceptoval, pri kazdej prilezitosti sa pytal, kedy sa planujem vratit. nakoniec sme sa dohodli, ze ked bude mat maly 2 r., lebo vtedy moze u nas nastupit do skolky. jasle problem vybavit, a sukromne opatrovatelske zariadenie pre deti do 2 r. v tomto mestecku nemame. avsak zmeny nastali, cistky, z nasho oddelenia pre krizu ostal uz iba sef, stale len redukuju pracovne miesta v celej spolocnosti. a to som sa tesila, ze karieru mam rozbehnutu, dobre som sa zapisala, je sa kam vratit, pretoze to bol aj moj plan - mat dobre miesto a mat sa kam vratit.
a teraz co?? mam si hladat novy job a riskovat, ze - dieta mi bude po nastupe do kolektivu casto chore (mama stale pracuje a ma vazne zdrav. problemy, z muzovej strany pomoc absolutne ziadna) a teda ma mozno vyleju hned v skusobnej dobe (v povodnej praci by som si cerpala na OCR dovolenku, ktoru si musim vycerpat - 50 dni), prip. by som sa pripojila z domu, niektore veci sa daju porobit aj na dialku); - pripadne ma ani nevezmu, ak zistia, ze mam male dieta a "co ak onedlho opat otehotniem a budu nuteni hladat noveho zamestnanca". povodne som planovala po 2r. doma s dietatom pracovat dva roky a potom pripadne opat otehotniet s druhym dietatom.
tak, co je teraz pre mna vyhodnejsie?? mat teraz dalsie dieta a byt doma 5 rokov, co je uz uplna "vyhra" pre pracovne prilezitosti alebo nastupit do prace, ak sa vobec nejaka teraz sikne a boh vie, kedy a riskovat pripadne OCR (aj ked by sme sa s muzom striedali, co teda verim, ze jeho zamestnavatel by asi pozeral ako puk, kedze ziadny jeho kolega nebyva na OCR, ale co uz, vsetci maju po ruke ochotnu babku) a potom mozno opat riesit rovnaku situaciu s novym jobom a OCR. lebo ja sama som z toho zmatena...

natuska87
12. feb 2014

@alexandramaria Nie, to sme sa zle pochopili.Ja som tiez pracovala a vychovavala dve deti.Ale cestne sa priznam, ze za idealnejsich podmienok, ako maju matky dnes.Ja som len chcela povedat, ze nam musi v tejto besnej dobe zalezat na vychove...viem, o com pisem, este stale vychovavam syna...a je to v dnesnej dobe a spolocnosti tazke...

bajka22
12. feb 2014

jáááj, nedá mi nereagovať, zase sa to tu zvrhlo na hádku :( ako skoro v každej téme, prečo sme ženy - také? 😒 veď trochu ľudskosti...a od názvu témy sme zas niekde inde.. 😔

cobhan
12. feb 2014

@bajka22 az tak daleko od nazvu temy zase nie, rozoberaju sa problemy, pre ktore je problem si najst pracu. Ked sa tie nejako vyriesia, tak sa najde aj riesenie Ako si najst pracu 🙂

@lll2010 kde zijes, ak sa smiem spytat?

@baklik ja som bola v rovnakej situacii ako ty, akurat som vedela, ze s firmou to ide dole vodou, ale nejaky vacsi kontrakt by ju zachranil a boli rozpracovane 3 projekty ked som odchadzala na matersku, resp. v 35tt si ma nechali v nemocnici a do porodu som este robila cez pocitac a net odtial. Lenze ked skoncila materska (6 mesiacov), firma uz bola v likvidacii :( a idvtedy hladam...

jasha77
autor
12. feb 2014

akurat teraz som docitala celu diskusiu.o.k. kazdy ma narok na svoj nazor.trosku ma zarazilo par negativnych nazorov na mamicky ale aj tie raz pochopia ked budu v rovnakej situacii potom nech daju vediet.a radsej by sme mali drzat spolu ako zeny s detmi ci bezdetne to je jedno na kazdu to raz pride.skor som si myslela ze tato diskusia bude skor zamerana na nejake rady ako si najst lepsie zamestnanie ale o.k.ja som cele tri roky na materskej nesedela doma.pracovala som pre jednu financnu spolocnost este ked mi dcerka ani do skolky nechodila.jednoducho som uz nechcela byt doma.vtejto praci som sice nic nezarobila lebo som na to najprv musela mat papiere ktore som potom aj ziskala.v tej firme som bola preskusana s hora z dola skusky ustne cez pocitac v BA a v prievidzi.potom som to ale bohuzial musela nechat same skolenia cez vikend dokonca aj cez tyzden 2 dnovky.nemohla som si to dovolit ale nelutujem brala som to ako skolu dalo mi to mnozstvo inf.do zivota.potom som si hladala pracu ale zas som sa dostala do jednej poistovne z nudze lebo inu robotu som si nedokazala najst.tu som uz zarabala a naozaj celkom slusne.ale viete ako to bezi v poist.nedari sa kazdy mesiac zarobit.tak som odisla a som na urade a mam pracu na dohodu ako som spominala.ale chem sa dostat k tomuto akurat vcera vecer prisiel priatel s takou spravou ze mi asi nasiel pracu.je to taky maly obchodik za nasim barakom.plusy su v tom ze to mam na skok bola by som na zmluvu a urcite zarobila viac ako teraz.problem ale nastava v pracovnom case a toto by mali pochopit tie ktore sa tu navazaju na mamicky.1 tyz. by com chodila od 6-8 vecera aj cez vykend dalci tyz, od 6 rana do nejakej 2. a dalsi tyzden od nejakej 2 do 8 vecera.a teraz nastava problem skolka je otvo. od 6 do pol 5.priatel robi na 3 smeny.cize dieta by nam nemal kto zanasat ani bravat zo skolky.vychadzalo by to len cez niektori tyzden a potom co.priatelovi rodicia tiez pracuju neda sa im.moji rodicia byvaju mimo nasho sidliska ocino robi od rana do vecera a mama ma zly zdravotny stav.ako to zariadit poradte tie co ste take mudre.ja osobne nechcem pracu nejakej riaditelky s platom 1500eu ked viem ze na to nemam chem len obycajnu pracunapr. predavacky, upratovacky ,chyznej proste hocico s normal platom a pracovnym casom.a to je ten problem ze takej prace niet...len makat od nevidim do nevidim