Ako nájsť prácu bez známostí a stresu?
Ahojte, prepadá ma zúfalstvo, depresia…. V júni som prišla o prácu ako vychovávateľka v družine, pracovala som tam od výšky, t.j. 5 rokov. Nakoľko to bola škola v malej dedinke tak sa jedna trieda ŠKD rušila… no a ja som musela odísť. Mala som ísť do neďalekej Mš kde som aj nastúpila ale kolektív ma vôbec neprijal, nikto sa somnou nechcel baviť sedela som tam ako voš. Nespala som vôbec celé noci keď som vedela že tam mam ísť, bolelo ma brucho, stresy. Manžel povedal ze sa nemôžem trápiť tak ze nastúpiť nemusím od septembra. Našťastie som ešte nemala žiadne zmluvy, takže som tam niekoľko dní bola “iba tak”… povedala som teda že nenastúpim. Po tom čo som to povedala som začala intenzívne hľadať posielala som žiadosti všade kde sa dalo. Žiaľ, ani len spätná odpoveď nebola poslaná. Dnes začína školský rok a ja som ostala bez práce. Podporu síce poberám ale ja sa na toto spoliehať nechcem. V okolí berú všade po známosti, ja žiaľ také páky nemám… už som premýšľala že pôjdem robiť hocičo, ale žiadne pracovné ponuky pre ženy nie su len pre mužov ako zvárač a pod. Treba nám platiť hypoteku, byt, jedlo… popravde som zufala z toho celého a prepadá ma poriadna úzkosť, stres, panika. Rozmýšľala som nad psychológom pretože začínam mať stavy že som tu nepotrebná neviem sa plnohodnotne zamestnať, robiť to čo ma veľmi baví-práca s deťmi 😭
Tak to je dosť na psychiku. Hlavne nevešaj hlavu, neprestávaj skúšať
Držím palce
Zivotopisy posielaj zriadovatelovi (mesto/obec) nie len do skolok. To je prvy krok.
No..... toto nechápem, všade chýbajú učitelky, vychovávateľky
Tak už nič iné ti neostane, buď dochádzať za prácou (poznám aj takých ktorí chodia domov iba na víkend, a hlavne sa jedná o východnom SK, alebo najsť si v inom odbore - makať za pás, do skladu, alebo ako predavačku, upratovačku a pod
Ej veru, takto to chodí na SK. V Blave berú pomaly každeho kto pošle životopis. V ostatnych regionoch su len robotnicke pozície.. niekto tu písal, ze dochadzat 60 km za prácou.. je to bullshit. Ak si v regione, kde nie su dialnice tak realne zabiješ denne 3 hodiny na ceste a prejazdíš aj gate.
Media nas krmia informaciami, ze akutny nedostatok ucitelov. My sme 100km od BA a u nas na gympli ma znama slubene miesto o rok. Pokial nie si z BA, tak praca v tomto sektore sa nehlada az tak lahko ako si niekto mysli.
@top_manazerka aj tak ľudia cestujú za prácou z Michaloviec do Košíc. Bývanie v Košiciach je drahé a prácu vo svojom bližšom okolí nevedia nájsť. Potom je už len možnosť ísť na západ... buď Bratislava alebo ČR alebo ešte ďalej.
Autorke by som poradila to isté...ste mladí, zrejme ešte bezdetní, môžete ísť za lepšími podmienkami kam len chceš.
V školstve v regióne kde sa rodí málo detí sa budú pracovné miesta pre učiteľov/pedagog. asistentov rušiť. Jedine že by si chcela autorka ísť pracovať do školy s prevažne rómskymi deťmi, tých bude viac a viac.
Daj si inzerat, ze strážis deti. Popritom cez urad prace mozes spraviť aj opatrovateľský kurz a chodit opatrovať do domovov. Poposielaj zaroven cv aj do okolitých škôl, škôlok. Nestávaj vsetko na jednu kartu, tj na profesiu lebo sa zblaznis, vela ponúk odtiaľ je falošných.
@petracandle, v ke a okoli je tiez problem si najst pracu v skolstve…kopu zien si zrobilo pomaturitnu pedagogiku do materskych skol…
Ja by som si na tvojom mieste zistil kontakty na všetky ZŠ, MŠ a jasle v okolí 50 km od bydliska a rad za radom začal obvolávať riaditeľov, či nemajú voľné miesta.
Začal by som od najbližších a pokračoval by som ďalej.
Nepozeraj zverejnené ponuky len. Pošli si žiadosť do všetkých zariadení, ktoré u vás a v okolí sú, aj do tých, ktoré nemajú inzerát vonku. A čo súkromné opatrovanie detí? Niekedy ľudia potrebujú pre deti, ktoré sa nedostali do škôlky.
@top_manazerka to, či sa práca hľadá alebo nehľadá v školstve ľahko, často závisí aj od zamerania. Takí matikári, fyzikari, technika, informatika, jazyky... to majú ľahšie
Ak máte záujem ešte pracovať v škd a ste z Bratislavy, na Kolibe v ZŠ hľadajú vychovávateľku na plný úväzok
Veľa ponúk je na edujob. Súrne hľadajú vychovávateľku ZŠ s MŠ Jeséniova, Bratislava
Na profesii našlo 3 v okolí MI. Tam nič? Alebo skúsiť Práca za rohom ( neviem kde všade ste hľadali)...
Skus si hladat pracu v inom odbore,aj tam kde nehladaju prave sa popytaj...vela nas nepracuje v odbore,peniaze nam treba,tiez som vo svojom odbore nemohla najst pracu,robim inde...
My hľadáme dve vychovávateľky a sme dedinská škola sever stredného Slovenska. Nechápem prečo si po pár dňoch odišla, hlavne ak máte hypo. Ono riaditelia si takéto veci obvykle dávajú vedieť, budeš mať teraz ťažšie si niečo nájsť. Pošli žiadosti všade, kde si ochotná pracovať - nikdy nevieš, kedy niekto vypadne. A choď robiť hocičo, ja som robila aj v obchode medzi dvoma školskými prácami. Neubudlo zo mňa, práve naopak, naučila som sa s ľuďmi lepšie komunikovať.

@vevebono pred 2t som poslala do každej škôlky životopis žiadost a motivačný list…. Asi 15 mailov…z jednej školy mi spätne sa ozvali že nepptrebuju sle moju žiadosť evidovať budú…z ostatných nič…ani mailom ani v spame a dokonca ani poštou