Ako nájsť prácu bez známostí v malom meste?
Dobrý deň. Uz 5 mesiacov som evidovana na urade prace. Pracu si neviem najst,ziadne ponuky nie su u nas. Krajske mesto mam 35km a to nestiham rano deti zaviest plus nie som taka soferka ist denne do krajskeho mesta. Pani na urade u ktorej som evidovana mi povedala ze na urade sa uvolni jedno miesto onedlho,ze jedna pani ide ma MD. Len ze vsetky miesta sa obsadzuji len po znamosti,cez jedneho vyssie postaveneho poslanca. Ona tam robi 15 rokov a povedala ze vsetky su tam po znamosti cez neho. Je to mensie okresne mesto. Zistila som ze moj svokor sa s nim pozna. Su takmer susedia. Tak mu volal. Ten poslanec mi volal naspat ze dal na mna kontakt riaditelke uradu,ze o mne vie a mam jej zavolat. Volala som jej,povedala ze sa mi ozve. No zatial nic. Myslite ze jej treba nieco dat? Ze zato nieco cakaju? Ze je sanca ze ma vezmu? Som uz uplne zufala. Denne chodim aj 5x na Profesiu, Karieru,Worki. Poposielala som zivotopisy do vsetkych firiem v meste aj kde nehladaju. Nikto sa jeozval. Skolu mam normalnu,zuadnu sukromnu. Mam aj prax. Citim sa uz uplne zbytocna. Mam z toho depresiu. Rano sa mi nechce ani vstat,nemam chut nic robit. Vyhybam sa uz navstevam aj ludom lebo kazdy sa vypytuje ci uz mam pracu. Hanbim sa ze nemam Muzova rodina uz rype do mna naco mi je vysoka skola ked si neviem pracu najst. Po anglicky neviem. Keby mam peniaze davno chodim na kurz pocas rodicovskej. Na urade som sa bola pytat no jazykove kurzy nepreplacaju. A aj tak nemozem byt teraz predsa dva roky nezamestnana kym sa naucim anglictinu. Ja uz neviem co robit. Kazdy den dufam ze mi zavola ta riaditelka uradu,vzdy ked zazvoni mobil dufam ze vola ona. Kamosky a zname robia po znamostiach v administrative,bez VS aj bez praxe niektore. Mne je do plaču uz. Naco som aj 5 rokov zabila v skole ked skoncim pribpokladni v Kauflande. Robila som v administrative,vzdy som sa bez problemov zaucila. Dokonca moje rozpocty davali za vzor v inych firmach. V poslednej praci ked kolegyna nieco nevedela tak ju sef posielal za mnou nech jej poradim,pritom tam robila o 4 roky dlhsie. Preco mi nikde nedaju sancu? ☹️
@dharmasanata dobre nie je problem. Vytlacit a pripravit si potrebne dokumenty viem. Aj naucit sa zakony. Nie som negramotná.
@11bodka11 ty ani nehladas spôsoby, ale len dôvody prečo nie....už 5 mesiacov si sa mohla jazyk učiť, nechceš, nikto ti doma nezaklope, pod máme pre teba prácu, dvihni sa, a choď do okresného mesta, bodka
@dharmasanata portal sledujem uz rok. Pisala som to vyssie. Za rok tam nebolo zverejnene jedine miesto na nasom urade.
@melanta už nevieme, čo poradiť ...osobne ja sa vzdávam
@dharmasanata zeby upsvar?
@marcellka32 ja nepotrebujem radu. Pytala som sa zien ktore pracuju na upsvare ako sa tam dostat. Nie ze mam ist do krajskeho mesta.
@marcellka32 aha a ten jazyk ma niekto bude ucit zadarmo.
@mateson2004 penazne kompenzacie
@dharmasanata a? Ja sledujem volne pracovne miesta cez stranku upsvar.
@11bodka11 budeš sa ho učiť ty sama, nikto ťa nebude učiť, ale ako prvé musíš chcieť, bez toho to nejde
Máš internet, tv, YouTube, aplikácie nech sa páči
@marcellka32 a sediet doma roky kym sa naucim anglictinu?
@dharmasanata a ty sleduj openslovensko ktore uz davno nefunguje. Trosku si over info kym zacnes rady rozdavat 😉
@11bodka11 prečo roky????? Ak človek chce vie jazyk za pol roka, neveríš, že ? Trošku začni chcieť
@marcellka32 sama sa naucit po anglicky za pol roka? Prosim ta netrep.
@11bodka11 s tvojim správaním a nasadením ďaleko neprídeš, len toľko k tebe, dobrú noc

@dharmasanata viem ako to funguje u nas. Ziadne vyberove konania. Len znamosti. A keby aj, nemam najmensi problem sa zákon naucit odpredu aj odzadu. Na to treba nejake specialne schopnosti? Co to je jadrova fyzika? Plus dolozit vsetky dokumenty? Ci na to treba mat Harvard aby sa clovek prihlasil na vyberove konanie?