icon

Ako nájsť prácu copywriterky a redaktorky?

26. mar 2025

Poraďte mi, už veľmi dlho si neviem nájsť prácu v tomto smere.
Pred vynálezom chat gpt sa mi ponuky sypali. Textovala som rôzne weby, písala články do novín, magazínov...
Teraz nič. Už rok žiadna ponuka. Žiadna práca.
Pozerám fb ponuky, profesiu nič.
Ako ďalej?
Je to to jediné, čo ma baví.

zitaje
26. mar 2025

Ja si myslím, že to už inak nebude. Ak vieš písať a to ťa baví, napadlo mi skúsiť zorganizovať nejaké kurzy tvorivého písania, doučovanie a pod, neviem či by o také bol záujem. Určite by som ďalej nečakala a porozhliadla by som sa po novej profesii. Isto si čítala aj ty také fb posty, že 50, 60, 70% dnešných detí bude pracovať v profesiách, ktoré dnes ešte ani neexistujú. A ak nemáš 60 rokov, týka sa to aj teba 🙂 Veľa šťastia a otvorenú myseľ ti želám. Môj odbor sa tiež dosť zmenil za tie roky, čo v ňom pôsobím a musela som sa prispôsobiť, a to sa venujem učeniu jazyka.

deninka233
26. mar 2025

máš profil na pretlaku, prípadne sleduješ pracovné ponuky tam? Pretlak je asi najrelevantnejší pre marketérov, grafikov a programátorov. A potom fb skupiny zamerané na copy, online marketing alebo podnikanie

tehulka2011
26. mar 2025

ved si si sama odpovedala preco je to tak.. nic s tym nespravis

mandzula
26. mar 2025

Skus FB skupiny, napriklad Copywriteri SK, v poslednom case je tam kopa dopytov po pisani clankov. Okrem ineho je tam napisana jedna vystizna vec - AI copywriterov nenahradi, okrem tych, ktori s nou nebudu chciet spolupracovat.

martinkatinka
26. mar 2025

Ja si myslim, ze ak mas prax, vzdelanie a vies, kde take ponuky hladat, vzdy nieco najdes.
Ak to mas iba ako hobby, nie na profi urovni, tak potom je chyba prave tam.

bbebe
26. mar 2025

autorka odkial si?

melanta
27. mar 2025

Nuž, bez ohľadu na AI, aj tieto pozície si stále vedia nájsť dobré uplatnenie. AI ani zďaleka nie je v štádiu, že by vedela plnohodnotne nahradiť človeka a ešte dlho nebude. Problémom je to, ak človek nie je schopný prispôsobovať sa trhu, ktorý sa vyvíja, mení, človek sa musí učiť nové veci, musí dopĺňať portfólio svojich služieb a kompetencií. Len tak čakať nikomu nič neprinesie.

Takže ja odporúčam zmeniť postoj "Je to to jediné, čo ma baví" a začať sa pozerať ako moderný človek 21. storočia - ako vieš zatraktívniť svoje kompetencie, čo vieš pridať do svojho portfólia služieb, ktoré ponúkaš, čo vieš ponúknuť nad rámec toho, čo iní na tvojej pozícii, aký ďalší jazyk sa naučiť, a pod.

autor
27. mar 2025

@deninka233 pretlak nepozeram
Resp. Hladam pracu iba ho remote

autor
27. mar 2025

@bbebe bytca, ale hladam iba remote tym je to stazene. Zijem totiz pol roka v tunisku.

deninka233
27. mar 2025

Ano, ale ak si tam vytvoríš profil freelancera, tak iní môžu posielať pracovné ponuky tebe. A rovno budú vedieť z tvojho textu, že iba remote.
Taktiež mi dobre funguje aktívny profil na LI (aktívny myslím že sa prepájam s inými ľuďmi z odboru, komentujem ich príspevky a sama dávam statusy o svojej práci).

autor
27. mar 2025

@deninka233 ahoj co je li prosim? Linkedin. Alebo?
Fb skupiny poznam..marketeri a copywriteri iba nic viac

autor
27. mar 2025

@martinkatinka aj aj to mam

autor
27. mar 2025

@mandzula tie poznam a nic

mandzula
27. mar 2025

Autorka, čo nič, veď len v marci je tam x dopytov.

melanta
Autor odpoveď zmazal
melanta
27. mar 2025

Nič, na všetko máš odpoveď nič, všetko máš, ale nič. Tak niekde problém bude, asi to nebude nič, ak iní vedia mať klientov a ty nie.

Ako zaujímavý profil máš na LinkedIn a ako aktívna tam si? Aktívna, čiže ako často prispievaš reakciou na rôzne príspevky, ako často píšeš príspevky a aká je na ne odozva?

Ako dobré profily máš na weboch pre freelencerov a aké máš tam odozvy? Počítam, že angličtina je B2.

Na info od @mandzula o stránke copywriteri na FB píšeš, že nič, pritom ponúk je tam dosť. A ako píše mandzula, AI nie je problém. Problém je nevedieť s ňou spolupracovať a neposúvať svoje zručnosti a nerozširovať ich. Za ten rok, čo nič nie je, v čom si sa posunula, čo nové si sa naučila, o čo som si rozšírila svoje zručnosti a portfólio? Pretože ak nič, nemám dobrú správu - tí šikovní sa za rok posunuli a naučili nové.

deninka233
27. mar 2025

Ano, LI je Linkedin.

bbebe
27. mar 2025

jaaj tak nic

autor
28. mar 2025

@bbebe preco?

bbebe
28. mar 2025

vedela by som o jednej praci ale je to v bratislave

autor
29. mar 2025

@bbebe a neda sa to remote? prípadne polovicny uvazok aspon remote?