icon

Ako nájsť prácu, keď vás nikam nevzali?

15. sep 2024

Ahojte ,cez profesiu som dávala viacero uchádzaní o prácu ,bola som na pohovore 2x ,z ostatných mi automaticky že ma neberú ,dokonca čo ma sklamalo že som chcela ísť do Kauflandu ako pokladníčka to som si myslela že mi vyjde ,bola som aj na pohovore ,brala by som aj víkendy nemala som s ničím problém ,a aj tak mi prišlo že nič 😀ako dlho vám trvalo zohnať si prácu ? Som vystudovana kadernicka ,ale v tomto odvetvi žiaľ pracovať nechcem .

Strana
z2
lucila83
15. sep 2024

@hygienka - mimo témy trochu, ale pracuješ v nemocnici, že píšeš o zlých prac. podmienkach?

tilly
15. sep 2024

Prečo nechceš robiť kaderníčku?

hygienka
15. sep 2024

@lucila83 áno, v nemocnici.

btus
15. sep 2024

@anketkarka áno, pýtala. Povedali, že nemajú vólne miesta.

tina1256
15. sep 2024

@qwert87 Ahoj, môžem sa spýtať v akej oblasti pracuješ ? Tiež začínam riešiť čo po RD a mám celkom obavu či sa mi podarí nájsť prácu s vyhovujúcou pracovnou dobou kvôli detičkám...

qwert87
15. sep 2024

@tina1256 energetika, príprava rozpočtov v projektovom manažmente

netoppierka
15. sep 2024

Napíš si na papier ako má vyzerať tvoja vysnívaná práca. Aspoň 10-15 bodov. A ona k tebe príde 😉 veľa šťastia

dancingqueen321
15. sep 2024

Jezisi, dokopy asi 6r, kym som nasla prvu pracu ba tpp, hladala som uz pocas studia na vs a nic, lokalita kosice, tu nebolo ani kam poslat cv, len itckari, inzinieri, predavacky a same chujoviny, na directora zas absolventa nevezmu… po vyske som teda asi rok hladala, mala som stastie, nasla som relativne dobru pracu, ziaden manazersky post, ale na zaciatok velmi dobre podmienky, dalsiu pracu som nasla rychlo, cc za 2-3mesiace ked dobre pamatam, ale to bolo len preto, ze ma zavolali na poziciu, ktoru nikto nechcel a pytala som mizerny plat a ponukli 1250 asi v r. 2019, este aj dochadzat mimo mesta trebalo. Ani som nic nezjednavala, bola to pozicia, ktoru som ani nechcela robit, cize preto na h**** podmienky, ale podstatne bolo, ze plat ide. Dalsiu pracu som hladala asi 6-8mesiacov, napamatam presne, ale onicom plat. Zato ale 100% remote, co bolo pre mna najvacsim benefitom, kedze som z Ke a praca v Ba, netrebalo sa stahovat. Dalsiu som hladala skoro 1 rok, teraz nedavno, trebalo sa stahovat, nerentabilne, ale praca, ktoru som roky chcela robit, bol to pre mna karierny posun, ale zial v chujovej firme, tak zas hladam-pol roka aktualne, a nic. Aj ludia v mojom okoli s tym maju problem, nie je kam poslat CV, vela firiem uz porusilo tie miesta a bud ich dali do indie alebo si ich drzia u nemcov a inde na zapade/severe. Tu nechali len sepleta roboty, co musi niekto spravit, ale sef z toho cloveka nikdy nebude, lebo slovaka nerelokuju vonku takker nikdy (ak nemas za sebou niekoho). A ano, vela pozicii je protekcnych, alebo maju cez 100 zivotopisov na regulerne roboty a stada ukrajincov, za ktorych urad dokonca ponukal peniaze zamestnavatelov. Mozno este stale je to aktualne, nie som si ista. Tak vlastne slovak bol znevyhodneny.

veronkaxxx
16. sep 2024

Podľa mňa ťa v Kauflande nezobrali lebo je o pozíciu predavačky veľký záujem a mali veľa životopisov. Ja by som hľadala ďalej, zobrala prvú prácu na ktorú ma príjmu a keby sa mi tam nepáčilo tak by som si hľadala niečo iné.

lily9898
20. sep 2024

Ahoj, no ja mam podobny problem, ja som poslala tych zivotopisov hadam aj viac ako 150, bola som na xy pohovoroch (osobnych aj online) a teda niektore ponuky som odmietla ja, lebo sa mi nepacila ta napln prace alebo celkovo pocit s pohovorov, nizky plat atd a niektore firmy mi povedali, ze chcu viac skusenejsieho cloveka. Ja teda si hladam v HR odbore, a mam v nom prax len 2 roky zatial. Po 6 mesiacoch sa mi podarilo pocut "chceme vas a posielame vam pracovnu ponuku" a momentalne som zamestnana. Ale nie je to vobec to, co som si myslela. Absolutne to nesedi s tym, co bolo napisane v inzerate, myslim napln prace + kolektiv, ktory je starsi a celkovo atmosfera.. takze si hladam zase pracu dalej. Je to tazke, chce to vela trpezlivosti a nervov, ale vzdy si hovorim "kto hlada, ten najde", vela krat som sa chcela vzdat a vratit sa do starej prace, ale potom sa namotivujem a hladam, posielam, pisem motivacne listy atd.

Moj problem je mozno trosku iny, tym ze ja mam uz rodiny a hypoteku, vystudovanu vysoku skolu a aj nejaku prax (celkovo od VS uz som 5 rokov) tak si hladam dobre platenu pracu a tych je v HR velmi malo. Kazdopadne tebe drzim palce 🙂 a pamataj, kto hlada, ten najde 🙂

Strana
z2