icon

Ako nájsť prácu online a byť doma?

7. jan 2025

chcem pracovat online prip,byt zena v domacnosti, nechcem pracovat niekde inde. co s tym?

mozno ma tu ukamenujete ja neviem.
ale poviem to takto, dlho dlho som po skonceni VS/ neperspektivny odbor, ano teraz viem po rokoch, ZIAL/, som sla byvat do arabskej krajiny, kde som zila 4 roky. Mala som za partnera samozrejme miestneho, ktory zarabal dobre na tamojsie pomery a nemusela som pracovat. Ale postupne. Skoncila som VS tesne pred pandemiou, a teda bola pandemia, ja doma zatvorena. do roku 2021. Skoncena škola v r. 2019. Pandemia dva roky, ja zavreta doma, dostala som covid 3krat. Tazky priebeh, dva roky na PN s nasledkami.
Potom som spoznala partnera, nastahovala som sa k nemu.
Pacilo sa mi velmi,ze ja som ta, udrziavatelka rodinnej pohody, kozuba. Hoci sme nemali deti,ale zili sme ako zosobaseni par, ( pred imamom), bolo to pekne, ale ukazala sa partnerova sadisticke a cholericka povaha po rokoch, tak som z tej krajiny odisla. Pocas tych rokov tam, som vlastne nepracovala realne, v ziadnom ofise, bola som doma, varila, prala, upratovala, teda som po skole dlhe roky, 6 rokov cca, a ja stale nemam pracu, a ani ma to neako nezaujima, nechcem to riesit takto. Chcem robit iba online. robila som doma tam z tej krajiny na pc nieco, co som mala almuznu.
ja som nikdy ale nemala ambicie robit nieco solidne na 8 hodin denne a mat 4000e plat. Nebavi ma, co som vystudovala. Venujem sa prakticky skor jazykom a sebe.
nemam pracovne navyky niekde pracovat, bavilo by ma pracovat iba z domu cisto online, napr. doucovanie jazykov, alebo pisanie textov, clankov do novin a pod. nejaka lahsia administrativa, sprava e shopu a ine. Taketo miesta pracovne vsak nedostat len tak, a je neskutocne narocne dostat sa k nim. Je velmi zle, ked toto poviem doma rodicom, ze nechcem pracovat normalne, nasi, ze som leniva a zasivam sa iba. mala som nejake mini podnikanie, vyrabala som daco, neviem, neslo mi to moc, potom som od toho upustila. Neskor som robila prilezitostnu prekladatelku na arabskej klinike pre cechov, ked som bol tam. ale nic stabilne, nic take, ze zarobok 1000e mesacne, skor to boli mizive zarobky. Mam usetrenych iba fakt par tisic eur, a s tym sa ned azacat nic.
nie som na umenie, neviem malovat, nic, nie som na vypekanie, ze by som si zalozila zivnost, ale nie som zas uplna lemra( ako ma castuju rodicia), ze nic nerobim, denne sa snazim hladat si nieco z domu, mam par zakaziek na nieco na doma, ale tie peniaze, su mizive. almuzna. Ja mam mozno 200e mesacne. v tej danej arabskej krajine,sa dalo z toho vyzit,lebo tiez partner platil vacsinu.
Moji rodicia, nechapu, nerozumeju co robim, nechapu, ze chcem robit iba online z domu alebo vobec. nechapu, ze kazde rano nechcem vstavat do práce o 6 , a robit tam, a prist domov vyflusnuta o 17 tej- pripadne 18tej. Vratila som sa na slovensko a som bezprizorna. Rodicia, hoci mam 31 rokov, nesuhlasia, s mojim zivotnym stylom, hoci pomaham doma mame v byte, upratujem, varim, robim,co mi povedia, surodencov nemam, sestra mi zomrela ako male dieta, takze rodicia su na mna nahnevani. Mama je tiez zena v domacnosti, a otec chodi po stavbach stale hoci ma 59 rokov.
tvrdia, ze im financne nepomaham, a ze mam ledva na svoje zaplatenie veci- mesacne peniaze, ako pausal, nejake oblecko, zakladne niekedy lieky co si platievam ja, zo svojho svoje vylohy, ale najomne neprispievam a jedlo nieked ykupim, ked mi zvysi v obchode nejake potraviny.
penaize od nich nepytam, ale ani im neprispievam na najomne, najomne mame 150e a energie.
nemam z coho totiz prispievat. Aktivne si hladam pracu, ale pracu iba z domu, som uz zvyknuta inak zit, nechapu to, kricia, nadavaju mi, ze nech sa pakujem, nemaju pre toto vobec pochopenie. Vraj kazdy robi na mojom mieste, kazdy ma deti, pracu neviem co, karieru a pod.
rodicia mi tvrdia, do oci, ze som leniva lemra, ze naco som studovala 5 rokov vs, naco ma zivili, a tak, ale ja som nemala vedenie v zivote, citim sa stratene. nevedela som, co robit, skoncila som vs a netusila som,co bude, stratena som sa citila, bol covid, prve mi napadlo, odist prec z lockdownov na slovensku, a to som aj urobila. Velmi som milovala svojho partnera, bolo tazke ho teraz v decembri opustit. vyhovoval mi tam zivot, rodicia a rodina starka tiez nechape, stale vravi ty si take dobre mile pekne dievca inteligentne, ale nechces robit, nic, nechces zarabat, co ked ti pride nieco dolezite platit, oco ta nema ako zivit, ja chapem vsetko, ale neviem to napravit. hladam si sustavne pracu z domu. par mesiacov som tam pracovala a je to proste zle, ze ja nechcem v zivote ist takto s davom? ze nechcem mat zivot ako ini? ze robia 8 - 12 hodin denne, je to proste zle, ja som zla, som leniva ? mozno sa sprska na mna teraz negativnych komentarov zhrnie, ale jendoducho ja nechcem pracovat, chcem byt zena doma, ktora sa o seba stara, ma navarene upratane, ozehlene, pekne dieta spokojne, s kt. sa hra, robi ulohy, ma uzasneho manzela, ktory sa o nich stara, mama vari, robi teple vecere, vypeka kolacik v nedelu, a popritom si robi jogu, meditácie, cita knizky, ma cas na seba, uci sa jazyk ( to vsetko robim), a preto chcem byt stastna manzelka a mat krasnu rodinku. Ale ako to mam docielit, chalani na SLovensku, chcu zenu, co bude zarabat aspon1500e mesacne, s niektorymi som sa uz rozpravala,
rodina je zo mna znechutena.
rozmyslala som nad vselicim, ze pojdem do klastora neviem co, alebo neviem sa najst proste,ale zase chcem rodinku, ako ju ziskat,
neviem co robit v inych statoch je stale praca online v korporatoch, cestovkach, ked viete jazyk, tu na sk nic nic nic, nic, ziadne prace normalne, na online HO, predavanie kozmetiky to nie. a pyramidovky tiez nie. Som prakticky v depresiach a zufala, lebo som na dne, uvedomujem si , ze nezarabam, je to hanba, ale neviem sa pohnut dalej. co s takym zivotom? kazdy ma strasne odsudzuje, kamosky nemam ani, kvoli tomuto, kazdy sa vypytuje a cim sa zivis a tak, no nicim.....
:((( preco su ludia taki zli, proste ...je chyba, je to zle, ze chcem byt zena domacnosri, ako su zeny v arabskyych krajinach?

melanta
8. jan 2025

@drahomirrra škoda? Prečo? Si právnik a hľadáš nové obzory? Kľudne aj do správy napíš.

autor
8. jan 2025

@svetlonos ty si riadne mimo a tvoje komentare vsetky oznacujem pre admina, aby ti dal blok, urazat si mozes inych ludi, kedze nic ine pri svojom IQ ani nedokazes 🙂 prijemny den prajem, ty vsevedka :a inteligentka)

tiezjedna
8. jan 2025

@nelka93 podľa jej vyjadrovania, štylistiky a gramatiky by to mohol byť červený diplom maximálne tak z leteckej akadémie...😇

patus_2
8. jan 2025

Autorka, poďakuj sa otcovi, za to, že si pár rokov mala full servis zdarma. A teraz začni makať tak, aby si preto to isté otcovi na dôchodku vrátila.

sherynkamalinka
8. jan 2025

V prvom rade je toto chyba rodicov a samotnej vychovy. Absolútne ziadna zodpovednosť a pracovne navyky.Tipujem ze doma všetko robila mama a teba brali ako princeznu co nic nemusi.Nuz, teraz znete vsetci traja ..

tiezjedna
8. jan 2025

@autorka banuješ a nahlasuješ už od včera. Admini ťa zjavne berú rovnako vážne ako tvoji rodičia...

really8
8. jan 2025

@tiezjedna tak aspon chvilu zabije cas. Vies jak sa musi strasne nudit?

Autorka vies ako sa v prirode hovori tvorom ako ty? Parazit. A to som ich urazila

autor
8. jan 2025

vy ste tu ozaj niektore poriadne zakomplexovane chudinky, bez stipky IQ, vsetky, ktore urazate niekoho bez toho, aby ste daneho cloveka poznali. teda mna, a rozhodne vas ani nechcem spoznat v osobnom zivote. Nesiahate mi totiz ani po clenky.
A vase pseudo vzdelanie akoze niektorych, ktorym sa tu obhanate a vasim vysokym IQ a vasimi pracami je mi na smiech, pretože vám chyba to zakladne v zivote, a to je empatia, sucitť a pochopenie druheho cloveka, nehovoriac o tom, ze nemate ani len zaklady slusneho spravania a vychovy, pretoze inak by ste anonymnemu cloveku na verejnom fore nenadavali a neurazali ho. To len dokazuje to, ze vasi rodicia vas absolutne nicomu v zivote nenaucili a ani k nicomu neviedli. A nejake ine ostatne hodnoty ludske, su vam absolutne cudzie.

Ja mozno nemam vysnenu pracu, kde by som zarabala 1400 e, pretoze chcem pracovat len z HO a hladam si taku pracu neunavne, ale mam aspon nejake slusne spravanie v spolocnosti a nejake IQ, a nikdy v zivote by mi ani len nenapadlo niekoho urazat, koho nepoznam osobne, a celkovo, aj keby som poznala osobne a s nim nesuhlasila, v zivote by som sa tak neznizila, aby som cloveku vravela invektivy. Ste zatrpknute iba chudinky, pretoze vam ta praca 12 hodin denne za kasou v obchode kvapka na mozog 🙂 a tomu sa chcem v zivote vyhnut. Toto dosiahnut naozaj nechcem.
nebudem uz tu na vas minat moju drahocennu energiu,

a ano, mozno si ten cerveny diplom mozno zaramujem v obyvacke 🙂))))))))to je vyborny napad..

pre tych, ktori maju vyssie IQ, ako zatrpknute slepice ty, ktore urazali, dakujem za komentare, pre tych, kt. mali v snahe pomoct,
ja som pracovala z domu, mala spoluprace, a dokonca som sa snazila robit vela veci, a vela projektov rozbehnutych, ale nevysli zial. Potom som zila uplne inde a aj tak som sa stale snazila nieco robit, a zarobit si. Nie kazdemu v zivote to vychadza, ako chce. Ale verim v to, ze raz mi to vyjde a budem zarabat aspon tych 1500 e mesacne aj z HO, alebo budem zienka v domacnosti, ked tak zeny mozu zit v arabskych krajinach, preco nie tu? a veruze poznam vela zien, aj na slovensku, ktore su zienky v domacnosti a vsetci im zavidia, preotze su krasne pestovane, vzdy vyfintene a uzasne maju na vsetko cas, venovat sa dietatu, domu aj manzelovi aj sebe a nic im nechyba, partner ich podporuje.
ide z vas iba zavist a nic ine, ze vy ste to v zivote nedosiahli. to je cele.
ja som v zivote pracovala po skonceni vs z domu a v tom chcem aj pokracovat a s viac peniazmi, alebo chcem byt sama sebe panou a mat nejaky biznis svoj vlastny, ale urcite nie makat pre niekoho ineho 12 hodin denne na nohach to moj sen veru nie je o stastnom zivote.
A tymto smerom ppojdem v zivote, mozno som tvrdohlava, ale ovocie svojho zmyslania uvidim neskor, ked vsetky zeny v 45 ke budu stare zvraskavene chudery s pohnutou psychikou ktore pridu domov vecer s vyvalenym jazykom o 19 a starat sa este musia o deti a manzela, a cas im na seba nevyjde, a ja budem pekna vymsiata vyfintena upravena doma cakat manzela s navarenou vecerou a predtym sa budem dietatu venovat a ucit ho 2 jazyky, ktore aktivne ovladam. prajem vam vsetko dobre, zi a nechaj zit- tym sa riadim v zivote, a riadte sa tym aj vy, budete aspon stastnejsie. bodka, viac prispievat nebudem

autor
8. jan 2025

@really8 pre mna si ty parazit spolocnosti a nula. A viac na mna nereaguj. admini asi spia, kedze este nedali ban slecnam tu. nahlasim to opatovne. dovidenia

sherynkamalinka
8. jan 2025

My ze urazame ale podla teba sme zatrpknute slepice 😂😂😂Ty sa modli nech tvojho otca neklepne lebo by ste skapali

natalka13
8. jan 2025

A ty mas aky sucit a empatiu k svojim rodicom?
4 roky slovom - styri niesi schopna najst si pracu👏 a ani trochu ti to neprekaza ze ta zivia rodicia. Hanba ta nefackuje v 31 rokoch.

natalka13
8. jan 2025

V 45 budes vysmiata? A co ak ta uz tento rok rodicia vyhodia z domu?

prasiatko30
8. jan 2025

@natalka13 kebyze ju vyhodia z domu tak vy jej len Dobry skutok urobili. Aby bola krasna v 45tke😂😂😂👸🏼

really8
8. jan 2025

Ty si tak protirecis. Davno si tu nikto tak nekakal do pusinky ako ty. A nezabudni mi odpisat aka som nula. Ked uz teda nikoho neurazas a uz vobec nie niekoho koho nepoznas.

svetlonos
8. jan 2025

Ty uz konečne pochop, pani neschopna, ze to ty tu o tvojom IQ vypovedas svojimi komentármi. A ked ti niekto napíše pravdu tak hneď ideš urážať ty ich IQ? Spamataj sa lebo dostaneš od života zopar faciek. To aj rodičom povieš, že majú nízke IQ ked ti povedia, že si lemra? No si a ešte aj parazit. Chudák otec sa môže zodrať a ty rit hnilu nezdvihnea do roboty?
A s tou svojou múdrosťou by si mohla vedieť ako sa žiada admin o zrušenie témy. Napíš prosím ťa na co ti je ten červený diplom, ked si ako dospela zdravá zena v zivote nepouzitelna? No na nič!
Ja mam pochopenie pre všetky možné problémy aj ľudí, ktorí mi niekedy ublížili. Ale neznášam takuto korunovanu blbost a vychcanstvo ake tu propagujes ty.
Drvivá väčšina žien, ktoré ti tu aj tvrdo odpísali, su úspešne, maju rodiny, a niektoré z nich aj diplomy, ktoré využívajú aktívne.
Ty si naďalej zi vo svojej bubline v presvedčení aká si krásna a múdra, nic iné ti neostáva, keďže si rezistentna aj voci milým komentárom a radám pre teba.

petronelag
8. jan 2025

@svetlonos A sú tie ženy či už 31 alebo 45 ročné aj pekné a upravené, lebo si to ich práca vyžaduje, dokonca lepšie ako tie čo sú len doma.

svetlonos
8. jan 2025

@petronelag
presne tak. Ale táto tu je ako Ivanko z Mrazika - Aj pekný som aj múdry som! Len tej pokory by trosku nezaškodilo a teda vnímanie reality.

tiezjedna
8. jan 2025

@autorka ...nemáš v tom poslednom výleve nejako málo "IQ"? Inak ja by som veľmi rada stretla tvojich rodičov... Určite by sa dmuli pýchou❤

tiezjedna
8. jan 2025

@svetlonos ona nie je rezistentná. To bude ten červený diplom💁‍♀️😉

katuskamala1
8. jan 2025

Ahoj. Nedocitala som tu tvoju spravu celu ani komenty. Poznam jednu zienku, uz ma cca 50r a pracovala asi len rok dva neviem v svojom remesle ale ona cjcela byt
Zena v domacnosti proste. Muz vojak tak im to slo a ked deti povyrastli, ze boli uz na zš v 2stupni tak sa stala PROFESIONALNYM NAHRADNYM RODICOM. Takze je doma a stara sa o deti z detskeho domova u nej doma ale je vlastne zamestnanec a zaraba a mimochodom podla mna velmi pekne... To by mohla byt cesta pre teba a profi mamou mozes byt aj ked budes byvat v podnajme aby si sa od rodicou osamostatnila.

svetlonos
8. jan 2025

@drahomirrra
no je to sakramentsky rozdiel. Pokial jeczena na MD alebo im to tak obom vyhovuje, je to o inom. Ale zdierat rodicov? To je čisté chrapunstvo. Oni sa jej totiž neponukli, ze ju chcú dobrovolne živiť.

melanta
8. jan 2025

@katuskamala1 aby mohla bývať v podnájme, musela by mať príjem. A ona pracovať nechce. Živia ju rodičia už 4 roky, lebo pracovať odmieta. A keby si dočítala príspevok a najmä si prečítala jej reakcie, nikdy by si jej žiadne dieťa nezverila.

dagas
8. jan 2025

@katuskamala1 to by ale nemohla byť lenivá trúba ktorá nevydží pri ničom. Keby jej dajú choré dieťa tak čo? Odloží ho ?

simca06022011
8. jan 2025

Ten sen ktory si tu opisala, je velmi pekny.. len zabudla si na taku vec: toho muza musis najst. A dnes su muzi vyberavi a nejaka pekna tvaricka im nepostacuje. Ako som ti pisala, poznam zeny doma = ale ani jedna nesla na to tak ako ty. A HO.. da sa robit, marketingove prace, takmer vsetky. Svagrina tak pracuje ful time, raz za 2-4tyzdne zbehne do officu na porady,/prezentacie a vybavene. Ale pracuje... necvici jogu pri monitore.
A teda v dnesnej modernej dobe je dost pravdepodbne, ze o 15rokov tvoj muz bude doma robit vsetko to co ty, cize tie 45rocne chuderi, ktore opisujes, budu v porovnani s tebou mat svoj prijem, kariery, rodinu, spokojneho muza,aj obriadenu domacnost a aj vyzor (aj dnes vela zien ma.. a stihaju a su v pohode aj deti sa jazyky ucia :DD inak to je taka fantazia tiez, tiez som bola taka naivna, co vsetko dieta naucim a co budeme robit = dieta sa ti vykasle ucit sa/robit nieco, ak nebude chciet, radsej neplanuj :DD). Len na rozdiel od teba nebudu tak ohrozene, ako dievca bez kariery a grosa, zavisle na muzovi. Lebo ked sa ten tvoj zahladi do sikovnej managerky niekde ... tak bohuzial... a to naozaj nie v zlom myslim.
Cize pekne si najdi pracu, ak sa da v obore co ta bavi, kludne obetuj par rokov z toho tvojho kratkeho zivota, popracuj na sebe a najdi si muza, ktory nebude len sponzor. A potom prehodnotite spolu ako chcete dalej fungovat, ci budes doma alebo nie.. inak je to naozaj zabijanie casu pre teba a snivanie o neviem com... a ten cas nevratis.

simca06022011
8. jan 2025

no a este k tym urazkam: neviem ci nejaka zena niekde, co robi 12tky, ti sem vypisuje cely den :DD myslim, ze vela z nas tak nepracuje (aj ked su krasne povolania, kde aj musia.. 🙂 )

missviolet
8. jan 2025

@tiezjedna ten korektor jej to zo svojho HO opravi 🤣 (akurat jedna z profesii, kde sa krasne da dohodnut HO, tak to dobre padlo do rany)

katrin21
8. jan 2025

Ako zena v arabskych krajinach si uz zila a rychlo pochopila, ze za tym pohodlim je ina mentalita a casto skryvane nasilie a poslusnost. Fakt toto chces ?
Vidis pozlatko a nevidis im za dvere.
Preber sa.

Tvoji rodicia by mali vyhodit ta z bytu,aby si sa MUSELA starat o seba. Ak nemas navyky, ziskas ich iba pracou, nijako inak. Si veriaca? Taki muzi by pristupili na to, byt doma,ale budu chciet stroj na deti a mozes byt 20r doma s 8 detmi, stat vycerpas na rodicaku a potom aj tak pride realita...a uz ta nikto nezamestna ani keby si chcela.... a co ked muzovi tvoja lenivost pojde na nervy?? Nebudes mat nic...
A dochodok? Zabudni...

P.s. brigady iba 200e mesacne? To viac zarobila moja dcera mesacne na strednej v mekaci preboha! Ty si nevies,alebo nechces najst ani len lepsiu brigadu z domu... takze si nenajdes ani chlapa. Chlap sa nezubi do takej.... a ak ,tak bacha,aby ta nedrzal doma pomaly pod zamkom, kvoli ziarlivosti.

jaza81
8. jan 2025

Ak je toto vobec realne, ocenujem tvoju uprimnost;) Cesta je najst si opat prachateho chlapa a dufat, ze s tebou ostane cely zivot;)
Niektorym zenam sa to podarilo;)
Inak je na zamyslenie, preco ti rodicia nadavaju, ked ti dali vlastne ten isty vzor. Mama nerobi, je zena v domacnosti a robi iba otec;)
Naozaj sa mi paci tvoja uprimnost....a drzim ti palce, aby si si zivot zariadila ako o tom snivas;)

diaamax
8. jan 2025

@svetlonos ja som vzdy na mamu kukala v nemom uzase, ked mi vravi, ze jak sa o nu staram. A to jej len zavolam kazdy den, aj ked si nemame co povedat, aspon ci sa dobre citi a pod. Navarim jej a ked nejsme chori tak ku nej jak cas dovoli zabehnem na kavu alebo ona ku nam. A to mamka je od otca tejto pijavice starsia iba o 7r! Hanba by ma fackovala a hlavu bych si denne musela do steny mlatit keby som sa od nej nechala zivit!!!

A mimochodom; frajerka s cervenym diplomom, mam 41, aktivne pracujem od svojich 18tich, na brigady cez leto som zacala chodit ako 15rocna. Mam dospeleho syna (ktory este studuje riadnou dennou formou a soboty a prazdniny brigaduje), ktoreho som sama vychovala popri 2och pracach. V porodnici si mysleli, ze som maloleta rodicka, do 33 som v obchode musela ukazat op ked som chcela kupit pivo, a vedla syna vypadam jak jeho “starsia priatelka”. Moj chlap nechce, aby som robila (boli kvoli tomu aj ostrejsie hadky, lebo mne je proti srsti sa nechat zivit, tak sme dali kompromis - pol uvazok s flexibilnou prac dobou), zarobi naozaj nadstandartne, chodi aj do ameriky obchodne, ale taku ako si Ty, by nechcel. A nevypadam strhane ako tu popisujes, postavu mam vysportovanu len tak medzi recou abych ti vyvratila predstavu ako chudinky pracujuce zeny su strhane a zanedbane. Mam skusenosti, pracovnu moralku, pri teme co robis viem aktivne hovorit a prispiet do diskusie a mam aj CHRBTOVU KOST a uctu voci osobe ktora ma vychovala!

nelca0510
8. jan 2025

Daj sa na zoznamky. Napíš čo od muža očakávas a možno sa taký nájde.