icon

Ako nájsť prácu online a byť doma?

7. jan 2025

chcem pracovat online prip,byt zena v domacnosti, nechcem pracovat niekde inde. co s tym?

mozno ma tu ukamenujete ja neviem.
ale poviem to takto, dlho dlho som po skonceni VS/ neperspektivny odbor, ano teraz viem po rokoch, ZIAL/, som sla byvat do arabskej krajiny, kde som zila 4 roky. Mala som za partnera samozrejme miestneho, ktory zarabal dobre na tamojsie pomery a nemusela som pracovat. Ale postupne. Skoncila som VS tesne pred pandemiou, a teda bola pandemia, ja doma zatvorena. do roku 2021. Skoncena škola v r. 2019. Pandemia dva roky, ja zavreta doma, dostala som covid 3krat. Tazky priebeh, dva roky na PN s nasledkami.
Potom som spoznala partnera, nastahovala som sa k nemu.
Pacilo sa mi velmi,ze ja som ta, udrziavatelka rodinnej pohody, kozuba. Hoci sme nemali deti,ale zili sme ako zosobaseni par, ( pred imamom), bolo to pekne, ale ukazala sa partnerova sadisticke a cholericka povaha po rokoch, tak som z tej krajiny odisla. Pocas tych rokov tam, som vlastne nepracovala realne, v ziadnom ofise, bola som doma, varila, prala, upratovala, teda som po skole dlhe roky, 6 rokov cca, a ja stale nemam pracu, a ani ma to neako nezaujima, nechcem to riesit takto. Chcem robit iba online. robila som doma tam z tej krajiny na pc nieco, co som mala almuznu.
ja som nikdy ale nemala ambicie robit nieco solidne na 8 hodin denne a mat 4000e plat. Nebavi ma, co som vystudovala. Venujem sa prakticky skor jazykom a sebe.
nemam pracovne navyky niekde pracovat, bavilo by ma pracovat iba z domu cisto online, napr. doucovanie jazykov, alebo pisanie textov, clankov do novin a pod. nejaka lahsia administrativa, sprava e shopu a ine. Taketo miesta pracovne vsak nedostat len tak, a je neskutocne narocne dostat sa k nim. Je velmi zle, ked toto poviem doma rodicom, ze nechcem pracovat normalne, nasi, ze som leniva a zasivam sa iba. mala som nejake mini podnikanie, vyrabala som daco, neviem, neslo mi to moc, potom som od toho upustila. Neskor som robila prilezitostnu prekladatelku na arabskej klinike pre cechov, ked som bol tam. ale nic stabilne, nic take, ze zarobok 1000e mesacne, skor to boli mizive zarobky. Mam usetrenych iba fakt par tisic eur, a s tym sa ned azacat nic.
nie som na umenie, neviem malovat, nic, nie som na vypekanie, ze by som si zalozila zivnost, ale nie som zas uplna lemra( ako ma castuju rodicia), ze nic nerobim, denne sa snazim hladat si nieco z domu, mam par zakaziek na nieco na doma, ale tie peniaze, su mizive. almuzna. Ja mam mozno 200e mesacne. v tej danej arabskej krajine,sa dalo z toho vyzit,lebo tiez partner platil vacsinu.
Moji rodicia, nechapu, nerozumeju co robim, nechapu, ze chcem robit iba online z domu alebo vobec. nechapu, ze kazde rano nechcem vstavat do práce o 6 , a robit tam, a prist domov vyflusnuta o 17 tej- pripadne 18tej. Vratila som sa na slovensko a som bezprizorna. Rodicia, hoci mam 31 rokov, nesuhlasia, s mojim zivotnym stylom, hoci pomaham doma mame v byte, upratujem, varim, robim,co mi povedia, surodencov nemam, sestra mi zomrela ako male dieta, takze rodicia su na mna nahnevani. Mama je tiez zena v domacnosti, a otec chodi po stavbach stale hoci ma 59 rokov.
tvrdia, ze im financne nepomaham, a ze mam ledva na svoje zaplatenie veci- mesacne peniaze, ako pausal, nejake oblecko, zakladne niekedy lieky co si platievam ja, zo svojho svoje vylohy, ale najomne neprispievam a jedlo nieked ykupim, ked mi zvysi v obchode nejake potraviny.
penaize od nich nepytam, ale ani im neprispievam na najomne, najomne mame 150e a energie.
nemam z coho totiz prispievat. Aktivne si hladam pracu, ale pracu iba z domu, som uz zvyknuta inak zit, nechapu to, kricia, nadavaju mi, ze nech sa pakujem, nemaju pre toto vobec pochopenie. Vraj kazdy robi na mojom mieste, kazdy ma deti, pracu neviem co, karieru a pod.
rodicia mi tvrdia, do oci, ze som leniva lemra, ze naco som studovala 5 rokov vs, naco ma zivili, a tak, ale ja som nemala vedenie v zivote, citim sa stratene. nevedela som, co robit, skoncila som vs a netusila som,co bude, stratena som sa citila, bol covid, prve mi napadlo, odist prec z lockdownov na slovensku, a to som aj urobila. Velmi som milovala svojho partnera, bolo tazke ho teraz v decembri opustit. vyhovoval mi tam zivot, rodicia a rodina starka tiez nechape, stale vravi ty si take dobre mile pekne dievca inteligentne, ale nechces robit, nic, nechces zarabat, co ked ti pride nieco dolezite platit, oco ta nema ako zivit, ja chapem vsetko, ale neviem to napravit. hladam si sustavne pracu z domu. par mesiacov som tam pracovala a je to proste zle, ze ja nechcem v zivote ist takto s davom? ze nechcem mat zivot ako ini? ze robia 8 - 12 hodin denne, je to proste zle, ja som zla, som leniva ? mozno sa sprska na mna teraz negativnych komentarov zhrnie, ale jendoducho ja nechcem pracovat, chcem byt zena doma, ktora sa o seba stara, ma navarene upratane, ozehlene, pekne dieta spokojne, s kt. sa hra, robi ulohy, ma uzasneho manzela, ktory sa o nich stara, mama vari, robi teple vecere, vypeka kolacik v nedelu, a popritom si robi jogu, meditácie, cita knizky, ma cas na seba, uci sa jazyk ( to vsetko robim), a preto chcem byt stastna manzelka a mat krasnu rodinku. Ale ako to mam docielit, chalani na SLovensku, chcu zenu, co bude zarabat aspon1500e mesacne, s niektorymi som sa uz rozpravala,
rodina je zo mna znechutena.
rozmyslala som nad vselicim, ze pojdem do klastora neviem co, alebo neviem sa najst proste,ale zase chcem rodinku, ako ju ziskat,
neviem co robit v inych statoch je stale praca online v korporatoch, cestovkach, ked viete jazyk, tu na sk nic nic nic, nic, ziadne prace normalne, na online HO, predavanie kozmetiky to nie. a pyramidovky tiez nie. Som prakticky v depresiach a zufala, lebo som na dne, uvedomujem si , ze nezarabam, je to hanba, ale neviem sa pohnut dalej. co s takym zivotom? kazdy ma strasne odsudzuje, kamosky nemam ani, kvoli tomuto, kazdy sa vypytuje a cim sa zivis a tak, no nicim.....
:((( preco su ludia taki zli, proste ...je chyba, je to zle, ze chcem byt zena domacnosri, ako su zeny v arabskyych krajinach?

svetlonos
8. jan 2025

@drahomirrra
ale ved jej ked povedia po dobrom, nejde to! Niekedy treba dostať po hube aspom ostrým komentárom. Rozumný človek sa potom síce naštve ale časom prehodnotí a uvedomí sa.
No túto ani po dobrom ani priamo. Ved si predstav mat také dieťa. Jej keby zomreli rodicia, je fakt v háji. To nie je odbavenie sa, len jej nemazeme medové fúzy pod nos. Jej názory av(ne)vnímanie reality je pre rodičov na strach. Ako sa o seba postara?

sashulla
8. jan 2025

@ewellina ľudia sa chcú stale učiť jazyky. Mohla by vyskúšať Preply a mat online hodiny. S tým môže začať.

natalka13
8. jan 2025

Kto ti plati zdravotku? Rodicia?

ewellina
8. jan 2025

@sashulla ale na takú prácu treba mať určité predpoklady ako vedieť sa donútiť pracovať, ráno vstať, neustále na sebe pracovať a obstáť v konkurencii. Inak ju študenti pošlú niekam a nájdu si inú učiteľku. Tiež treba mať určité vzdelanie alebo musí spĺňať určité požiadavky, ak to nechce robiť načierno

svetlonos
8. jan 2025

@mon8060
tiez sa mi marí ze hej. No ma smolu. Moznovcitala knihu Tajomstvo a nesprávne ju pochopila. Len si želá a chce. To ale v takýchto prípadoch nefunguje 🙂

sashulla
8. jan 2025

@ewellina toto je one to one tool/ individuálne hodiny. Môže si dat čas kedy potrebuje. Môže mať hodiny so začiatočníkmi. Na začiatku si dá nižšiu cenu a potom ak by boli ľudia spokojní a dali jej dobry rate môže ceny zvyšovať...

lienka.7
8. jan 2025

@svetlonos keby zomreli rodicia, aspoň by zdedila byt a bola "partia" 🙈

diaamax
8. jan 2025

@svetlonos tusim som reagovala na ten kde pises, ze uz si chcela do prace len si znova otehotnla… Mna trochu zradza zdravie, mam problemy s platnickami a chlap robi jak sroubek, chce ma mat doma. A ani sa nevladal divat, ked som do seba rvala lieky na bolest, aby som mohla do roboty. Tak robim teraz flexibilne ked on je prec, synator uz sa postara a ja si nepripadam jak financny eunuch. Ale pocit je to super, ze ked mam bolesti nemusim do prace narvana liekmi - 15r som si taky luxus ako byt chora doma nemohla dovolit.

A ano mas uplnu pravdu. Ja som empaticka pochopim vselico, ale co sa mi prieci je, ked sa uplne zdrava praceschopna osoba lutuje, tvari sa ako zivotom bita chudinka a na jedno riesenie ma 20 prekazok. To je u ma uplne ze 🤯. A mas recht po tom poslednom prispevku po mna ten cerveny diplom ziskala asi od psychiatra za ukazkovu liecbu, s ktorou evidentne prestala a kvapka jej z toho na karbit.

sashulla
8. jan 2025

@ewellina stačí si pozrieť danú stránku, nechce sa mi to tu rozvádzať. Nemusí mať vzdelanie.

ewellina
8. jan 2025

@sashulla Samozrejme. To, čo som písala, platí pre lektorov, ktorí učia individuálne.

mon8060
8. jan 2025

@svetlonos mne je veľmi ľúto jej rodičov

ewellina
8. jan 2025

@sashulla ale živnosť musí mať, nemôže mať príjmy len tak a na Slovensku je to viazaná živnosť

svetlonos
8. jan 2025

@tiezjedna
ano ten všetky konštruktívne informácie a rady blokuje. Pracovala som s a pre veľmi veľmi inteligentných ľudí. Boli na vysokých pozíciách alebo pracovali pre seba, právnik, architekt, lekárka vrcholoví menežéri, majitelia firiem atd. Nikdy ziadny z nich sa neohanal titulmi a nepovysoval sa. Mali v sebe lasku a pokoru a uz len ked vosli do miestnosti, vyzarovali respekt. Bez slov a nadradenosti. Dokonca mnohí si tituly ani nepísali 🙂
A o tom je skutocna múdrosť. Ta tu u autorky chyba.

svetlonos
8. jan 2025

@mon8060
aj mne, no aj tí mohli uz davno pre jej dobro zasiahnuť a vysťahovať ju. Robia jej medvediu služby. A kto vie ako presne to bolo s jej mamou ohladom zeny v domacnosti. To samozrejme uz nepíše.

sashulla
8. jan 2025

@ewellina ja neviem co je na tomto zlozite. Z právneho hľadiska nebude zamestnancom, ale bude spolupracovať na základe zmluvy. Mala by mať živnosť alebo ohlásiť nezávislú činnosť. Poplatok 5 e za elektr.reg živnosti.. píšem to tu už druhý krát cez Preply nepotrebuje žiadne formálne vdelanie.

nurielka
8. jan 2025

@lienka.7 to by musela mať na splácanie bežných položiek bytu..

zara1357
8. jan 2025

Takže tvoje riešenie je iba jedno.
Nájsť si pracháča, ktorý ťa " zamestná" v nejakej jeho firme( reálne nebudeš robiť nič) a ty budeš cvičiť, chodiť na jógu, kaderníčke, na nechty nejaké tie skrášlovacie procedúry a ked ti zavolá budeš vymalováná , nastajlovaná a pripravená sa venovať iba jemu.
Držím prsty, aby si takého našla- totiž to, aj takéto zoznámenie vyžaduje konexie a len tak ho v online priestore, ani v potravinách nestretneš...

ewellina
8. jan 2025

@sashulla Sama som na podobnej stránke registrovaná a musím mať živnosť, inak ide o prácu načierno. Ak je tam môžné pracovať na zmluvu bez vzdelania, tak ďakujem pekne za takých lektorov ...

svetlonos
8. jan 2025

@diaamax
tak je super, ze to mas teraz flexibilne. Ak mas chuť, koli tým platnička, pozri Andrea Chrenková Trenčín. Ona dokaze zázraky, je fyzioterapeutka a k tomu pouziva metodu SM. Bývalý priateľ mal o.i. aj veľký problém s platničkami, pomohla mu veľmi. To len tak mimochodom témy 🙂.
Aj tvojho muza chápem, ako trpel koli tvojej tvrdohlavosťi 🙂.
Túto pani nedopadne dobre pokial nezmení vnímanie a zmýšľanie.
Sto x lepšie robiť hocijakú slušnú prácu aj pol úväzku aj len pár hodín týždenne ako stonatvdoma s titulom ako sa nič nedá. Ale ona bude mat sokovú terapiu v tej 45ťke, kdeže krásna upravená a uciaca dieta dva jazyky. No co, zivot je bumerang, len to treba pochopit.

maja22
8. jan 2025

Autorka, ja len k tej tvojej poznamke, ze uz aj klastor ti zisiel na um… Tak pre info - aj ludia, ktori su v klastoroch, pracuju 😉 Lebo aj oni musia z niecoho zit, platit ucty, energie, obliekat sa… Rozdiel je len v tom, ze vyplata ide na spolocny ucet, lebo zlozili slub chudoby a tak nemaju vlastne ucty. Takze o klastore vobec neuvazuj, tam by ta tiez nikto neobskakoval…

ewellina
8. jan 2025

@sashulla a mimochodom, kolega, ktorý je rodený hovoriaci, bol na tejto stránke odmietnutý, lebo mu chýba akademické vzdelanie

michelle567
8. jan 2025

Veď kľudne buď žena v domacnosti. Ale vo svojej. Tvoji rodičia už ženu v domácnosti majú a dávajú ti najavo že druhú ženu v domácnosti ich domácnosť už nepotrebuje. 😁

jana35798
8. jan 2025

@rebellefleur aka plytvac kyslika 😅

katrin21
8. jan 2025

@zuzana76 aj ja🤣🤣

natalka13
8. jan 2025

@maja22 si jej vzala poslednu nadej😀

maja22
8. jan 2025

@natalka13 No a to som jej este nepovedala, ze v klastore je budicek o piatej rano, zacina sa rannymi chvalami, pokracuje sv. omsou, potom su ranajky a rozchod do prace, prip. ti, co su po nocnej, idu spat. A vecer tiez spolocna modlitba, mala by tam viac organizovany cas ako doma. 😀

nelka93
8. jan 2025

@tiezjedna akože vyletela zo školy? 😅 ja by som to tipovali na nejakú sv. Alžbetu a antropologiu alebo filozofiu

zuzanika
8. jan 2025

Mňa zaujal bod "ukazala sa partnerova cholericka ...povaha" nebude to tým, že si aj tam začala byť lenivá lemra ? Potom ma zaujalo to písanie článkov, no keby tvoje články boli tak zaživné ako tento tvoj motivačný list, tak dovi dopo ... Tvoj životný údel je asi nájsť chlapa (bez rozumu), idealne 70+, ktorý sa zľutuje po prečítaní tohto článku a si ťa "adoptuje" a bude mať s tebou dieťa..Keby to s partnerom nevyšlo, tak vždy sa asi vratis k rodičom a rodičia sa v tom momente budu starat o jedno dieťa navyše. Komickym faktom je, že 18 rokov by to dieťa "nosilo" väčšie peniaze domov ako ty ...

diaamax
8. jan 2025

@svetlonos dakujem, pozriem a zvysok nemozem inak ako suhlasit.

erika237
8. jan 2025

Autorka:
1. Napisane uz bolo asi vsetko na tvoju adresu, co by som napisala aj ja.
2. Dufam, ze nikdy nedopadne rovnako s mojou dcerou.
3. Ak chces byt zienka domaca, bud nou, ale na to potrebujes muza, nie otca. Muza nenajdes, ked hudes sediet doma. Prihlas sa na zoznamky a skusaj.
4. Nemas z coho prispievat na domacnost? Tak hold budes musiet zacat pracovat.
5. Chces pracovat iba z domu? Tak zober cokolvek, maj prijem a popri tom hladaj tvoj sen.

Ja akoze neviem co robis cele dni? Si iba doma? Lebo teda moc penazi na akekolvek aktivity ocividne nemas, ledva vies nakupit potraviny, uprimne by ma fakt zaujimalo, co robis od rana do vecera, od pondelka do nedele. Necitis sa prinajmensom hlupo, ze tvoj otec beha v 59 rokoch po stavbach aby mali z coho krmit aj teba?