Ako nájsť prácu online a byť doma?
chcem pracovat online prip,byt zena v domacnosti, nechcem pracovat niekde inde. co s tym?
mozno ma tu ukamenujete ja neviem.
ale poviem to takto, dlho dlho som po skonceni VS/ neperspektivny odbor, ano teraz viem po rokoch, ZIAL/, som sla byvat do arabskej krajiny, kde som zila 4 roky. Mala som za partnera samozrejme miestneho, ktory zarabal dobre na tamojsie pomery a nemusela som pracovat. Ale postupne. Skoncila som VS tesne pred pandemiou, a teda bola pandemia, ja doma zatvorena. do roku 2021. Skoncena škola v r. 2019. Pandemia dva roky, ja zavreta doma, dostala som covid 3krat. Tazky priebeh, dva roky na PN s nasledkami.
Potom som spoznala partnera, nastahovala som sa k nemu.
Pacilo sa mi velmi,ze ja som ta, udrziavatelka rodinnej pohody, kozuba. Hoci sme nemali deti,ale zili sme ako zosobaseni par, ( pred imamom), bolo to pekne, ale ukazala sa partnerova sadisticke a cholericka povaha po rokoch, tak som z tej krajiny odisla. Pocas tych rokov tam, som vlastne nepracovala realne, v ziadnom ofise, bola som doma, varila, prala, upratovala, teda som po skole dlhe roky, 6 rokov cca, a ja stale nemam pracu, a ani ma to neako nezaujima, nechcem to riesit takto. Chcem robit iba online. robila som doma tam z tej krajiny na pc nieco, co som mala almuznu.
ja som nikdy ale nemala ambicie robit nieco solidne na 8 hodin denne a mat 4000e plat. Nebavi ma, co som vystudovala. Venujem sa prakticky skor jazykom a sebe.
nemam pracovne navyky niekde pracovat, bavilo by ma pracovat iba z domu cisto online, napr. doucovanie jazykov, alebo pisanie textov, clankov do novin a pod. nejaka lahsia administrativa, sprava e shopu a ine. Taketo miesta pracovne vsak nedostat len tak, a je neskutocne narocne dostat sa k nim. Je velmi zle, ked toto poviem doma rodicom, ze nechcem pracovat normalne, nasi, ze som leniva a zasivam sa iba. mala som nejake mini podnikanie, vyrabala som daco, neviem, neslo mi to moc, potom som od toho upustila. Neskor som robila prilezitostnu prekladatelku na arabskej klinike pre cechov, ked som bol tam. ale nic stabilne, nic take, ze zarobok 1000e mesacne, skor to boli mizive zarobky. Mam usetrenych iba fakt par tisic eur, a s tym sa ned azacat nic.
nie som na umenie, neviem malovat, nic, nie som na vypekanie, ze by som si zalozila zivnost, ale nie som zas uplna lemra( ako ma castuju rodicia), ze nic nerobim, denne sa snazim hladat si nieco z domu, mam par zakaziek na nieco na doma, ale tie peniaze, su mizive. almuzna. Ja mam mozno 200e mesacne. v tej danej arabskej krajine,sa dalo z toho vyzit,lebo tiez partner platil vacsinu.
Moji rodicia, nechapu, nerozumeju co robim, nechapu, ze chcem robit iba online z domu alebo vobec. nechapu, ze kazde rano nechcem vstavat do práce o 6 , a robit tam, a prist domov vyflusnuta o 17 tej- pripadne 18tej. Vratila som sa na slovensko a som bezprizorna. Rodicia, hoci mam 31 rokov, nesuhlasia, s mojim zivotnym stylom, hoci pomaham doma mame v byte, upratujem, varim, robim,co mi povedia, surodencov nemam, sestra mi zomrela ako male dieta, takze rodicia su na mna nahnevani. Mama je tiez zena v domacnosti, a otec chodi po stavbach stale hoci ma 59 rokov.
tvrdia, ze im financne nepomaham, a ze mam ledva na svoje zaplatenie veci- mesacne peniaze, ako pausal, nejake oblecko, zakladne niekedy lieky co si platievam ja, zo svojho svoje vylohy, ale najomne neprispievam a jedlo nieked ykupim, ked mi zvysi v obchode nejake potraviny.
penaize od nich nepytam, ale ani im neprispievam na najomne, najomne mame 150e a energie.
nemam z coho totiz prispievat. Aktivne si hladam pracu, ale pracu iba z domu, som uz zvyknuta inak zit, nechapu to, kricia, nadavaju mi, ze nech sa pakujem, nemaju pre toto vobec pochopenie. Vraj kazdy robi na mojom mieste, kazdy ma deti, pracu neviem co, karieru a pod.
rodicia mi tvrdia, do oci, ze som leniva lemra, ze naco som studovala 5 rokov vs, naco ma zivili, a tak, ale ja som nemala vedenie v zivote, citim sa stratene. nevedela som, co robit, skoncila som vs a netusila som,co bude, stratena som sa citila, bol covid, prve mi napadlo, odist prec z lockdownov na slovensku, a to som aj urobila. Velmi som milovala svojho partnera, bolo tazke ho teraz v decembri opustit. vyhovoval mi tam zivot, rodicia a rodina starka tiez nechape, stale vravi ty si take dobre mile pekne dievca inteligentne, ale nechces robit, nic, nechces zarabat, co ked ti pride nieco dolezite platit, oco ta nema ako zivit, ja chapem vsetko, ale neviem to napravit. hladam si sustavne pracu z domu. par mesiacov som tam pracovala a je to proste zle, ze ja nechcem v zivote ist takto s davom? ze nechcem mat zivot ako ini? ze robia 8 - 12 hodin denne, je to proste zle, ja som zla, som leniva ? mozno sa sprska na mna teraz negativnych komentarov zhrnie, ale jendoducho ja nechcem pracovat, chcem byt zena doma, ktora sa o seba stara, ma navarene upratane, ozehlene, pekne dieta spokojne, s kt. sa hra, robi ulohy, ma uzasneho manzela, ktory sa o nich stara, mama vari, robi teple vecere, vypeka kolacik v nedelu, a popritom si robi jogu, meditácie, cita knizky, ma cas na seba, uci sa jazyk ( to vsetko robim), a preto chcem byt stastna manzelka a mat krasnu rodinku. Ale ako to mam docielit, chalani na SLovensku, chcu zenu, co bude zarabat aspon1500e mesacne, s niektorymi som sa uz rozpravala,
rodina je zo mna znechutena.
rozmyslala som nad vselicim, ze pojdem do klastora neviem co, alebo neviem sa najst proste,ale zase chcem rodinku, ako ju ziskat,
neviem co robit v inych statoch je stale praca online v korporatoch, cestovkach, ked viete jazyk, tu na sk nic nic nic, nic, ziadne prace normalne, na online HO, predavanie kozmetiky to nie. a pyramidovky tiez nie. Som prakticky v depresiach a zufala, lebo som na dne, uvedomujem si , ze nezarabam, je to hanba, ale neviem sa pohnut dalej. co s takym zivotom? kazdy ma strasne odsudzuje, kamosky nemam ani, kvoli tomuto, kazdy sa vypytuje a cim sa zivis a tak, no nicim.....
:((( preco su ludia taki zli, proste ...je chyba, je to zle, ze chcem byt zena domacnosri, ako su zeny v arabskyych krajinach?
@autorka čo s tým? Mno... skús prečítať pár tém o vyhoreti, ženách doma na MD na pokraji nervového zrútenia.. sú deti a deti.. máš predstavu takej tej pohody z reklamy, kde sa mamina v bodkovanych šatách hrá s malými deťmi? Lenže tie deti v noci nespia, trápia ich koliky, zuby, cez deň sa hádžu o zem, samé ja chcem, ja nechcem atď. A to sú deti bez zdravotných komplikácií.. dokážeš si predstaviť? Podrastu, začne kolotoč škola, krúžky, úlohy a do toho musíš stále udržiavať teplo domova..Ok, ďalej.. muža, ktorý zarába a očakáva full servis.. kritika, že nie je nakúpené, teplá večera tiež nikde, všade bordel, lebo ty celé dni naháňas deti (zdravé).. zrazu sa začne povysovat, teba urážať, zhadzovať, vyčítať, možno začne násilie, lebo je skrytý hulvát a agresor.. točíme ďalej.. čo s tým? Rodičia na dôchodku alebo cintoríne, ty bez návykov, s deťmi na krku.. kam by si šla? Nemyslím to v zlom.. len je to taká skrátená ukážka života.. stačí pár tém len tu na MK, ako sa z niektorých žien stali trosky..
A ako radili vyššie.. vieš jazyky na úrovni? Veď to je 💥💥. Dnes som pozerala ponuky prác a bolo tam dosť na HO.
Alebo ako čašníčka na začiatok, prac.doba niekde začína o 10,00. Aj do kaviarní/reštaurácii chodia solventni chlapi a medzi ľuďmi lepšie nadviažes kontakt. A v očiach nádejného partnera nebudeš vyzerať ako socka, lebo prácu máš.
@aleza u niektorych to tak moze zle vypalit, ale su aj pripady ako moja sesterka, tiez jej mam po porode uz do prace nikdy nesla, ale sesterka okrem vystudovane VS ( a ano, aj v zahranici bola na studijnom pobyte ) pokri ktorej mala aj 2-3 brigady, tak sa po skole zamestnala a robila, kym neporidila dieta. Je to este male babatko, par mesiacov, tak uvidime, ako to bude, ked pride ten skolkarsky cas.... Ale nemyslim si, ze bude ako mama, lebo ma vrtulu v zadku. A sesterka je len o cca 3 roky starsia od autorky.
Niekedy su aj odstrasujuce pripady a deti sa vyberu inou cestou, ale toto nie je zial pripad autorky....
https://www.profesia.sk/praca/repo-h/O4988752?s...
Autorka, ved ponuk je milion.
@drahomirrra no, len to určite nie sú 4 hod.denne, ako si autorka predstavuje 😉
@sisaka tak chce pracovat z domu… a byt zenou v domacnosti 🤷♀️
Len je rozdiel chcieť a môcť, nemôže byť žena v domácnosti, keď ju zatiaľ nemá a nemôže pracovať HO, keď ponuku nemá.
Ale môže to byť aj sila zvyku, len aj to sa dá prekonať, keby chcela alebo musela.
@mon8060 hej, no... Lebo pred casom tu pisala jedna matka, ktorej dcera nikakm nechce chodit, je len zavreta doma.. neviem ho najst, lebo neviem nazov a cez klucove slovo/slova mi to nenajde. Nevadi.
Niektori si myslia, ked zalozia dalsiu temu, mozno modifikovanu, tak dostanu ine odpovede.
A inak ako som si este raz precitala jej uvodny prispevok, tak mne tam akosi nejdu do hlavy tie casove udalosti.. nejak mi to nesedi vsetko..
@siska53 do cca 24 studovala vysku doma a potom cca 6 rokov hlada pracu...ci to bola v zahranici? no, toez si nie som ista ci je to tak ako hovori...
Slečna, obávam sa, že si už dosť stará. V tvojom veku som už mala 1 dieťa. Vieš mne stačilo, že som bola 3,roky na materskej a to som trochu robila z domu a už som to cítila ako zle mi robí sociálna izolácia.
Podľa mňa by si mala skúsiť aspoň ten polovičný úväzok, lebo takto sa doma zblazniš... A ten v pohode by si dala aj pri deťoch a nestrhala by si sa a myslím že by si stihla aj cvičiť aj variť aj byť nastajlovaná... A hocijakého muža stretneš, on bude len rád keď uvidí šikovnú ženu, ktorá vie pracovať aj o domácnosť sa postarať keď by si potom aj doma zostala tak je to iné ako keď od začiatku budeš taká knedlička...
Poznám viacero žien, ktoré robia práve kôli sebarealizácii aspoň na ten polovičný a majú čas aj na seba a to čo zarobia často majú aj ako vreckové pre seba- to už záleží na partnerovi či vás chce a dokáže uživiť a v prípade že by sa niečo stalo máš prax a vieš sa o seba v pohode postarať.
@katkaseiner a potom raz pisala, ze lshe roky, potom, ze skoncila tesne pred koronou, potm bola 2 roky pn, mala partnera po tej pn a zila 4 roky v arabskych krajinach ( cele mi to nesedi, kedze kovid bol 2020 zaciatok a ona ho mala 3x a 2 roky PN + 4 roky v arabskych krajinach.. od neho odisla teraz v decemebri - je zaciatok januara a rodicia jej dlllho pindaju.
Keď mala dcéra rok išla do jasli a ja so práce. Takto byť v dnešnej dobe závisla ,tvoji rodičia by mali byť raznejsi.
@tramtada31 prd a nie depresiu... lenivosť a priebercivost.....a asi nebudeš ani krásna...lebo už by ťa mal nejaký pritrubeny bulo doma .. dievča realita....chod makať...ideálne kdesi do Rakúska sezóny...4 mesiace makať..mesiac doma....skús toto ..posetri a uvidíš
Vstávať o 7.00 jby som chcela aj ja, ja vstávam o 4.00. Bolo by od teba fajn, keby si zdvihla zadok a pomohla rodícom s výdavkami . Nech sa aj otcovi trocha uľaví.
Všetci sú na vine, všetci sú zlí, len ty si chuderka. Nikomu sa nechce vstávať do práce, ani robiť na smeny a napriek tomu robia. Tebe sa nechce. Že tvoj otec chodí do práce a stará sa aby ste mali všetko, čo potrebujete to je ok však? Píšeš, že má 59 rokov a chodí po stavbách, vieš si predstaviť, aká to je drina táto práca?
Keď sa ti tak páči arabská kultúra a chceš byť žena v domácnosti, tak sa tam vráť a nevysávaj rodičov po finančnej a energickej stránke. Treba vyjsť zo svojej pohodlnej zóny.
V tvojom veku by si už ty mala pomáhať rodičom. Ja mojim aspoň nakúpim niečo keď tam ideme a muž porobi okolo domu, záhrady. Vstávam o 4tej robím 14ky celý deň na nohách a žijem. Cez voľné dni dobieham domácnosť . A xy ďalších ludi rovnako mnohí z nás majú rodiny, deti, domácnosť varenie atďa idú nesťažuju sa. Zobuď sa lebo skončíš sama v rodičovskom byte a budeš žiť z nejakých dávok možno

@mnamko Egypt je o houne, keď už, tak rovno do SAE a klofnúť nejakého šejka, alebo aspoň jeho bratranca😂