Ako nájsť prácu po materskej dovolenke?
Ahojte po MD si ťažko hľadám prácu ktorá by mi časovo pasovala. Som vydatá, manžel pracuje aj mimo práce. Neviem to zmeniť aby s tým prestal a pomohol mi aby som mohla tiež pracovať. Je to na psychiku už dosť pre mňa. Hej povie mi že nemusím ísť do roboty ale to ja chcem tiež žiť a nie len doma byť a čakať kým mi dá peniaze. Hrozne sa zle cítim . Čo by ste robili na mojom mieste? Malý je chorý týždeň doma 2tyzden v škôlke a kolobeh. Nechcem mamu do toho ťahať sama nevládze a stará sa opatruje..svokra to tiez nehrozí tam by museli byť iné vzťahy
Preco by si si mala pytat? Nech ta urobi disponentom na svojich uctoch a nemusis ist ani do prace ked je taky mudry. Alebo nech ti da kartu. A s robotou to tazko no, ked nema kto chore dieta opatrit..
Ak nie si limitovaná finančne, tak skús na začiatok niečo na 4 hodiny (doučovať, nejaké pomocné ekonomické veci, preklady a pod. ) . nepíšeš čo si robila predtým, aké máš skúsenosti a pod. Príp. si doplň vzdelanie, ak si doma a malý v škôlke, tak si nájdi nejaký kurz, školenie, vysokú školu?
skús brigády cez víkendy keď je doma, potom polovičný úväzok a neskôr celý, aj ty sa potrebuješ socializovať a mať zo seba dobrý pocit
Polovičny úväzok, dá sa nájsť taká práca kde si vieš na tie 4 hodiny vziať dieťa aj zo sebou do roboty, samozrejme taká kancelárska robota, si len doma z toho si už na prášky
Ak manzel tolko pracuje cely deñ, pravdepodobne ma nadstandardny mesacny prijem, a kedze dieta nie je len tvoje, ale VASE, tqk v pripade choroby zaplatit dietatu opatrovatelku.
Ja v tomto pripade bud by som nieco hladala s moznostou Homeofficu alebo potom polovicny/ciastocny uvazok.
Chod na polovicny uvazok.
😌to by bolo najlepšie pár hodín práca . 😐
A co tak popozerat ponuky, kde je mozna praca vylucne alebo aspon ciastocne z domu? Neviem, ake mas vzdelanie, tak aj podla toho. A zamestnavatel, ak mas chore dieta alebo si chora ty, ti urcite umozni hoc aj vely tyzden homofficu, hlavne, ze budes pracovat. Aj ked ..popri malom dietati, ak je chore ono, je to maxi narocne.
Pripadne nocne niekde v obchodoch, skladoch.. ak sa muz vie vecer a v noci postarat.
Vy ste si nevydiskutovali ako budete fungovat po skonceni MD pred tym ako ste sa rozhodli mat dieta?
@tenerifka na Slovensku žiaľ ešte mnoho mužov si zo žien spraví slúžky a opatrovateľky, ale dôvodom sú samotné ženy. Nie sú si vedomé svojej hodnoty od začiatku vzťahu
Niečo nájdem jasné asi to chce čas..
@zmrzlinka2021 ja viem, preto musime sirit osvetu, ze sa to da aj inak. Dieta je oboch, aj ked ten nadherny dar a moznost vynosit a porodit dieta ma len zena, o to viac by si mala byt vedoma svojej velkej hodnoty a hrdo si za ñou stat.
Este takto-treba si uvedomit, ze prave neoblomny postoj zeny stat si za svojim byt nezavisla na muzovi a mat svoju pracu, svoje konicky a svoje priatelstva sposobi to, ze muz je v pozore a zenu si vazi ovels viac, lebo vie, ze ju moze stratit, ze nie je na ñom ekonomicky ani inak zavisla

Príde mi to tak že muž mysli na peniaze a na seba . Viem že si nemám všímať iných ľudí a iné názory ale už to pekne cítiť aj s okolia že iba on pracuje a ja doma