icon

Ako nájsť prácu po materskej? Rady a tipy

milka1988
13. nov 2024

Ahojte po Materskej by som chcela nastúpiť niekde do práce. Pred materskou som pracovala z domu( handmade výrobky), oficiálne na sro alebo živnosť. Ale žiaľ nejde to už tak ako kedysi, trh je presýtený a ja som nútená si hľadať prácu kde by som zarobila aspoň okolo 1500€. Samozrejme viem že to záleží aj od toho čo viem robiť, čo ovládam,
Som cieľavedomá, prispôsobiva, rýchlo sa učím a čo neviem si urobím kľudne kurzy.
Také ako nechtarka, kaderníčka, čašníčka nie myslím skôr niečo v administratíve , vybaviť, zavolať, atď viem veľmi dobre, mám aj dobrý prozakanicky prístup. Či je reálne na takej pozícii toľko vôbec zarobiť
Kľudne si nechám poradiť vysvetliť 🙂

Strana
z2
mirkam3
13. nov 2024

@milka1988 Myslím, že @melanta ti to tu zhrnula snáď z každej strany, ak si vezmeš aspoň polovicu z toho k srdcu, už to bude úspech.
Tvoj (a stretávame sa tu s tým casto) problém je, že
Ty nehľadáš konkrétnu pracovnú napln kde budeš časom rásť a kde budeš prínosom pre zamestnávateľa (aspoň tak sa tu prezentuješ), ty primárne chceš len zarobiť aspoň 1500e. Nikdy by som do tímu nevzala človeka s takýmto nastavením (a ver že takých uchádzačov bolo…).
Hľadaj pozície vhodne pre absolventov, lebo reálne tvoje skúsenosti sú max na úrovni absolventa (slabšej) VŠ. Presvedcenie, že si prispôsobivá a rýchlo sa učíš je síce fajn, ale bude to treba dokázať v (prvom) zamestnaní, asi nemáš reálnu referenciu, ktorá by toto o tebe potvrdila.
Čo sa týka kurzov: áno, zamestnávateľ si ťa doškolí ako bude treba, ale základy treba vedieť. Ak čakáš, že ťa vezmú niekam bez skúseností a pošlú na 3 alebo 6 mesačné školenie, aby si sa reálne niečo poriadne naučila, tak takto to fakt nefunguje - do juniora nikto také peniaze a čas investovať nebude. Cize ak reálne myslíš, že potrebuješ konkrétny kurz, aby ta vzali na konkrétnu vysnenú pozíciu, tak si ho urob iniciatívne, nečakaj, že ti ho niekto veľkodušne ponúkne…

dada2610
14. nov 2024

@melanta k autorke sa radšej nevyjadrujem, ale tebe ďakujem za každý komentár, veľmi rada ich vždy čítam, lebo dávaš cenné rady do pracovného života 😉

Strana
z2