Ako nájsť prácu po materskej? Rady a tipy
13. nov 2024
Ahojte po Materskej by som chcela nastúpiť niekde do práce. Pred materskou som pracovala z domu( handmade výrobky), oficiálne na sro alebo živnosť. Ale žiaľ nejde to už tak ako kedysi, trh je presýtený a ja som nútená si hľadať prácu kde by som zarobila aspoň okolo 1500€. Samozrejme viem že to záleží aj od toho čo viem robiť, čo ovládam,
Som cieľavedomá, prispôsobiva, rýchlo sa učím a čo neviem si urobím kľudne kurzy.
Také ako nechtarka, kaderníčka, čašníčka nie myslím skôr niečo v administratíve , vybaviť, zavolať, atď viem veľmi dobre, mám aj dobrý prozakanicky prístup. Či je reálne na takej pozícii toľko vôbec zarobiť
Kľudne si nechám poradiť vysvetliť 🙂

@milka1988 Myslím, že @melanta ti to tu zhrnula snáď z každej strany, ak si vezmeš aspoň polovicu z toho k srdcu, už to bude úspech.
Tvoj (a stretávame sa tu s tým casto) problém je, že
Ty nehľadáš konkrétnu pracovnú napln kde budeš časom rásť a kde budeš prínosom pre zamestnávateľa (aspoň tak sa tu prezentuješ), ty primárne chceš len zarobiť aspoň 1500e. Nikdy by som do tímu nevzala človeka s takýmto nastavením (a ver že takých uchádzačov bolo…).
Hľadaj pozície vhodne pre absolventov, lebo reálne tvoje skúsenosti sú max na úrovni absolventa (slabšej) VŠ. Presvedcenie, že si prispôsobivá a rýchlo sa učíš je síce fajn, ale bude to treba dokázať v (prvom) zamestnaní, asi nemáš reálnu referenciu, ktorá by toto o tebe potvrdila.
Čo sa týka kurzov: áno, zamestnávateľ si ťa doškolí ako bude treba, ale základy treba vedieť. Ak čakáš, že ťa vezmú niekam bez skúseností a pošlú na 3 alebo 6 mesačné školenie, aby si sa reálne niečo poriadne naučila, tak takto to fakt nefunguje - do juniora nikto také peniaze a čas investovať nebude. Cize ak reálne myslíš, že potrebuješ konkrétny kurz, aby ta vzali na konkrétnu vysnenú pozíciu, tak si ho urob iniciatívne, nečakaj, že ti ho niekto veľkodušne ponúkne…