Ako nájsť prácu s ekonomickým vzdelaním a skúsenosťami?
Ahojte,
hľadám si prácu už piaty mesiac a zatiaľ sa mi ozvali len z call centra. :D Začínam cítiť mierne zúfalstvo a frustráciu a chcela by som zistiť, kde je problém.
Mám 31 a ekonomické vzdelanie - obchodná akadémia. Anglický jazyk ovládam dobre na B2. Skúsenosti vzhľadom k môjmu veku, mám podľa mna dobré. Pracovala som ako ekonómka v materskej škole, kde som viedla účtovníctvo, spolupracovala s mestom na vytváraní rozpočtu. Neskôr som robila vedúcu menšej predajne, kde som riešila sama všetko od pohovorov a školenia zamestnancov, objednávania tovaru,riešení reklamácii s dodaním tovaru u dodávateľov, evidencie faktúr, zabezpecenie opráv až po reporty majiteľovi a spracovanie podkladov pre mzdy. Túto prácu som mala veľmi rada, no po covide bol majiteľ nútený jednu z predajni zatvoriť a bola to tá moja. Pravdupovediac som to strašne zle niesla, tu prácu som mala veľmi rada a nevedela som si predstaviť robiť nič iné.
Priatel je živnostník a mal toho v tom obdobi veľa, tak som navrhla, ze budem robiť nejaký čas s ním. Natiahlo sa to na dva roky a teraz mám problém nájsť si zamestnanie.
Ozvala sa som sa z vlastnej iniciatívy firmám v okoli, kde by som chcel pracovať, posielam CV na profesii. Popravde sa mi neozvali ani z pozícií, kde spĺňam úplne všetko.
Kúpila som si auto a začínam znova po rokoch šoférovať, možno to mi zvýši šancu sa zamestnať.
Som ale zúfalá, som fakt všestranný človek, ktorý všetko rychlo pochopí, chcem pracovať a nič. Čo je zle? To, že mam 31,nemám deti a boja sa, že odídem na materskú?
@dancingqueen321 To tie sumy uvádzaš v čistom? veď to je vyše 3000 v hrubom
@astero2 v hrubom, na pohovore ich zaujima zakladny plat, ktory pozadujes.
Ak by niekto čítal tento príspevok. Prispôsobila som lepšie cv ponukám, na ktoré som reagovala a zavolali ma hneď na dva pohovory a už aj mam prácu. 🙂
@lenotazka super, blahozelam.

@lienka.7 ano, uz som zacala posielat zivotopisy do zahranicia, ale su lepsie krajiny ako nemecko. Budem skusat, mozno sa raz podari. V KE hladam pracu v tom, v com uz mam skusenosti. Cize pozicia by musela byt s vyssou senioritou, nez mam teraz, proste musim tam vidiet nieco nove, co sa naucim, vyssiu narocnost, viac kompetencii. Plat by mal v tom pripade byt 2500 eur. Pripadne, ak by som menila za to iste, co som robila doteraz, tak 2300. To hladam. Aj to keby nie sme dvaja, tak je to slaby plat pre jednotlivca pri dnesnych vydavkoch. Ved tisicka len tak ide na hypo a inkasa.