icon

Ako nájsť prácu v odbore po vysokej škole?

2. júl 2025

Ahojte,
prave som skoncila druhy stupen VS v dost specifickom odbore, bez vzdelania sa tato praca vykonavat neda a povedala by som ze je aj dost perspektivna (hlavne od covidu sa tam tocia velke €), absolventov je malo ale mam pocit ze pracovnych miest este menej. Mam 2 rocnu diplomovu prax plus som brigadovala popri VS v odbore, hladam si pracu od marca ale bolo tam samozrejme odovzdavanie DP plus intenzivna priprava na statnice, na pohovor ma zatial zavolali vsade kde som sa hlasila, takze zivotopis je asi fajn, bohuzial ma nikde nevzali a vsade rovnake dovody, som mlada a mam malo praxe a ja sa pytam, kde si akoze mam tu prax urobit ked mi ziadna firma nechce dat sancu? Skusala som sa hlasit aj na nizsie pozicie, tam ma vsak nevzali zase z dovodu ze mam prilis vysoke vzdelanie. Zahranicie pre mna nepredstavuje moznost, lebo tu mam niekolkorocny vztah a hlavne byvanie. Je lepsie este par mesiacov cakat alebo vziat pracu uplne mimo odbor? Spoluziaci to riesia aj neplatenymi stazami ale nedokazem si predstavit este dlhsie byt bez prijmu…

domkakvet
2. júl 2025

Nasla som si pracu v odbore za dva roky, do vtedy som pracovala mimo odbor.

juliet86
2. júl 2025

par mesiacov je malo

billy_jean
2. júl 2025

Necely rok som pracovala mimo odbor, ale nadobudla som skusenosti, ktore mi pomohli neskor aj v mojom odbore.