icon

Ako nájsť prácu v zahraničí pre dvoch?

2. aug 2024

Ahoj. S priateľom by sme chceli ist pracovať do zahraničia spolu, no ja mam vyštudovanú vš ( v oblaati cr) a on má len výučný list - inštalatér. Sú agentúry, ktoré ponúkajú prácu kde by sme boli obaja? Alebo 2 prace cez tú istú agentúru? Dakujem

Strana
z2
vevesh
2. aug 2024

Si srandistka- ze chceme ist zarobit do zahranicia a este jedna osoba to ma vybavit a pes s vami🤣🤣 mna napadlo s takou kombi maximalne polske pobrezie okolo gdanska a spol.- tam by si mohla najst miesto na recepcii, priatel pracu v obore a najom so psom. Na nemecko a svajciarsko so psom zabudni -domaci sa biju o najmy, nieto este prenajat dvom novoprislym slovakom so psom🫣🫣🫣

justxme
2. aug 2024

Priateľ by mal možno šancu aj v tom Nemecku, poznám mužov ktorí ledva vedeli anglicky a uchytili sa tam na podobných pozíciách. Ale asi by si musela zvoľniť z nárokov, lebo na recepciu bez super nemčiny nemáš šancu. Taktiež mať psa a riešiť hľadanie bývania v zahraničí, predpokladám s nižším budgetom, to je veľmi zlý nápad. Veď to je problém nájsť aj tu na sk, nie ešte v zahraničí, kde bude po lacnejších bytoch ešte väčší dopyt.

melanta
2. aug 2024

Čiže už ste pracovali v zahraničí, bývali ste tam popri práci v bytoch aj v hoteloch a mohli ste mať psa. Lebo o tom sa bavíme. Nie o prenájme bytu na SLovensku, či o hotely na dovolenku. Bavíme sa o pracovaní v zahraničí so psom.

melanta
2. aug 2024

@sisa_s chcú ísť zarobiť. Píše to v diskusii. A preto chce dobre platenú prácu, nie pomocné práce.

autor
2. aug 2024

@sovica Byty sme vystriedali 4, v ubytovaní na dovolenke sa za psa nikdy neplatil poplatok.

autor
2. aug 2024

@vevesh Priateľ nieje slovák 🙂

sisa_s
2. aug 2024

@melanta len ja napriklad nepoznam cloveka, ktory by isiel takto si zarobit na nizsie kvalif.pozicie a mal by pracovnu dobu 7-15 a zvysok dna pohoda jahoda...robili by 12h denne a pes cely den sam...preto ma zaujima, ako si to predstavuju

autor
2. aug 2024

@melanta Ano pracovali sme už v zahraničí a mali byt aj so psom 🙂 Bolo to Taliansko.

autor
2. aug 2024

@sisa_s Ja robím 16h pri mojen terajšej práci, 12 by mi nevadilo

vevesh
2. aug 2024

No a ten priatel je teda odkial? Ak ukrajinec, vsade vas privitaju s otvorenou narucou. Ak eu, tak v eu nie je problem s pracou (pomocnou). Ak mimo eu, tak mate dost velky problem....

sovica
2. aug 2024

Tak v čom je problém? Vráťte sa do Talianska, keď tam viete zohnať prácu a prenajmú vám ubytovanie, kde môžete mať psa.

autor
2. aug 2024

@vevesh Nepotrebujem zberejnovať jeho národnosť. Písala som že o pomocnú prácu nemame zaujem. Chceme nieco zarobit a nie vsetko preplatit na ubytovanie a stravu

melanta
2. aug 2024

@sisa_s nepoznáš, lebo buď ľudia chodia robiť kvalifikované pozície, kde ale potrebujú jazyk, alebo chodia robiť pomocné/nízko kvalifikované práce.

autor
2. aug 2024

@sovica Žeby tam už nechceme ist? Vyskusali sme raz a nevyhovovalo nám to

vevesh
2. aug 2024

Na jeho narodnost sa ani nikto nepytal, len som ti ozrejmila moznosti. Pri takej kombi, aku si opisala, mas prilis velke naroky. Musite jednoducho zacat od piky a tak sa vypracovat ( profesne aj platovo). Tvoja vs je v nemecku a svajciarsku akurat tak zdrap papiera (sorry, ale oni neuznavaju slovenske skoly), tvoj chlap ak ma papiere na pracu, skor sa uchyti vo svojom obore, ale ak nema skolu, zaplatia mu minimalku a cau.🤷‍♀️🤷‍♀️

melanta
2. aug 2024

Autorka, napísala si, že citujem:
Písala som že o pomocnú prácu nemame zaujem. Chceme nieco zarobit

Ak nechcete pomocné práce, máš v diskusii dostatočné vysvetlené, čo musíte robiť. Ovládať jazyk krajiny, kam chcete ísť. Na recepcii na vysokej úrovni. Vy chcete ísť do zahraničia, nechcete robiť hocičo, ale nedali ste si ani štipku námahy, aby ste si zistili čo to o pracovnom trhu jednotlivých krajín. Napísala si, že Anglicko - vôbec nevieš, čo priniesol Anglicku Brexit. Napíšeš Nemecko, Švajčiarsko, recepcia, pritom neovládaš nemčinu na vysokej úrovni.

Takže ak chcete ísť do nemecky hovoriacej krajiny a chceš robiť nie pomocnú prácu, nauč sa nemčinu aspoň na úroveň B2. Zahraničie nečaká na cudzincov bez jazyka s otvorenou náručou. Ak chceš v zahraničí niečo dobré dostať, musíš vedieť niečo dobré aj ponúknuť. Hlavne, čo sa teba týka. Pretože ako už bolo spomenuté, tvoj priateľ ak má vzdelanie ako inštalatér, tak sa dokáže uplatniť aj so základmi jazyka. Ty v hotely na kvalifikovanej pozícii nie.

autor
2. aug 2024

A zase sme pri uplne niecom inom. Ani jeden z vas nebol schopny poradit žiadnu agentúru len hovorit ako čo nejde a čo musím, ako typická slovač. Tu ozan nemá zmysel sa nič pýtať. Vypinam uppzornenia, zbohom.

melanta
2. aug 2024

Tak ja ti niečo napíšem k tej typickej Slovači - ja robím headhuntera pre zahraničný trh. Dohadzujem ľudí aj do spomínaného Anglicka, Švajčiarska a iných krajín EU, Ameriky, Blízkeho východu. Okrem mňa tu prispeli ženy, ktoré žijú a pracujú v zahraničí, čiže vedia, o čom píšu. Potom tu prispeli vzdelané inteligentné ženy s rozhľadom, napríklad lekárka. Áno, agentúru ti nikto neporadil. Ale vieš prečo? Pretože vám agentúra nepomôže. Pretože ty chceš niečo, čo nie je reálne. Namiesto toho, aby si vnímala, čo ti píšeme a zamyslela sa nad tým, ako vieš tieto informácie využiť, tak len prskáš. Úprimne, prajem ti všetko dobré, veľmi ti držím palce, aby si vedela zmeniť nastavenie, pretože s týmto nastavením dieru vo svete neurobíš. Takže áno, táto diskusia je o typickej Slovači - na jednej strane ľudia, ktorí chcú pomôcť, pretože to je pre náš typické, na druhej strane ty, ktorá prská, lebo dostáva odpovede, ktoré sa jej nepáčia, čo je tiež pre náš národ typické. Mier s tebou dievča.

sovica
2. aug 2024

@autorka Ja sa už len pripájam k @melanta, lebo presne toto som chcela napísať aj ja. Takmer všetky, čo sme Ti sem napísali, žijeme roky v zahraničí, takže vieme, o čom hovoríme. A @melanta naozaj pracuje na takej pozícii, akú napísala.
Poradiť si dať nechceš a zduješ sa, keď Ti nenapíšme to, čo chceš počuť. S takýmto prístupom si tú vysnívanú prácu v zahraničí nenájdeš.

tundra
2. aug 2024

Vo Švajciarsku potrebujes na prenajom bytu:
-pracovnu zmluvu
-3 az 6 vyplatnych pasok
-vypis,ze nemas dlhy Betreibungsamt
- referencie od zamestnavatela alebo predchadzajuceho prenajimatela
-kaucia,zvycajne 3 mesacne najmy

haley7897
2. aug 2024

Delusion lvl100. Už len prístup a komunikáciu máš otras. Pomocné práce s týmto prístupom, znalosťami, viac ani nepozeraj. O to viac, ze ani cudzí jazyk nemáš na dostatočnej úrovni.

autor
2. aug 2024

Prišla som si to ešhe dočítať aké výplody sú tu.
@sovica Neviem či viete všetky čítať, ja som sa pytala na agentúru nie ma vaše nevyžiadané rady.
@tundra Ďakujem, toto je info čo má zmysel.
@haley7897 Kde nemám cudzí jazyk na dostatočnej úrovni? Čítaj s porozumením.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
sense
2. aug 2024

Chlap by možno vo Švajčiarsku ešte prácu bez dobrej nemčiny možno ešte našiel v obore, ty so slabou nemčinou recepčný asi tazko, obzvlášť keď neovláda žiadny z úradných jazykov. Musíte zmeniť nároky ak chcete ísť obaja naraz aj s ubytovaním. Ideálne nech ide jeden , vydrží v práci, nájde byt kde akceptujú aj psa. Lebo v CH vo veľmi veľa prwnajmoch domáce zvieratá typu pes neakceptuju
Ale napr vo Švajčiarsku máš veľa pracovných agentúr napr adecco , ale či budú mať niečo na tvoje požiadavky neviem. Ale najľahšie je hodiť do Google zoznam pracovných agentúr

sense
2. aug 2024

Okrem toho v CH keď aj nájdeš ubytovanie kde akceptujú psa musíš mať pracovnú zmluvu , povolenie na pobyt , dokladovať výpis že nemáš exekúcie. Okrem klasického nájmu , min 1 mesačnú zálohu za byt, zvyčajne sú to tri nájmy, so 6 som sa nestretla. A zvyčajne žiadajú aj referencie cinuz od zamestnávateľa alebo predchádzajúceho prenajimatela

svetlonos
5. aug 2024

Ahoj,
v AT napriklad ponúkajú v gastre hlavne v hoteloch k práci aj ubytovanie a stravu.Zopar tam malo aj toho psa dokonca ale to boli ti malinky.
Ja som okolo cr ani nešla a predsa som na recepcii pracovala v dvoch hoteloch. Ako pomocná recepčná. Šéf vedel, ze mam len kurz, nie školu. Ale mala som super nemcinu. Ôk, nepisem perfektne bez chyb ale hovorova bola pre majiteľa v absolútnom poriadku, boli to 4☆ hotely v AT.
Takže nepotrebuješ agentúru ale hlavne jazyk. A bez dobrej nemciny sa na tu recepciu nedostaneš. U nás bola jedna s Aj a robila pomocnú v kuchyni. A ďalšia mala tiež dobrú aj aj prax a robila v hotelovom bare. Ale bol tam aj kolega Rakúšan.
V ďalšom hoteli bola žena pokojska s minimálnou nemcinou a muz inštalatér riesil rôzne veci z fachu v tom hoteli.
Takže keď ty nájdeš pracu niekde v hoteli, nejde muz pracu tam niekde v meste. A takych ako on je všade treba.
A nebuď tu taka nastvana, fakt ti nikto neradi zle. Tiez žijem v AT uz 15 rokov, pred tým v DE 3. Tvoje požiadavky vám zial jedna agentúra nesplní. Pozri hogastjob stránku, su tam pracovne ponuky priamo z konkrétnych hoteli a jednas hneď s personalistom. Kludne tam spomeň aj priateľa, možno budú mať niečo aj pre neho.

spectrav13
7. jan 2025

Ahoj chcem sa spytat, cez aku agenturu ste sli pracovat do talianska?

Strana
z2