icon

Ako napísať dobrý životopis a motivačný list?

26. nov 2025

Dobrý deň. Chcela by som sa poradit. Po 4 rokoch na RD si hladam pracu. Posielam zivotopisy no odozva ziadna. Aj ked splnam všetko čo pozaduju,nikto sa neozve. Pritom potom zistim koho vzali a ten uchadzac nevie nic navyse ako ja.Uz si myslim ze mam zly zivotopis a ziadost. Alebo je chyba ze neposielam motivacny list? Treba posielat motivacny list aj ked vyzaduju len ziadost a zivotopis? Za tie roky ci som si hladala pracu sa toho vela zmenilo. Citala som o nejakom zivotopise europpass? Co to je? Pripadne da sa aj cez niekoho dat napisat profesionalne ziadost,zivotopis a motivacny list? Treba si tam davat aj fotku?bDakujem za vsetky odpovede a rady.

Strana
z2
bomba36
27. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_a17653 a v zivotopise to nemam ze som bola na RD. To nemaju odkial vediet

@anonym_autor píšeš že ste malé mesto. Stačí že nejaká tetka, ktorá ťa z videnia pozná to tam o tebe vytára.

autor
27. nov 2025
@bomba36

@anonym_autor píšeš že ste malé mesto. Stačí že nejaká tetka, ktorá ťa z videnia pozná to tam o tebe vytára.

@bomba36 ale ved aj ine zeny maju deti a pracuju pre boha. Vzdy vsade vsetky moje kolegyne mali deti a zamestnali ich

bomba36
27. nov 2025
@anonym_autor

@bomba36 ale ved aj ine zeny maju deti a pracuju pre boha. Vzdy vsade vsetky moje kolegyne mali deti a zamestnali ich

@anonym_autor veď dobre, ale nerieš ostatných, rieš seba. Stále len aj ostatní toto a tamto. Rieš seba, daj si do poriadku CV, prispôsob ho danej pracovnej pozícii, skontroluj gramatické chyby a hlavne si tam nevymýšľaj, ako tu niekto radil.

autor
27. nov 2025
@bomba36

@anonym_autor veď dobre, ale nerieš ostatných, rieš seba. Stále len aj ostatní toto a tamto. Rieš seba, daj si do poriadku CV, prispôsob ho danej pracovnej pozícii, skontroluj gramatické chyby a hlavne si tam nevymýšľaj, ako tu niekto radil.

@bomba36 ale ja si tam nevymyslam,ani tam nemam gramaticke chyby. To co mate s gramatickymi chybami? Chcela som ist studovat slovencinu,gramatiku ovladam. A vzdy upravujem CV a ziadost na konkretnu poziciu

nominka86
27. nov 2025

@anonym_autor fotku určite áno. Vo veľa firmách a obchofoch rovno skartujú životopis bez foto.

autor
27. nov 2025
@nominka86

@anonym_autor fotku určite áno. Vo veľa firmách a obchofoch rovno skartujú životopis bez foto.

@nominka86 vazne? To som napriklad vobec netusila. Dakujem

Strana
z2