icon

Ako napísať sprievodný text k životopisu do mailu?

31. mar 2025

Ahojte, chcela by som si poslat zivotopis do jednej firmy na administrativnu pracovnu poziciu, ale kedze nemaju inzerat, nenapadaju mi tie spravne sprievodne slova..pomozete niekto, aky text napisat do mailu, kde prilozim CV 🙏🙏🙏

tina1549
31. mar 2025

a ako viete, že niekoho hľadajú keď nemajú inzerát ?

denkabemommy
31. mar 2025

@tina1549 a musia mať inzerát, aby tam človek chcel pracovať?

tina1549
31. mar 2025

@denkabemommy chcieť môže ale aby nebol človek sklamaný keď mu napíšu, že momentálne nikoho nehľadajú

denkabemommy
31. mar 2025

@tina1549 a možno ešte sami nevedia o tom, že hľadajú. Ja som tiež oslavovala firmy, ktoré sa mne páčili, ani jedna nemala inzerát z 5 sa 3 ozvali 🙂 mali sme pohovor.. takže by som to nevidela ako zlú možnosť

@autorka napíš do mejlu 1.Preco píšeš -čo sa ti páči na firme, čím ťa zaujala atd 2. Prečo tam chceš pracovať 3. Svoje skills.

zuzubb007
31. mar 2025

Ak nehľadajú nikoho neposieľala by som nič, potom, keď budú hľadať a znova pošleš neodpisu ti, že táto si furt posiela bude asi dáky problém

melanta
31. mar 2025

Ach, koľko múdrostí žien, ktoré prd vedia.

@zuzubb007 nemáš pravdu. Veľa firiem ak potrebuje nového zamestnanca, pozerá sa najprv do svojej databázy. A ak tam nájdu vhodných kandidátov, tak verejnú inzerciu ani nebudú robiť a oslovia ľudí z databázy. A keby aj nie, múdry manažér vie rozlíšiť, kedy je niekto otravný a kedy to je človek, ktorý chce pracovať a preto sa aktívne zaujíma. Ženy, prečo píšete blbosti, ak evidentne nie ste ani dobré skúsené manažérky ani dobré skúsené HR recruiterky? Obrovské % pozícií, aj jednoduchých, sa obsadzuje bez toho, aby sa zverejňovali ponuky. Práve preto, že si firma nájde človeka aj takýmto spôsobom. @tina1549

melanta
31. mar 2025

Autorka, takýto postup je úplne v poriadku, firme tým povieš, že sa zaujímaš o prácu práve u nich a že si aktívna. Napíš, že z dôvodu ....................... ťa zaujíma práca v ich spoločnosti a preto budeš rada, ak ťa budú kontaktovať v prípade, že budú mať pozíciu, na ktorej by si mohla byť pre nich užitočná a zároveň využiť svoje zručnosti. A zvyšok už klasika motivačný list. Nezabudni ale priložiť súhlas so spracovaním osobných údajov, inak si nebudú môcť tvoje CV uložiť a neskôr ho použiť. Držím palce, či už s touto prácou alebo inou.

autor
31. mar 2025

@melanta dakujem 🙂