Ako napísať výpoveď a kedy uviesť dátumy?
Ahojte, chcem podať výpoveď v zamestnaní. Pracujem tam už 6 rokov, práca ma baví, kolektív je vynikajúci, avšak začala ma kolegyňa šikanovať. Vedeniu som o tom povedala ešte na jeseň, ale do dnešného dňa to nikto rieši. Medzičasom som si začala hľadať inú prácu, aj som absolvovala pár pohovorov. Posledný pohovor bol úspešný a v máji nastupujem do novej práce. Preto potrebujem podať výpoveď do konca tohto mesiaca, aby mi aktuálny PP stihol do konca apríla skončiť.
Nakoľko som nikdy v živote nepísala výpoveď, keďže toto je moja prvá práca po škole, tak na nete som si našla vzor výpovede.
Som tak vystresovaná, že idem podať výpoveď, že mi to už nemyslí a preto prosím Vás píšu sa presné dátumy vo výpovedi?
Konkrétne v týchto bodoch:
Môj pracovný pomer založený uvedenou pracovnou zmluvou sa tak skončí uplynutím dvojmesačnej výpovednej doby. - Mám tu napísať posledný deň v práci? T.j. 30.4?
Výpovedná doba začína plynúť od prvého dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede a skončí sa uplynutím posledného dňa príslušného kalendárneho mesiaca. - Aj tu mám napísať, že výpovedná doba začína plynúť od 1.3. a skončí sa 30.4?
Ďakujem 🙂
Áno, máš to dobre. No nemusíš tam dávať ani konkrétne dátumy, tie sa dosadzujú podľa dátumu doručenia. Niekedy sa stane, že ta výpoveď je doručená až v ďalšom mesiaci a potom ani tie dátumy neplatia bez ohľadu na to, čo je tam napísané (výpoveď plati).
Keď pracuješ niekde viac ako 5r nie je 3m výpovedna lehota?nechce sa mi teraz hladat

https://www.tlaciva-online.sk/tlacivo-vzor/vypo...