icon

Ako odovzdať firemné veci po ukončení zamestnania?

7. apr 2024

Dobrý deň, 31.3.2024 som ukončil prác.pomer dohodou,no Pc a mt mi ostali nakoľko som bol so zamestnávateľom(ďalej len zml) dohodnuty že budem pokračovať na dohodu, no 4.4. mi zml poslal dohodu ktorá bola pre mňa neakceptovateľná a teda som dala písomne vediet že to nepodpíšem a veci odovzdám kolegom.vcera som chcel kolegom odovzdať veci no zml im zakázal ich odo mňa prebrať, následne som zml písal výzvu na určenie času a miesta odovzdania veci... Samozrejme zml ktorý je extrémne pomstychtivy určil čas kedy som ja v práci ( skús.doba). Zml to dobre vie no ako píšem toto je ješitnosť danej osoby...môžem dať niekomu písomne splnomocnenie na odovzdanie veci? Nech mám s touto osobou navždy už pokoj. Dik za odpoved

katarina_kat
7. apr 2024

Hm, myslím si, že môžeš, ale asi by som to bývalému šéfovi nehovorila a tvárila sa, že áno, prídem vtedy a vtedy. Tvoj známy (ideálne niekto z rodiny) to odovzdá a povie, že sa ti nedalo, ale už si to uz chcela meniť 🙂

autor
7. apr 2024

@katarina_kat ďakujem ;)

bebebi
7. apr 2024

Odporucila by som vratit na protipodpis. Napis si vlastnymi slovami tlacivo, ze nadriadeny potvrdzuje, ze si dane veci odovzdala. Osoba, ktoru posles, nech si to da podpisat, az potom nech odovzda veci, aby sa nestalo, ze budu tvrdit, ze si im veci nevratila a ty nebudes mat dokaz.

autor
7. apr 2024

@bebebi áno mám pripravené pre istotu aj splnomocnenie a odovzdávaci protokol plne vypisany

simca06022011
7. apr 2024

veci treba vratit na protipodpis, normalne si napis preberaci protokol ak to nebdu mat. Mozes poslat aj niekoho ineho, kludne by som poslala aj dvoch ludi, nech je svedok cislo dva. nam ak klienti robia problemy s prebratim dokumentaice napriklad, poslem im to kurierom, tak aj to je moznost.

zuzinka888
7. apr 2024

No, neviem neviem. Podla mna ich od znameho odmietne prebrat - aby ti urobil naschval. Skusila by som sa dohodnut s novym zamestnavatelom. Ked vies cas a datum tak to predsa nemoze trvat dlho.

autor
7. apr 2024

@zuzinka888 no dala som mužovi plnú moc na odovzdanie veci...tak snáď nebude mať problém