Ako okamžite ukončiť nepríjemné pracovné podmienky?
Nenavidim svoju pracu, nenavidim sefku ktora ma uraza a nadava mi, zhadzuje ma. Vyse razy sa to riesilo cez inspektorat. Som permanentne v strese a vyhorena. Idem davat vypoved ale mam 2 mesacnu vypovednu dobu ale uz nechcem tam ist. Hladam pracu inde uz sa mi aj nieco crta. Premyslam, ze dam hned vypoved s tym, ze tie 2 mesiace sa dam na pn lenze zas mi budu chybat peniaze. Ake este mam moznosti? Dovolenku mi vsetku minula. Ona je taky typ, ze ak nepridem do prace neda mi ani vyplatu.
Pomozte mi!
Jediná normálna a schodná cesta je ísť na PN a povedať lekárovi pravdu
Pn z dôvodu vyčerpania. Odpočinieš si a popri tom nájdeš novú prácu. Kedysi veľmi dávno som pracovala v takej neúnosnej atmosfére, nadriadená tam dokonca siahala na plat(mne 2x). Šikanu som nahlásila na riaditeľsvo v Ba, bolo mi povedané, že ako samoživiteľka mám poslúchať a vážiť si, že mám prácu. Riešila som to Pn a výpoveďou. Táto atmosféra trvala na tom pracovisku ešte cca 1rok, zopár ľudí odišlo, a potom prišla neohlásená návšteva z Ba, schôdza všetkých pracovníkov, kde vedúca dostala pokarhanie a výpoveď pre dlhodobú šikanu podriadených. Vraj to bolo veľmi nepríjemné. Takže mlyny melú😉

Máš ozaj obmedzene možnosti:
- preckat výpovednú dobu v práci
- neprečjat výpovednú dobu a jednoducho neprísť (ak nemáte v prac.zmluve konkrétnu sumu, ktorá by sa ti v prípade, že tam počas VD nedostaneš, strhne)
- PN, OČR, priepustky, darovanie krvi.., výmena zmien
- okamžite skončenie z dôvodu závažného porušenia prac.disciplíny (absencia, alkohol, vulgárne vyjadrovanie, iné typy nájdeš vo vašom prac.poriadku)
Mzdu ti nemôže nevyplatiť, ona o tom nerozhoduje. Jedine len za tie dni absencie. Škodu ti môže max vyčísliť no s jej strhnutím z výplaty by si musela súhlasiť.