icon

Ako opraviť chybu v spracovaní minimálnej mzdy?

4. apr 2025

Kolegyňa personalistka je na dlhodobej PN,. Bola mi priradená jej práca, Okolo miezd som robila naposledy v roku 2008 od vtedy íba faktúráciu, sklad, účtovníčtvo. Tak som spravila amatérksku chybu. Zabudla som zvýšiť minimálnu mzdu k 1.1. pomocnému zamestnancovi, on jediný má vo firme minimálnu mzdu. Ani daný zamestnanec sa neozval, že ty blbá hus zabudla si...
Tie čo sa vyznajú ako chybu opraviť? Stačí doplatiť rozdiel? Či treba opraviť všetko spätne?

martul
4. apr 2025

Opraviť mzdu za kanu, február a podať opravné výkazy a prehľady.

martul
4. apr 2025

Nemôžeš doplatiť rozdiel lebo toto bol jeho zákonný nárok a zvýšenie zo zákona od 1.1. riešila som toto isté minulý rok. Všetkým som zvýšila len jednej babe nie

autor
4. apr 2025

@martul ach jaj , ja hlúpa hus, tak budem mať všade nedoplatok, vyrábam si iba prácu naviac, a problémy....na čo som sa nechala nahovoriť

martul
4. apr 2025

Ale šak kľud, jeden zamestnanec a len dva mesiace, to nebudú veľké rozdiely a nedoplatky? Veď oprav výkazy a hneď zaplať.

terry658
4. apr 2025

To sa môže stať každému. Nič si z toho nerob. Oprav mudu za január, február a všetky výkazy. Pošli peniaze. Bude to len pár eur.
Inak je divné, že ti to program nepovedal. Ja robím v Olympe a ak niekomu nevychádza minimálna mzda tka automaticky dáva doplatok do minimálnej mzdy.

autor
4. apr 2025

@terry658 kedysi v starej firme som robila v mrp, tam software tiež automaticky doplácal do minimálnej mzdy. Ale tu iný program,. prvý mesiac som s ním doslova bojovala a hlásilo chybu ale nie u tohto zamestnanca a nie min. mzdu samozrejme hneď v pondelok sa do toho pustím. Len to vysvetľovanie nadriadenému, to bez toho by som sa zaobišla, radšej vysvetlím ospravedlňujem tomu zamestnancovi