Ako optimalizovať materskú pri minimálnej mzde v 2024?
Ahojte mamičky, nenájde sa tu nejaká šikovná mamička v oblasti ekonomiky, ktorá by mi vedela poradiť ohľadne materskej v roku 2024? Aktuálne mám na páske min. mzdu a potrebovala by som poradiť ohľadne možností, aké mám pred nástupom na MD, aby som mohla dosiahnuť čo najlepšie možností? Čo sa vlastne reálne oplatí a čo nie... Ďakujem vopred za ochotu a pomoc
@99motylik9 potykali sme si registráciou na mk. Je to v podmienkach mk. A tvoja posledná reakcia len dokazuje tvoju negramotnosť a frustráciu, za ktorú ale my tu nemôžeme.
@melanta a že učiť svoje deti ? Veď sa pozrite, ako sa majú tí, čo okrádajú tento štát dennodenne a ešte sú chránení jak Panna Mária. Tak asi keď pre svoje deti budem chcieť to najlepšie (ako každá matka), tak možno aj áno....
@melanta tak nemám čas to čítať a vysedávať na MK a navážať sa do ľudí ako podaktory. Chcela som pomoc a nie názory tohto typu. Každá žena si urobí podľa seba a Vás názor je bezvýznamný. Nič to nedosiahnete, akurát nenávisť voči ľuďom. Čo sa nevypláca. Pekný večer mladá pani...
@99motylik9 nie, urcite nezávidím. Chvalabohu mám plat, z ktorého mi vyšla krásna materská, takže som nemusela takto odrbkávať.
@aurora33 tak potom máte šťastie a neriešte iných. Tešte sa, že to niekomu výjde a aspoň trochu si pomôže. Nemyslite si, že sa dá na tom získať miliarda. Sú ľudia, ktorým pomôže aj 1000€...
@aurora33 možno keby sa viac myslelo na ženy na materskej a príspevky, tak by bola všetko inak a nerisili by to ženy takto. Lenže tu myslíme len na Rómov, ktorí keď si zničia bývanie dostanú ihneď náhradu. A z čoho je toto platené? Len z našich peňazí. A my aspoň pracujeme... česť výnimkám. Lebo ani Róm nie je ako Róm...
@99motylik9 nie nemala som šťastie, stálo ma to kopec driny, ktorá sa vyplatila. A toto chcem naučiť aj svoje deti.
@99motylik9 na ženy na materskej sa nikdy tak nemyslelo ako teraz . Čo ti je málo ? Tehotenské , materská , rodičovský , prídavky , bonusy ...tri roky materská . O teba a dieťa sa má počas tohto obdobia starať muž , otec dieťaťa.
@aurora33 tak nech sa Vám darí aj ďalej. Ale len človek, ktorý praje druhým môže mať dopriate...tak skúste rozmýšľať občas aj nad tým... Keby boli ľudia k sebe milší a nezávideli si aj nos medzi očami, tak by bol svet krajší
@subartic 😂😂😂😂👍👍👍
@99motylik9 naozaj smiešne . Napíš čo sa ti máli ? Čoho ti konkrétne nie je dosť ?
@subartic nebudem si kaziť negatívnymi ľuďmi zvyšok pekného dňa. Ja som písala, že hľadám ochotnu mamičku pomôcť. Nie ženy, ktoré sa po celom dni s deťmi potrebujú hádať a presadzovať si svoj názor, čím vlastne aj tak nič neoplyvnia... Na to sme "malé ryby", aby sa zrazu v štáte niečo zmenilo..Každý máme nejaký, fajn, ja to beriem. Ale čakám na ochotnu ženu. Pekný večer ❤️
@99motylik9 ale Ved ja prajem.Ale takým, ktorí sa podvodom dostanú k peniazom, takým neprajem.
@99motylik9 ja neviem čo sa rozčuľuješ a si nepríjemná. Doteraz si robila za minimálku na papieri a nebolo tak tvojou vinou, či tvojim rozhodnutím. Prečo si teda nešla inde? vyhovovalo ti to, že? a teraz ako tehotná sa myslíš zamestnáš niekde, kde ti dajú aspoň tisícku?
Šikovné a ochotné mamičky ti už poradili..
@aurora33 ok, to je fajn názor, no keby sa na to pozriete do hĺbky, tak 90% ľudí urobilo čo i len najmenší podvod vo svojom živote...
@99motylik9 ani rozumiem ,,nie si prvá ani posledná”
@nikaeli ja som absolútne kľudná 😂a nepríjemná?😂😂😂 Vy ma snáď vidíte??? Psychologická diagnostika Vám veľmi nejde 😂 supeeeer, ďakujem "šikovné mamičky". Ešte že ste ❤️❤️❤️
Takže ukončujem vašu zábavku rýpať do ľudí ako odreagovanie od detí.... Idem hľadať pomoc nikde inde. Už som zistila, že sa dá pár eur zapáliť a ochotne Vám ženy na to študovane vedia poradiť. Lebo je toto čo sa deje BEŽNÉ........ Netvrdím, že úplne správne, že by to ak málo byť, ale je to tak.... A kto môže a viem, nech to využije....a teraz môžete aj z kože vyskočiť ❤️
@99motylik9 ochotne ženy na to študovane 😂😀😀 drzim ti palce nech si v budúcnosti nájdeš riadnu prácu, kde potom nebudeš musieť takto platiť ochotnými študovaním ženám aby si sa dostala k nejakým peniazom navyše.
Pretože toto je smutné, trápne a úbohé.
@99motylik9 ja nie som po celom dni s deťmi . To ty tu nariekaš ako je málo a málo a málo. Je toho dosť , viac než sme mali my , podstatne viac. Ja mám deti a teda viem čo všetko dostávam a čo som dostávala. Čo by si ešte chcela? A aká negativita ? Ja tu nevyplakávam že sa štát o matky nestará .
@99motylik9 nic už nefunguje tak ako kedysi, lebo kedysi sa az takto okate nepodvadzalo. Slováci nemali kedysi stále potrebu obchádzať zákony a pýtať davky, na ktoré za normálnych okolností (rozumej neodzubavanim) nemali narok. To sa vypracovali až časom 👌 co platilo kedysi, teraz už neplatí. Kedysi si popri materskej mohla robiť na dohodu a nebol problém. To by ale zase Slovac nemohla byť "kreativna" a tváriť sa, že ma 250€/hod.🤦♀️ a pod.odzuby, vies.
V každom prípade vyskúšať môžeš a uvidis. Možno ti to vyjde, možno nie. Ale sú prípady, kedy naozaj SP takéto konanie vyhodnotila ako účelové. Len s tým sa veľmi už nechvalia, ale par príspevkov nájdeš aj tu, aj v skupinách na FB.
@99motylik9 to clovek nikdy nevie ci to prejde. aj ked v tomto state sa deju ine veci...
autorka uz nema ucet. ok
pracovala OK
ked robila za minimalku naozaj nemyslela na to ze to ovplyvni davky?
to kazda druha matka robi v hladovej doline za minimalku?
neverim..a neverim ze nie je ziadna ina moznost. takto je to super robit minimalku a ostatne na dlan.
a z a10r nemat PN ci OCR tiez troska neverim 🙂
podme kazda takto zmyslat a mozno sa konecne zacnu prepisovat zakony na SR.
kradnime, ved sme sami okradani....
super. a ucme to nase deti, ako si zarabat odrbavanim.
to je predsa take Slovenske.
@subartic ako ja tiez oci otvaram..autorka tu uz sice nie je, ale vela zien takto zmysla..na SK si ani neuvedomuju, ake prispevky maju. Ja sijem v ES. Materska 4 mesiace. Potom bud do prace alebo nech ta zivi, kto chce. Jedina vyhoda- 100€ mesacny bonus pre PRACUJUCU matku do 3 rokov dietata.
Co by ale realne pomohlo su moznosti skratenych uvazkov a dostupnost jasli a skolok. Ale aj tak by velka vacsina tuto moznost nevyuzila, vsak najlepsie je vybavovat odklady a byt s detmi doma do maturity.
@amelie2017 v USA to tiez nie je ziadna vyhra. a ze 3 roky byt doma, pochybujem ze nejaky stat na svete toto ma. Ma?
@bublinka1426 CZ
@bublinka1426 škoda tu vôbec na túto tému niečo písať. Sme proste národ podvodníkov... a za mna argumentovať ze kradnú tam "ti hore" tak budem aj ja je fakt ubohe. 👎 s takýmto zmyslanim nech posledný zhasne 💡🕯
@amelie2017 vieš co, každá jedna co tu spomína skrátené úväzky si neuvedomuje, ze aj výplata je potom nižšia. No a za 400€ sa im to neoplatí... tak potom neviem co chcú - 1000€ za 4 hodiny? Už som to spomínala inde, my sme to vo firme skúšali a neosvedcilo sa nám to zial.

@melanta neviem kedy si potykali.... Nevšimla som si to. Bodaj by všetci zdierali tento štát tak ako ja...bodaj by .. respektíve ženy, ktoré využijú za celý život Aspoň toto pri materskej. Náš štát na čele s pánom F nás ľudi zdiera oveľa viacej.