Ako optimalizovať materskú pri minimálnej mzde v 2024?
Ahojte mamičky, nenájde sa tu nejaká šikovná mamička v oblasti ekonomiky, ktorá by mi vedela poradiť ohľadne materskej v roku 2024? Aktuálne mám na páske min. mzdu a potrebovala by som poradiť ohľadne možností, aké mám pred nástupom na MD, aby som mohla dosiahnuť čo najlepšie možností? Čo sa vlastne reálne oplatí a čo nie... Ďakujem vopred za ochotu a pomoc
@melanta 💯% ny súhlas.
A ďalšou "oblubenou" témou sú skolky pre deti narodené mimo letných mesiacov... ako im ma stat pozabezpecovat skolky a neviem co ešte. Od nepamäti to tak bolo, že si s tým musela proste počítať a pripraviť sa na to. Teraz mas mesacne od statu takmer 700€ len tak. Stačí si odkladať a všetko neminut na blbosti, keď viem, čo ma o rok - dva čaká. Žena s dieťaťom nema zit z príspevkov od statu, ma sa o ňu starať muz, s ktorým to dieta ma. Ale mam pocit, ze drvive množstvo žien tu ma snáď deti so štátom, nie so svojimi mužmi. Kks, kam sa to hrabe Kollar 🤣🤣🤣
Uau, ja len oči otváram. Chcela som spustiť argumentačnú a morálnu paľbu na autorku a potom vidím, že už nemá ani účet na MK. Smutné ako tu zo seba ľudia robia chudatka (ona si to nevybrala, že robí za minimalku), ako sa vyviňujú (nebudem prvá ani posledná), ako by im to dávalo právo robiť niečo zlé, keď to robia aj iní. Ako si legitimujú kradnutie a podvádzanie na nižšej úrovni (lebo na takú maximálne dosahujú), len preto, že Fiko a spol kradnú vo väčšom a ja som len malá kvapka v mori. Lenže more sa skladá práve z takýchto malých kvapiek. Táto mentalita tvorí to more!
A najzábavnejšie bolo ako ste jej všetky hovorili v kľude a s rozvahou a ona vás išla obviňovať, že zavidite a ste nenávistné. Vlastne všetko to čo robila ona. Závidí a prejavuje sa nenavistne. Týmto vlastne chcem vyjadriť obdiv, že na MK sú ženy ako vy - gramotné a na úrovni a viete si zachovať dekórum a aj na priamo povedať špekulantke čo treba bez závisti a nenávisti. Na zlo treba poukazovať!
@lienka.7 @melanta @bublinka1426 @subartic @amelie2017 a spol 😉 ďakujem
Dobro je dobrom aj keby ho nikto nekonal; a zlo je zlo aj keby si to nikto nemyslel.
@finett
@melanta
@aurora33
@bublinka1426
@subartic
@amelie2017
@drahomirra
Som fakt rada, že ešte stále sa nás tu pár "blbych" nájde... takých ktorým niečo hovoria slová ako morálka, etika a pod. 👌
@finett a presne si to napísala, takéto si absolutne neuvedomujú, ze kvapka ku kvapke a sme proste ako stat uplne v prdeli. Už som to v inej diskusii písala, že napr.tie ich podvody s max.podporami...kolko je podpora? 1.600€? Krát 6 mesiacov je 9.600€. co si teda výberu len tak, lebo "majupredsanarok" na podporu (ano po viac 3 rokoch doma, kedy ich odvody boli presne 0€ majú nárok na podporu, no samozrejme👎), no poďme to takto urobiť všetkých cca. 50.000, co mame na to predsa "narok" a je to sekera v rozpočte takmer pol miliardy eur. Pol miliardy! Ja neviem, či si to tu aj niektoré uvedomujú, co maju stále a na všetko narok... ze to v konecnom dosledku niekto musí aj zaplatiť.
@99motylik9 necitala som velmi komentare pred...ale ako sa pise v xy prispevkoch, potrebujes sa zamestnat najlepsie na viac ako 90 dni v novom zamestnani s pomerne vysokym platom este pocas tehotenstva. A samozrejme, mozes sa zamestnat aj u rodinneho prislusnika - niekto tu pisal ze nemoze, to ale pravda urcite nie je. Mna zamestnal pocas tehotenstva moj vlastny brat, bolo to 3 a pol mesiaca pred zacatim materskej. Nebol s nicim problem, vsetko bolo podlozene co si socialka vypytala, nijake specialne kontroly neprebehli. Ja vsak unho pracujem aj po rodicaku, nebol to "naoko" pracovny pomer - to je uz ale nepodstatne.

@bublinka1426
@lienka.7
@subartic
@amelie2017 Musíme si žiaľ uvedomiť, že stále sme východný blok. A budeme. Mnohí by sme chceli byť a aj sme prozápadní, ale obrovská časť Slovenska nie. Chcú mať istoty ale chcú, aby im ich zabezpečil niekto iný, nie oni sami. Chcú mať dávky, považujú za normálne, že štát sa o nich postará. A považujú za normálne hejtovať , ak my ostatní povieme, že nie je v poriadku hľadať skratky, odžuby a mať iba toľko detí či také bývanie, aké si vedia dovoliť bez toho, aby čakali pomoc od iných, či už finančnú alebo inú. A keď sa pozrieme na to, aké množstvo mladých ľudí zastáva tento názor, koľko mladých ľudí nechce ťažko pracovať, ale zároveň ani sa učiť, koľko žien by chcelo home office, pritom ani slovenčinu poriadne neovládajú - toto nesvedčí o tom, že by sa to malo zlepšiť. Ľudia by chceli sociálny štát, ale zároveň sa mať ako "na západe", hoci vlastne ani nevedia, čo to znamená. Chceli by veľa, ale bez toho, aby niečo museli. A v podstate je zbytočná energia, ak sa týmto ľuďom ako bola táto autorka snažíme ukázať iný pohľad. Oni ho nechcú vidieť.