icon

Ako otvoriť zmrzlinový stánok?

lienkaamr
20. júl 2025

Dobrý deň, nenašla som podobnú diskusiu, tak budem rada ak by sa v nej niekto našiel. ❤️ Mojím dlhoročným snom je vlastniť zmrzlinový stánok, dlhé roky som v jednom brigádovala a aj dlhé roky odkladala, teraz na materskej by som si ho rada otvorila. Je to môj naozaj dlhoročný sen, kde som premýšľala nad jeho umiestnením aby sa mu darilo. Miesto som našla, jedna sa o parkovisko v obci pri hlavnej ceste, verím že tam by sa mu darilo. Chcela som kontajner, ktorý by som tam pristavili na rok a uvidela ako to pôjde, však.. je to parkovisko, kde nie je nič, oproti je kostol, neviem kde by som sa napojila s odpadom a ako vyriešiť wc. Totiž v stánku kde som brigadovala, tak wc bolo (bol to drevený domček postavený “len tak” na zemi), neviem či taká stavba potrebuje povolenie a podobne náležitosti a či by také niečo obec povolila. Další stánok čo vlastnili majitelia, tak mal dohodnuté s obchodným centrom wc a napojenie. Ako by sa to dalo podľa vás vyriešiť? Jednalo by sa o čisto predaj zmrzliny zákazníkovi, zmrzlinu by som objednavala z výroby. Môj rozpočet je 15000€

Strana
z2
muchotrafka298
21. júl 2025
@lienkaamr

@muchotrafka298 akože to čo je za radu 😀 vážne myslite že do každej zmrzliny čo prídete tak si ju vzadu každý varí? .. nie, väčšina zmrzlín je dovážaná z jednej “vývarovne”. Jedna sa o kvalitnú jadranskú zmrzlinu za ktorou si stojím a viem že ľuďom chutí

@lienkaamr v poriadku rob si ako chces. Pocitaj s tym, ze ten stanok Ti musi schvalit hygienik. Moj kamarat si par rokob dozadu otvaral kaviaren, co radim medzi gastro prevadzky ako zmrzlinu. A bol sikovny, mal klientelu hned a aj napriek tomu nebol prve roky ziskovy. Ale ty urcite budes, ked si o tom presvedcena.

tiika
22. júl 2025

@lienkaamr dávam ti tip, skús predávať šialene netradične chute - klobasovu, syrovu, mrkvovu, rajcinovu 😉

anonym_55df50
22. júl 2025
@bosorkabb

Potrebuješ teplú vodu, odpad aj elektrinu mať poriesene. Bez toho hygiena nepovolí prevádzku. A teda zmrzlina je sezónny tovar.
Sme v meste a užívia sa len tie prevádzky ktoré majú aj niečo kryté a ponúkajú aj iné ako zmrzlinu.

@bosorkabb alebo su to zmrzlinarne, ktore funguju roky a maju svoje meno. V meste kde byvam, mensie mesto na zapad. svk, su dokopy asi 4 zmrzliny, jedna otvorila len nedavno, v zrekonstruovanom malom parciku, takze o ludi nudzu nema, takze zatial funguje, ale ma strategicky vybornu polohu, ale teda funguje kratsie, uvidime, no a teda celkovo najviac funguje jedna zmrzlina, ktoru pozna v meste uplne kazdy, funguju tam dlhe roky a ludia na zmrzlinu stoja v rade aj 5min, 10-15 ludi bezne. Nic ine nepredavaju, ale maju meno, kvalitu a nemaju nudzu o ludi. Tak by si mozno autorka mala aj zvazit, aku ma pripadne konkurenciu.

bosorkabb
22. júl 2025
@anonym_55df50

@bosorkabb alebo su to zmrzlinarne, ktore funguju roky a maju svoje meno. V meste kde byvam, mensie mesto na zapad. svk, su dokopy asi 4 zmrzliny, jedna otvorila len nedavno, v zrekonstruovanom malom parciku, takze o ludi nudzu nema, takze zatial funguje, ale ma strategicky vybornu polohu, ale teda funguje kratsie, uvidime, no a teda celkovo najviac funguje jedna zmrzlina, ktoru pozna v meste uplne kazdy, funguju tam dlhe roky a ludia na zmrzlinu stoja v rade aj 5min, 10-15 ludi bezne. Nic ine nepredavaju, ale maju meno, kvalitu a nemaju nudzu o ludi. Tak by si mozno autorka mala aj zvazit, aku ma pripadne konkurenciu.

@anonym_55df50 tiež máme jednu takú ale robia si vlastnú zmrzlinu. A veľmi chutnú.
A sú tu roky.

puertorico
22. júl 2025

ako sa varí zmrzlina ?

muchotrafka298
22. júl 2025
@tiika

@lienkaamr dávam ti tip, skús predávať šialene netradične chute - klobasovu, syrovu, mrkvovu, rajcinovu 😉

@tiika ja som videla toto leto v Taliansku predavat parmezanovu a olivovo-olejovu. Ale nenabrala som odvahu 😂

tiika
22. júl 2025
@muchotrafka298

@tiika ja som videla toto leto v Taliansku predavat parmezanovu a olivovo-olejovu. Ale nenabrala som odvahu 😂

@muchotrafka298 ani ja by som, ale ľudia sú divní, len kvôli tomu, aby to videli, mohli skúsiť, povedať o zážitku tam pôjdu, i keď si možno samy nevyberú. Kto prvsi, ten lepsi, dokym je to ešte in a nie na každom rohu 🤞

juraj1717
22. júl 2025

Pozdravujem, tento rok sme otvarali stanok so zmrzlinou v Žiline, ak chcete ozvite sa 🙂

lienkaamr
autor
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2