icon

Ako ovplyvňujú inflácie ceny doučovania a kvalitu?

ksenia16
19. apr 2025

Musím to napísať... Všetko okolo nás zdraželo – potraviny, bývanie, služby. Ceny stúpli za posledné roky takmer dvojnásobne, no od doučovateľov sa akoby stále očakávalo, že budú pracovať za rovnaké sumy ako pred piatimi rokmi.

Medzitým študentky doučujú načierno, bez daní, bez zodpovednosti, a rodičia to akceptujú, lebo je to lacnejšie. Ako niekto, kto má vysokoškolské vzdelanie a odvádza poctivo dane ako živnostník, mám pocit, že kvalita a odbornosť sú čoraz menej oceňované.

Naozaj sme si zvykli na to, že pedagóg robí „za babku“? Kedy sa konečne začne aj naša práca brať vážne?

Ako to vnímate vy?

Strana
z3
ksenia16
autor
29. apr 2025
@janagem

@ksenia16 a kde??? Ja som kopírovala tvoju správu, ty génius.

@janagem ty, zase čiarku nemáte.

qsookie
Autor odpoveď zmazal
qsookie
29. apr 2025
@ksenia16

@ksenia16 "ty génius" je bez čiarky. Odporúčam preštudovať slovenský pravopis a až potom poučovať.

mima595
29. apr 2025
@ksenia16

@ksenia16 - správaš sa ako malé dieťa. Ešte stále si presvedčená o tom, že nedostatok študentov, ktorí majú záujem o tvoje služby, je spôsobený tvojimi cenami? Neskúšala si sa zamyslieť aj nad svojím správaním?

simca06022011
29. apr 2025

Ešte vás to baví? 😂

ksenia16
autor
30. apr 2025
@mima595

@ksenia16 - správaš sa ako malé dieťa. Ešte stále si presvedčená o tom, že nedostatok študentov, ktorí majú záujem o tvoje služby, je spôsobený tvojimi cenami? Neskúšala si sa zamyslieť aj nad svojím správaním?

@mima595 ked pôjdete do práce prestanene vnímať žien ako domácich ako vy. Ja mám príliš veľa hodín denne, viac už nezvládnem. Ďakujem za záujem

ewellina
30. apr 2025

@ksenia16 To je otázka dopytu a ponuky. Niekomu, kto chce ušetriť, stačí študent. Kto chce kvalitu, rád si priplatí.

zuzana76
30. apr 2025
@tramtada31

Vcera som Zrovna hladala doucovanie z matematiky a tie ceny sú naozaj vysoke. Pre mna je akceptovateľná cena 10 eur/hodinu, všetko navyse mi už príde, že nevedia, co pýtať a to som z Bratislavy. Hlavne v dnesnej dobe, keď máš chat, YouTube videa, kde si vieš poľahky latku dovysvetlit zadarmo. Za chvíľu tieto služby nebude vyuzivat nikto pri takýchto cenách.

@tramtada31 10 eur za hodinu je malo, ked ides ku kadernicke striha ta hodiny a vypyta si aj 30 eur, napr.

Strana
z3