Ako podať výpoveď po hádke v práci?
Ahojte
Dnes sme sa pekne pohadali v robote a mne pretiekol pohár už je mi tam otrasne som tam 3 roky viem že bude ťažké nájsť niečo iné ale musím ísť preč. Ako sa podáva výpoveď nikdy som to nerobil ?
@kavasmliekom nebude... Len kazdy tu narieka ako je tu na slovensku zle. No preco asi? Ty verejne nabadas na ucelovu PN.
@martinkatinka na jednej strane vyplakavaju, ze SP im moze v podstate kedykolvek a bez dalsieho skumania ukoncit PN, ze aka je to nespravodlivost a na druhej strane s bohorovnym kludom nielenze vyberu ale aj "dobrosrdecne" poradia ucelovu PN. A nedajboze ich doktor na taku ucelovu PN nevypise, to uz len vtedy zacne burka v serbli... Pritom PN sa platia len z toho co tam kazdy pracujuci odvedie a davky su na to, aby clovek neostal o hlade ked nie je schopny pre chorobu alebo uraz pracovat. 🙄
@tobias123321 nerieš súkromie v práci a naopak
@kavasmliekom nedá sa
@viestta tak hádam mám právo na vlastnu dovolenku
@tobias123321 najprv skus požiadať o ukončenie pracovného pomeru dohodou k termínu ktorý si urcis ty. Ak ti zamestnávateľ nevyhovie, maj pripravenú v rukách výpoveď s 3mes výpovednou lehotou.
Lenže keď ste sa pohádali dnes, nechala by som tomu čas nech vychladnes.
@tobias123321 najprv skus požiadať o ukončenie pracovného pomeru dohodou k termínu ktorý si urcis ty. Ak ti zamestnávateľ nevyhovie, maj pripravenú v rukách výpoveď s 3mes výpovednou lehotou.
@simona20201309 ja mám najradšej rozhodnutia z horúcou hlavou tie boli v živote najlepšie najuprimnejsie a nikdy som ich neľutoval to není prvý krát čo som chcel odísť z tadiaľto
@deti95060810 treba mi zmenu že sa to trošku zresetuje zmena prostredia lebo už si dovoľujú veľmi na mňa všetci na začiatku to bolo fajn ale toto už je cez riadne pokiaľ má na začiatku tak nepoznali tak si nedovoľovali ale keď videli že som tichý hanblivý tak to začalo postupne
@tobias123321 zajtra daj dvojmesacnu, medzitym si hladaj pracu, to iste som spravila aj ja a nelutujem🙏... Drzim palce🙂😉
@simona20201309 prečo s 3 mesačnou výpovednou dobou?
@tobias123321 zajtra daj dvojmesacnu, medzitym si hladaj pracu, to iste som spravila aj ja a nelutujem🙏... Drzim palce🙂😉
@evak12 no veď tak hej
Pisomne, vzor najdes aj na internete. Ale pocitaj s tym, ze ked ju zajtra podas az od 1.7. ti zavne bezat dvojmesadna vypovedna lehota, takze tam budes robit az do konca augusta
@viestta a môže povedať že dvojmesačná vypovedá nie že mám ist hneď het ?
@evak12 a nebude to hrozne tie dva mesiace robiť niekde keď vedia že odchádzam
@tobias123321 2-mesacna vypovedna lehota je pri vypovedi, ale ak skoncis dohodou, tak mozes ist k hocijakemu datumu
dovolenku, ktora ti prinalezi ti bud mozu dat cerpat, alebo ti ju preplatia
@tobias123321 nájdi si vzor výpovede podľa § 61
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...
vytlač dvojmo a daj buď vedúcemu alebo niekomu nadriadenému kto u vás preberá poštu, nezabudni aby ti na tvoju kópiu podpísali prevzatie výpovede a dátum prevzatia
dvojmesačná výpovedná lehota (ak nemáš v pracovnej zmluve dohodnuté inak) ti plynie od 1.7. a v práci končíš 31.8.
že máš ísť hneď ti nemôže povedať, iba s tvojím súhlasom ak sa na tom obaja dohodnete že chceš ísť hneď a podpíšeš skončenie pracovného pomeru dohodou
Pisomne, vzor najdes aj na internete. Ale pocitaj s tym, ze ked ju zajtra podas az od 1.7. ti zavne bezat dvojmesadna vypovedna lehota, takze tam budes robit az do konca augusta
@viestta kde beries istotu, ze ma narok na 25 dni? zakladna vymera je 20 dni, 25 je az od 33 alebo ak mas dieta podla ZP
@viestta kde beries istotu, ze ma narok na 25 dni? zakladna vymera je 20 dni, 25 je az od 33 alebo ak mas dieta podla ZP
@tobias123321 moze ti navrhnut dohodu o ukonceni pracovneho pomeru k nejakemu datumu. Je na tebe ci na tu dohodu pristupis alebo budes trvat na vypovedi s vypovednou lehotou.
@liz_lemon nemam istotu, dala som to len ako priklad. On ani nevie na kolko dni dovolenky ma narok, to je vacsia tragedia ako keby som sa ja sekla a on nema este narok na 25 ale len na 20 dni.
@tobias123321 moze ti navrhnut dohodu o ukonceni pracovneho pomeru k nejakemu datumu. Je na tebe ci na tu dohodu pristupis alebo budes trvat na vypovedi s vypovednou lehotou.
@liz_lemon nemam istotu, dala som to len ako priklad. On ani nevie na kolko dni dovolenky ma narok, to je vacsia tragedia ako keby som sa ja sekla a on nema este narok na 25 ale len na 20 dni.
@viestta neviem teraz nájsť pasku ale nejakých 14 dní tam ešte mám 4 dní z toho z minulého roka ešte
@viestta neviem teraz nájsť pasku ale nejakých 14 dní tam ešte mám 4 dní z toho z minulého roka ešte
@tobias123321 aký máš v zmluve rozsah týždenného pracovného času? lebo 10 dní dovolenky na rok je málo
koľko hodín v skutočnosti pracuješ?
@tobias123321 aký máš v zmluve rozsah týždenného pracovného času? lebo 10 dní dovolenky na rok je málo
@maranco je jún. Polovica roka = polovica dovolenky
Niektoré programy rátajú s alikvotnou čiastkou k danému dátumu a neuvádzajú ročný nárok
@maranco ved 20 dní mám len 10 som už minul
@maranco ved 20 dní mám len 10 som už minul
@tobias123321 10 dní si minul z tohtoročnej dovolenky a ostali ti 4 dni z minuloročnej dovolenky? to nedáva logiku
len takéto hádky sú bežné takmer všade... ľudia sa k sebe chovajú ako psy...
@deti95060810 ja neviem čo mám robiť

@martinkatinka lebo bude jediný a falošnou diagnózou.
@kavasmliekom nebude... Len kazdy tu narieka ako je tu na slovensku zle. No preco asi? Ty verejne nabadas na ucelovu PN.