icon

Ako postupovať, keď zamestnávateľ ignoruje tehotenstvo?

andyka105
21. dec 2024

Dobrý deň, chcem sa spýtať, ako postupovať. Som opäť tehotná. Zamestnávateľovi som poslala listom oznámenie o tehotenstve, ktoré si neprevzal. Dneska som si ho vybrala zo schránky. Môžem to považovať za oznámené? Tiež ma zaujíma ako postupovať, keď mi zamestnávateľ nedá pečiatku na papier do sociálky na materskú. Už v predošlom tehotenstve som ho mesiac nahánala. Neviem či sa s ním vôbec tentoraz zkontaktujem. Za rady ďakujem.

melanta
21. dec 2024

Pošli im email, že si poslala poštou oznámenie o ďalšej materskej dovolenke. Že podľa slovenských zákonov sa tvoja pošta považuje za doručenú hoci si ju odmietli prevziať. Zároveň ich informuj, že nakoľko už pri prvej žiadosti o potvrdenie dokladu pre potreby materského príspevku komunikovali zdĺhavo, budeš to tento krát riešiť s pomocou inšpektorátu práce. Ten oslov so žiadosťou, ako postupovať pri nečinnosti zamestnávateľa. Radi poradia.

ibrunova
21. dec 2024

A ty robíš, či ako?

andyka105
autor
21. dec 2024

@ibrunova nie som na rodicovskej a budem mat retazovy porod.

andyka105
autor
21. dec 2024

@melanta dakujem za radu. Nevedela som ze my s tym vie pomoct aj inspektorat prace. Ano urcite im poslem oznamenie opat. Email z personalneho sa mi vratil. 🤷‍♀️ mam este 3 mesiace to vyriesit tak uvidime ci si to druhy krat prevezme.

koniarova
21. dec 2024

@andyka105 pošli na iný. Prečo sa ti vrátil?🤔 Existuje stále zamestnávateľ?

andyka105
autor
21. dec 2024

@koniarova ano existuje, aj ma eviduje na socialke, jeho uctovnicka my aj schvalila tehotenske. Len on mal nejaky personalny mail ktory zrejme zrusil a iny nemam ale kuknem este na nete. Ono v podstate ja uz som akoby kryta ked sa my ten list vratil, len predsa chcem byt aj ja ferova a dat mu este sancu 😂

koniarova
21. dec 2024

@andyka105 poslala si mu to na Doručenku? Či len Doporučene?

andyka105
autor
21. dec 2024

@koniarova na dorucenku ale vratil sa mi cely list ze to neprevzal v odbernej lehote

nelca84
21. dec 2024

@andyka105 povazuje sa to za dorucene. Vybavene.

andyka105
autor
21. dec 2024

@nelca84 dakujem 😉