Ako postupovať, keď zamestnávateľ ignoruje tehotenstvo?
Dobrý deň, chcem sa spýtať, ako postupovať. Som opäť tehotná. Zamestnávateľovi som poslala listom oznámenie o tehotenstve, ktoré si neprevzal. Dneska som si ho vybrala zo schránky. Môžem to považovať za oznámené? Tiež ma zaujíma ako postupovať, keď mi zamestnávateľ nedá pečiatku na papier do sociálky na materskú. Už v predošlom tehotenstve som ho mesiac nahánala. Neviem či sa s ním vôbec tentoraz zkontaktujem. Za rady ďakujem.
A ty robíš, či ako?
@koniarova ano existuje, aj ma eviduje na socialke, jeho uctovnicka my aj schvalila tehotenske. Len on mal nejaky personalny mail ktory zrejme zrusil a iny nemam ale kuknem este na nete. Ono v podstate ja uz som akoby kryta ked sa my ten list vratil, len predsa chcem byt aj ja ferova a dat mu este sancu 😂

Pošli im email, že si poslala poštou oznámenie o ďalšej materskej dovolenke. Že podľa slovenských zákonov sa tvoja pošta považuje za doručenú hoci si ju odmietli prevziať. Zároveň ich informuj, že nakoľko už pri prvej žiadosti o potvrdenie dokladu pre potreby materského príspevku komunikovali zdĺhavo, budeš to tento krát riešiť s pomocou inšpektorátu práce. Ten oslov so žiadosťou, ako postupovať pri nečinnosti zamestnávateľa. Radi poradia.