icon

Ako postupovať pri nahlasovaní nevhodnej riaditeľky školy?

24. jan 2024

Zdravím, mam syna, deviataka na ZŠ, kde sa počas Covidu dostala do vedenia bývalá družinarka. Odkedy je riaditeľkou, tak je to katastrofa. Deťom nadáva do debilov, do nevychovacov, do idiotov, z ktorých idioti aj debili aj vyrastú. Všetky spoločne priestory vypratala, deti nemôžu poriadne vetrať lebo peniaze idú oknom von a jej je zima. Toalety taky humus, lebo je jedna ruka s upratovačkami a školní kom. Deti nosia domov prezuvky na vyčistenie, také sú chodby. Učitelia sa jej boja, mladí nevydržia viac ako rok, polovica ich tam je rodina a druha dôchodcovia. Platíme za knihy jedna radosť, aj keď o zničení nemôže byť reč. Neustále ma konflikty s rodičmi, ale nič sa nemení... Keď je problém, zbaki si veci a z práce odíde, nech za ňu riešia problémy iní. Deti sú nešťastne, nevravím, viem, aké drzé vedia byť, ale snáď riaditeľka ma ísť príkladom. Proste, ani sa mi nechce písať všetko, je toho veľa, len potrebujem vedieť, ako postupovať, keď mse ako rodičia nespokojni.

Strana
z2
tonka288
25. jan 2024

Podať sťažnosť na ministerstvo školstva, spomenúť jednou vetov, že rozmýšľate o medializácia a zaručene okamžite sa budú venovať a presetrovat to viem o com hovorym sama som to tak riešila a bolo dobre😀

lili005
26. jan 2024

Družinárka - riaditeľkou. To už sme fakt dopadli. Tie rodinkárstva na školách by mali zakázať.

luk25
31. jan 2024

@lili005 panebože druzinarka je podradna robota? Tak po prvé družiny druzinarka neexistuje -to bolo za socializmu. Teraz je to Skd a vychovávateľky, a na väčšine škôl má každá vychovávateľka VS 1 alebo 2 stupňa, u nás dokonca robila vychovávateľku pedagogička ktorá má titul Paedr.(keďže iné miesto nebolo zobrala aspoň to) neskôr odišla stala sa z nej riaditeľka inej inštitúcie....

autor
31. jan 2024

@luk25 Mne nevadí, že pracovala ako druzinarka. Je to vzdelaná žena, určite by ju nedosadili na post riaditeľky bez potrebnej kvalifikacie. Ale ma nulové skúsenosti s vedením školy, do tejto pozície bola osadená nečakane a ma známych a rodinu tam, kde treba... A naozaj veľmi nešťastne vedie komunikáciu s deťmi aj s podriadenými. Mladí učitelia od nás odchádzajú, nevedia s nou vyjsť na jednu cestu. S rodičmi komunikácia nula, jedine ti, ktorí sú jej známi, tak tam sa vie dohodnúť. A odhliadnuc od všetkého ostatného, najviac si to odnesú deti.

sofia1979
1. feb 2024

Myslím si, že určite školská inšpekcia by nebola zlá. Takisto rodičia petícia telka všetko skúšať

sofia1979
1. feb 2024

Riaditeľ nemusí mať vysokoškolské vzdelanie

anouschka5
1. feb 2024

Natočiť na video a pustiť na siete

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
sofia1979
2. feb 2024

@1ryba netrepem sa ukludni máme riaditeľku nie s VŠ na škole už dobrých 15rokov

klaridka
2. feb 2024

Nepísala by som anonymne... pokiaľ je to reálny problém, vy, ako rodičia sa za to postavte svojím podpisom... A nestresuj, že si to odnesú deti, aj o to sa viete postarať a zamedziť prípadným atakom z jej strany, alebo zo strany učiteľov.

natiblaskova
8. jún 2024

Ako to sopadlo

patricia1201
19. mar 2025

Ahojte.Pripnem sa k tomuto na kolko momentalne riesim podobnu situaciu a chcela by som takto podporit kazdeho kto ma obavu, ze sa moze nieco zhorsit.Nespravodlivost funguje pokial ju my ludia dovolime.Staci nabrat odvahu a postavit sa za svoje dieta.
Ja som nasu situaciu prekusovala od septembra a stale dufala, ze sa situacia zmeni.Dcera je v 9rocniku a syn v prvom.Presne kvoli tomu, ze syn je prvak som sa obavala vsetkeho.Nezmenila sa.Dnes situaciu riesim s inspekciou skoly.O syna sa uz nebojim, pretoze ak co i len sa dozviem nejaku vec, budem ju riesit ihned.
Nebojte sa, nemajte obavu ale zastante si prava svojho dietata a dieta same.Drzim kazdemu palce

Strana
z2