Ako prebieha výberové konanie na ÚPSVaR?
Dobrý deň, prosím absolvoval niekto v poslednom čase VK na UPSVaR? (samostaný radca). Ako prebiehalo výberové konanie? Nejaké postrehy, pripravujem sa na VK, tak na čo by som sa mala zamerať? Ďakujem krásne, za postrehy.
Úprimne... podľa mňa strata času a námahy. Bola som síce už veľmi dávno (viaceré pohovory v štátnej správe) a otvorene sa hovorilo, že kandidát je dávno vybraný. Aj na personálnom mi bolo naznačené, či tam "niekoho" mám. No možno sa odvtedy situácia zmenila.
@morusha az tak by som to nepausalizovala, ja som bola na jednom jedinom vyberku do statnej spravy (nie upsvar) a zobrali ma. Nemala som s nikym z uradu ziadnu spojitost. A co obcas pozeram, tak na upsvary je strasne vela vyberovych a opakuju sa stale dookola, takze to asi maju problem obsadit... najma taketo nizsie pozicie ako samostatny radca
ďakujem,
jedná sa o oddelenie hmotnej núdze, náhradného výživného a štátnych sociálnych dávok. Samozrejme rátam s testom zo SJ, a odborný test. skôr či ten odborný je nejako výber z možností, alebo ako sú formulované otázky.
Ako sa vraví skúsim a možno motyka vystrelí. Nemám čo stratiť 🙂
Otázky na odbornom teste bývajú možnosti a, b, c, čo viem, 20 otázok
Môžem sa spýtať aké mesto? Tiež ma čaká tento istý pohovor v najbližších dňoch 🙂
Tak nič, ja mám iné mesto 🙂 budem rada keď sa potom podelíš o svoje dojmy 🙂
@9naty9 budem držať palce. VK je budúci týždeň, napíš aj ty ako sa darilo 😉
Je odborný test zo zákonov a potom ústny pohovor (ak máš aspoň 12 správnych odpovedí), len teda neviem, či sú tam napr. presné cisla/sumy jednotlivých dávok alebo tak 🤷
Test zo zákonov a následne (ak test úspešne zvládneš) je ústny pohovor. Na teste zvyčajne býva 20 otázok, krúžkuješ a, b, c. Ale, aspoň tam, kde som bola ja, boli tie odpovede na otázky veľmi podobné, líšili sa napríklad v jednom slovíčku (najmenej/ najviac, a / ale / alebo...). Čiže tie zákony fakt bolo treba mať nabiflené. Na ústnom pohovore mi ešte kládli doplňujúce otázky zo zákonov + potom také tie "klasické pohovorové" otázky typu kde sa vidíš o 10 rokov, čo ťa viedlo k tomu, prihlásiť sa na dané výberko a pod..... Robím na UPSVR, nikoho som "za sebou" nemala. Najprv som bola v dočasnej štátnej službe, teraz už na dobu neurčitú. Držím palce 🙂
@orl My sme mali aj presné sumy, aj ozaj ťažké otázky, kde sa odpovede líšili v jednom slovíčku (ako píšem vyššie).
@livuska124 Ďakujem
Tak ako ste dopadli a ako vyzerali testy?
ako ste dopadli na teste? Bolo vela ludi?

zalezi kam ides, na aku sekciu, alebo ustredie.. podla toho, byva test, niekedy dva, ustny pohovor.. hlavne aby si vedela o problematike, zakon na ktory sa odvolava.. niekde aj anglictinu. Velmi malo info.