Ako prebiehajú prvé dni novej učiteľky v škôlke?
Ahojte, dostala som ponuku práce učiteľka v MŠ. Momentálne ešte študujem odbor PEP a nepracovala som ešte v MŠ. Chcem sa spýtať, ako prebiehajú prvé dni? Ako dlho je pri mne niekto a kedy som už sama s deťmi?
Podla mna a tebou nikto nebude. Maximálne ten čas, keď sa vám striedajú "smeny". Samozrejme dostaneš uvádzajúcu uciteľku, ktorá by mala poradiť, pomôcť...ale určite nebude s tebou nonstop v triede pri deťoch. A možno zavisí aj od MŠ - koľko je tam tried, zamestnancov, priestory...
Ja keď som nastúpila učiť do školy hneď po výške, 28.8.som prišla 1x (okrem pohovoru), ukázali mi triedu (prazdnu a špinavú) a oznámili mi, že budem mať prvákov. Hodená "do vody" bez akychkolvek pomocok, materialov a prazdnej triedy🙉 . Vtedy mi nebolo všetko jedno, keďže za 5 dní začínala škola, ale dnes sa už na tom po rokoch zasmejem.
Ak naozaj chceš učiť, zvládneš to aj so všetkými prekážkami a aj sama 🙂 Držím palce

ked som nastupovala ja ako ucitelka, hned som bola sama, nikto nebol pri mne, ale v skolke je to asi ine, tam su vacsinou dve ucitelky aspon v nejakom case zhruba od 11-14