icon

Ako prekonať stagnáciu v podnikaní?

27. aug 2024

Ahojte. Ani neviem co ocakavam od tejto diskusie. Len mam pocit, ze sa potrebujem o tom s niekym porozpravat, pretoze sa neviem pohnut z miesta. Mam tri napady, ktore 1 je na zrelizovanie v podstate bez investicii no zabera vela casu a energie, druhy je s minimalnymi financiami ale uplne nove odvetvie, a treti je narocny casovo aj financne. Mam aj stvrty, ale to by boli velmi velmi vysoke investicie, tak do toho sa nechcem pustat, mozno raz.
Prvy je z oboru v ktorom robim, ale uz sa mi nechce v tom velmi pokracovat, som trochu vyhoreta. Skoda, ze sa vam neda povedat o co ide 😕
Skusenosti v podnikani mam, mam za sebou nejake projekty krore vysli, skusenosti s marketingom a reklamou tiez mam. Ale napriek tomu sa citim byt akosi zaseknuta, uz cca mesiac/dva sa neviem rozhodnut, do coho dalsieho sa pustit. Financie ma tolko netlacia a mam take stastie, ze vacsinou do coho sa obujem to vyjde. Ale teraz.. som uplne na vazkach. Mozno mi chyba nejaka spolocnicka za tie roky, ze sa dvaja potiahnu. Hoci moj muz je v tych ekonomickych veciach velmi napomocny, predsa len robi v uplne inom odvetvi.
Nemala by som byt podla vas skalopevne presvedcena, aby som sa do niecoho pustala? Dakujem za kazdy postreh.

joesvk
27. aug 2024

Neviem, či ti to niečo dá. Ale ja by som:
1.Nebrala žiadnu spoločníčku..Z toho môže byť časom viac problémov/kto dal viac peňazí, kto dal viac svojho času,kto je väčším prínosom..../
2.Vybrala by som menej časovo náročný projekt.
Čas by bol pre mňa najdôležitejší.Až potom peniaze a iné veci.
3.Nečakala by som,kým budem skalopevne presvedčená, ale išla by som do toho s určitým nadhľadom, že už dopredu príjmem vnútorne ,že ak by to nevyšlo,tak to proste bude v poriadku. Bude to minimálne skúsenosť a snaha o využitie môjho potenciálu.

autor
27. aug 2024

@joesvk viem, ze otazka spolocnika je aj o tomto. Je to naozaj na zvazenie. My mame zabehnutu firmu vyse 15 rokov, musela by som kvoli tomu zakladat novu. Ked tak nad tym rozmyslam, prva aj druha moznost by boli casovo mozno rovnako, lebo pri tej druhej by som musela zalozit webovu stranku, facebook, instagram+ ostatne veci atd. To zvladnem aj sama, no len ten cas. Snad ma nieco osvieti, vacsinou v zivote sa mi to stava ze ak sa neviem rozhodnut - co sa mi ale stava malokedy, tak zivot to zariadi, niekto/nieco mi pride do cesty veci sa zrazu pohnu.

sashka22
27. aug 2024

Na Tvojom mieste by som nehľadala spoločníčku, sú to zbytočné opletačky do budúcna, radšej máj veľa kamosiek a na takéto smerovanie v podnikaní sú couchovia, s ktorými môžeš preberať svoje podnikanie priamo v dianí. Neviem odkiaľ si, ale bývajú aj stretnutia podnikateľov alebo podnikavcov, tam vieš tiež načerpať inšpiráciu a sú to ľudia z prostredia, veľmi rôznorodé biznisy, ktorí by Ti tiež určite veľmi radi poradili, prebrali s Tebou Tvoje možnosti.

autor
27. aug 2024

@sashka22 ja tu spolocnicku vlastne ani nehladam, bola skor taka uvaha, ze by to bolo fajn. Som z Bratislavy. Trochu sa obavam hovorit o svojich zameroch, aby to niekto neskopiroval, alebo nerozsiril svoju posobnost. Ale zaujalo ma to, napises mi prosim ta kde sa taketo stretnutia organizuju?

mama_
Autor odpoveď zmazal
sashka22
27. aug 2024

Pokiaľ hovoríš o svojich nápadoch práve v takejto komunite, tak je viac než isté, že Ti to nikto kopírovať nebude, málokedy sa stretnú ľudia z rovnakého odvetvia a práve v BA sú tieto stretka pravidelne, tiež som občas skočila do BA. Pohľadam nejaké info k najbližším len sa mi ozvi, nech viem kde môžem poslať link.

alickapusinka
27. aug 2024

prosím len spoločničku k sebe neber nikoho ani z rodiny.Aby nedopadlo zle podnikanie a všetko ostane na tebe.Prosím podnikaj sama ani súrodenca by som do podnikania nevzala nie ešte cudziu ženu dievča čo ani nepoznáš.

mk1111111111
27. aug 2024

Radsej sama, ako s niekym. Na zaciatku zvycahne ok, potom, vzdy sa bude niekto citit ukrateny
A nikomu tu nepis zamer, velmi rychlo Ta moze vysachovat

autor
27. aug 2024

@sashka22 napisem ti spravu.
@alickapusinka
@mk1111111111 mate nejaku osobnu zlu skusenost? Je pravda, ze stat sa moze cokolvek

alickapusinka
27. aug 2024

môj muž podnikal z kamarátom s detstva a okradol ho kamarát o peniaze.Teraz popri robote robí sám a vravel že už ak by aj išiel podnikať nikdy v živote by nebral ani súrodenca