Ako prekonať strach z učenia po tragédii?
Po tragédii v Spišskej Starej Vsi na sebe pozorujem, že sa bojím robiť učiteľku. Som učiteľka na 2.stupni - predmetu, ktorý vyžaduje domácu prípravu.
V každej triede sa nachádza "pacient", ktorý je psychiatrický a má psychiatrom predpísané lieky. Samozrejme, že o týchto žiakoch v učiteľskom zbore vieme.
Niekedy si hovorím v hlave, tak tento si ma raz počká, tak tento by bol schopný ma podrezať,ma zabiť,ma zastreliť.
Vidím neprítomné pohľady psychiatrických žiakov o ktorých viem, že sú pod na vyučovacích hodinách pod liekmi.
Nedávna tragédia sa ma hlboko dotkla, poplakala som si.
Kolegyne/kolegovia, ako potlačiť tieto pocity?
Aj Vám v hlave víria podobné myšlienky?
@simona20201309 určite nie, obľúbený ucitel nemusí byt nutne ten co rozdáva same jednotky a decka si na hodine môžu robit co chcú. Tak som to vôbec nemyslela ..
Myslím si ze každý jeden dospelý človek si vie spomenúť na nejakých svojich učiteľov o ktorích aj po rokoch povie ze síce boli prísni ale spravodliví, vedeli naučiť a hlavne motivovať…
A každý môže mať v pamäti niekoho z koho ma hrču v hrdle aj po 20 tich rokoch, hlavne ak išlo o osobu ktorá si vedela na niekoho zasadnúť, byt nespravodlivá, šikanovať atd.
Každopádne učitelia to majú ťažké, vlastne čoraz ťažšie, školstvo je dlhodobo poddimenzované, mizne rešpekt a tak isto je viac rodičov helikoptér ktorí na svoje extrémne rozmaznané deti nedajú dopustiť,
@lujza123 presne. Stále sa riešia dnešné otrasne deti… ale koľko je takých otrasnych ucitelov..? A koľko bolo.
A že nie sú? Samozrejme, že áno. Ešte aj kolegovia medzi sebou sa rozoberajú a vedia, kto je aký labilny a kto je aký pedagóg…
Autorka píšeš ze
Mnohí rodičia mi ďakujú za môj prístup, asociáli ma zas kritizujú a sú agresívni. Veď toto sa vôbec nedá zovšeobecniť, aká som ja učiteľka. Vnímam sa ako pedanta a len inteligentní žiaci - inteligentných rodičov, ma vedia oceniť na 100%.
No a nebolo by ti lepšie s takýmto prístupom na strednej škole? Tam kde už žiaci prejdú nejakým sitom a ich prístup k učeniu je už iny.
ZŠ je proste taká všehochuť, stačí si občas prečítať nejaké komentáre napríklad k politike a človek je až zhrozený koľko primitívov a zloby existuje. Človek samozrejme nemôže s akým IQ sa narodí, ale jednoduchší ľudia majú tendencie opovrhovať šikovnejšími, nenávidieť ich, len tak bezdôvodne ..
U tejto sorty ľudí (a ich detí) bude pedant co ocení snahu a inteligenciu vzdy nepriateľom č. 1

@vroni musím súhlasiť s vroni.
Nemylis si svoju pedantnost s absolútne autoritatívnym vyučovacím stylom? Lebo ak áno, tak to je peklo..
A mýliš sa, existujú učitelia, ktorých maju radi všetky deti, ale je ich zalostne malo