icon

Ako prekonať strach zo zamestnania v gastronómii?

31. dec 2024

Ahojte,mám ukončenú hotelovú akadémiu..pred 20 rokmi.Chcela by som po materskej ísť robiť do reštaurácie alebo gastra a neviem sa uvoľniť.Bola som na jednej skúške v kaviarni a bola som strnulá a mala som úzkosť.Cítila som sa ,že to bol zlý nápad a že to nezbládnem.Proste zviazane ruky.Robila som posledné roky predavačku a tam som bola ok,myslím,v tomto smere.Co s tým?Mám sa na ho vjkaslat a ísť robiť inú prácu?

marianarem
31. dec 2024

Ak ta to laka, tak ja by som sa na to nevykaslala takto rychlo. Ta uzkost moze byt aj z toho, ze ti na tom zalezi, chces byt dobra. Ja ucim na VS a teda moje zaciatky boli tiez nervozita, roztraseny hlas... Dnes je to uz uplne ine. Budes mat zo seba podla mna lepsi pocit, ak skusis prekonat strach.

flatwhite
31. dec 2024

Ja by som osobne nesla. Na gastro musis byt “huba” .. urcite nie uzkostliva. Ja som robila v gastre vyse 10 rokov, teraz pocas materskej chodim obcas vypomahat do byvalej prace a vzdy si poviem ako sa tesim a potom sa tam len naseriem😀 od covidu sa zakaznici velmi zmenili, su neprijemni, drzi, nevdacni (samozrejme cest vynimkam a VZDY sa najde niekto kto ti tu zmenu v praci urobi peknou), ale proste gastro je podla mna nielen fyzicky ale aj psychicky narocne …ak si mala pocit,ze to bol zly napad a necitila si sa prijemne nechod do toho. Radsej do prace kde nebudes mat uzkosti a budes sa citit prijemne 🙂 .

nelca84
1. jan 2025

no hlavne v gastre kvitne cernota, tak bacha na to, ak sa to predsa rozhodnes skusit

rozculena
1. jan 2025

bola si na skúške? Koľko si odrobila hodín? Mala si zmluvu a zaplatia ti to?

luccija
1. jan 2025

V každej práci po x rokoch by si mala taký pocit.Po pár smenách budeš zbehla a pôjde to lepšie.

margotka17
1. jan 2025

@rozculena dobré otázky. Moja kamoška v KE už bola minimálne na 5 vyskusaniach, zadarmo odrobila celý deň. Už vravela, že to je chore, boli tam 3 kocky v daný deň a jedna zamestnankyňa.

autor
1. jan 2025

@rozculena áno,aj som bola prihlásená už na úrade a bola som len cca 2 hodky

autor
1. jan 2025

@rozculena ale ja som cuvla a tak ma aj odhlasili

rozculena
1. jan 2025

škoda,za 2 hodiny predsa nemôžeš zistiť nič....

autor
1. jan 2025

@rozculena no...bola som bojko veru a nervozna

venusa85
5. jan 2025

Ja mam tiež hotelku, ale od školy som v hotelierstve nerobila. Niečo vyše roka v jednom stredisku veducu kuchyne, ale nič moc. Teraz som sama so 7 ročnou, neviem si predstaviť robiť vo fachu. Je to aj o zodpovednosti, odnesú si to nohy...a nezaplatene

autor
5. jan 2025

@venusa85 dakujem