Ako prekonať strach zo zamestnania v gastronómii?
Ahojte,mám ukončenú hotelovú akadémiu..pred 20 rokmi.Chcela by som po materskej ísť robiť do reštaurácie alebo gastra a neviem sa uvoľniť.Bola som na jednej skúške v kaviarni a bola som strnulá a mala som úzkosť.Cítila som sa ,že to bol zlý nápad a že to nezbládnem.Proste zviazane ruky.Robila som posledné roky predavačku a tam som bola ok,myslím,v tomto smere.Co s tým?Mám sa na ho vjkaslat a ísť robiť inú prácu?
Ja by som osobne nesla. Na gastro musis byt “huba” .. urcite nie uzkostliva. Ja som robila v gastre vyse 10 rokov, teraz pocas materskej chodim obcas vypomahat do byvalej prace a vzdy si poviem ako sa tesim a potom sa tam len naseriem😀 od covidu sa zakaznici velmi zmenili, su neprijemni, drzi, nevdacni (samozrejme cest vynimkam a VZDY sa najde niekto kto ti tu zmenu v praci urobi peknou), ale proste gastro je podla mna nielen fyzicky ale aj psychicky narocne …ak si mala pocit,ze to bol zly napad a necitila si sa prijemne nechod do toho. Radsej do prace kde nebudes mat uzkosti a budes sa citit prijemne 🙂 .
no hlavne v gastre kvitne cernota, tak bacha na to, ak sa to predsa rozhodnes skusit
bola si na skúške? Koľko si odrobila hodín? Mala si zmluvu a zaplatia ti to?
V každej práci po x rokoch by si mala taký pocit.Po pár smenách budeš zbehla a pôjde to lepšie.
@rozculena dobré otázky. Moja kamoška v KE už bola minimálne na 5 vyskusaniach, zadarmo odrobila celý deň. Už vravela, že to je chore, boli tam 3 kocky v daný deň a jedna zamestnankyňa.
@rozculena áno,aj som bola prihlásená už na úrade a bola som len cca 2 hodky
@rozculena ale ja som cuvla a tak ma aj odhlasili
škoda,za 2 hodiny predsa nemôžeš zistiť nič....
@rozculena no...bola som bojko veru a nervozna
Ja mam tiež hotelku, ale od školy som v hotelierstve nerobila. Niečo vyše roka v jednom stredisku veducu kuchyne, ale nič moc. Teraz som sama so 7 ročnou, neviem si predstaviť robiť vo fachu. Je to aj o zodpovednosti, odnesú si to nohy...a nezaplatene
@venusa85 dakujem

Ak ta to laka, tak ja by som sa na to nevykaslala takto rychlo. Ta uzkost moze byt aj z toho, ze ti na tom zalezi, chces byt dobra. Ja ucim na VS a teda moje zaciatky boli tiez nervozita, roztraseny hlas... Dnes je to uz uplne ine. Budes mat zo seba podla mna lepsi pocit, ak skusis prekonat strach.