Ako presne požiadať o zvýšenie platu?
Tie ktore mate skusenosti,prosim predstavte si situaciu,kedy splnate vsetky nepisane pravidla,aby bolo opodstatnene,ze poziadate o zvysenie platu.Ake konkretne slova,vety by ste volili?Budem vdacna ak sa nezameriate na to co nerobit,ale naopak,co konkretne povedat,ake slova volit.Dakujem 😊
@dadis Ake slova si presne zvolila?Jasne ze nemusis davat script,ale inspiracie pomozu.
Chcela by som sa po roku rozpravat okreim ineho aj o zvyseni platu. V podstate iba povedal, ze zisti, co sa da spravit v tomto smere. Na stretnuti mi uz len povedal sumu, ci som s tym spokojna. To je cele.
Dopredu sa na to priprav. Napíš si, kedy a o koľko ti bol naposledy zvýšený plat, prípadne aj predtým v minulosti. Napíš si všetky svoje pracovné úspechy. Potom požiadaj o súkromný rozhovor. Keď sa šéf/-ka opýta, o čo ide, môžeš rovno povedať, že o žiadosť o zvýšenie platu. Keď sa neopýta, nespomínaj to. Potom na pohovore začni tým, že sa opýtaš, ako sú s tebou spokojní. Zároveň môžeš aj ty povedať, že si tiež vo firme spokojná, že máš tú prácu rada atď. Ak šéf nebude mať voči tebe nejaké výhrady, začni spomínať tie tvoje úspechy, čo si dosiahla. Potom povedz, že by si na základe toho chcela požiadať o zvýšenie platu. Môžeš aj povedať, že naposledy ti bol zvýšený vtedy a o toľko (uvedieš dátum a sumu, prípadne percento). Potom už podľa situácie.
Ak som po nástupe RD, iná pozícia, nizsi plat nástup. Kedy by ste.isli jednať o plate? Myslela som, že pôjdem po pol roku
Veď už konkrétnejšie sa snáď ani nedá. Treba brať do úvahy aj to, čo povie druhá strana a tomu prispôsobiť odpoveď.
Povedala som ze sa firme dari, prinasam zisk, a myslim ze by som mohla byt lepsie ohodnotena za svoju pracu, lebo tie peniaze vyrobit viem. Plus samozrejme som to trochu rozviedla aj s konkretnejsimi cislami, ulohami, a maj pripravenu ciastku ktoru si pytas, mozu sa Ta na to opytat.
Ja neviem. mne to príde strašne zložité. Štatistiky, čísla a tak. Veď oni presne vedia, že je človek podhodnotený. Ja keď žiadam , tak vždy poviem jednoducho a narovinu, žeby som chcela prehodnotiť svoje platobné podmienky. Že som s prácou spokojna a ak je s mojou prácou spokojna aj firma, zeby som si predstavovala zvýšenie. A buď poviem konkrétnu sumu alebo nech mi povedia, čo vedia v danej veci urobit.
@hipuska Vies,tak potom si nepytaj radu.Nemozes od niekoho ziadat radu a ked poradi tak odpovedat ze su to zvasty.Urob si to podla svojho najlepsieho uvazenia.
Ale ja si radu nepýtam čo mám povedať

Poziadala som o one-to-one meeting po roku a tam som si vypytala. Treba si chodit pytat kazdy rok, ak aj o trochu zdvihnu, tak to je win-win. Ked si nepytas pravidelne, potom o par rokov zistis, ze zobrali k tebe kolegu, juniornejsieho, ale s vyssim platom, ktory si plat na pohovore uspesne vypytal.