Ako prijali asistenta v materskej škole?
Ahoj,
Ako je možné že v našej obci prijali do MŠ osobu na poziciu asistent pedagogického zamestnanca len a výučným listom?
@kaktusik007 výučný list má a chodí externé na maturitu
Tak to stačí do 4 r musí ukončiť skolu
@luccija Ďakujem za odpoveď . Nezdalo sa mi to
Dorába si vzdelanie a výučný list môže mať aj človek ktorý už maturitu má, takže si dorába externe pravdepodobne pedagogické vzdelanie.
@1ryba
@medda_beda
Nie dievčatá , ten človek má výučný list v odbore kuchár, a dorába si externé maturitu v odbore podnikanie v remeslach a službách...
Mna by skor zaujimalo odkial si sa to dozvedela, a čo ta donutilo o nom pochybovať? Žiarliš ?
Tak si doraba maturitu a do 4 r od nástupu si musí dokončiť pedadogiku.Niekde sú to vychytené miesta inde to nemá kto robiť a sú potrebni.
@dadka1997 Neviem či ziarlim .
Skôr mi je ľúto že ja mám maturitu a mňa nevzali, kladiem si otázku ako to, prečo?
Info mám pretože tu osobu veľmi dobre poznám
Možno znamosti ... najlepšie je odhodiť žiarlivosť, či mu chceš koli tvojej ziarlivosti pokaziť zivot ? Mna tiez nevzali do skolky lebo ze potrebuju 2 roky skusenych, spoluziacku vzali .. a nakoniec som si nasla este lepsiu pracu 🙂
@dadka1997 Určite nechcem nikomu kaziť život...až tak mi to zas nevadí....len to bol taký smútok skôr vo mne. Ale máš pravdu každý je tam kde má byť
Ale to nie asi na stalo nie? Je to len na pol roka cez upsvar
Môže byť aj na pozícii pomocný vychovávateľ, vtedy je to nepedagogický zamestnanec, ktorý tiež pomáha deťom. Moja 'asistentka' to tak má. Je predavačka. Plus ako píšu dievčatá - dorába si maturitu, dopĺňa si potrebné vzdelanie, čo je ok. Ty máš vyššie vzdelanie ako osoba, ktorú prijali. No možno sa im zdala osobnostne vhodnejšia ako ty 🤷🏻♀️
@1ryba u nás taký trend nie je. Sme špec.škola a je priam žiadúce personál nestriedať. Ja konkrétne mám triedu pre deti s PAS a neviem si predstaviť, aby mi teraz po dvoch rokoch vymenili asistentku, keď som si ju už ako tak 'vycepovala' a fungujeme aj 'bez' slov. My sme naopak radi, keď má niekto naozaj záujem pomáhať a neberie to len ako prácu..
Je to projekt od roku 2022 pomocny vychovavatel v mš. Je to nepedagogicky zamestnanec napomocny pri samoobluznych ukonoch deti. A aj ten zamestnanec si musel robit skolu (vzdelavanie) cez mpc aby to mohol robit.
@wilagrande teraz neviem či rozumiem ..takže môže to robiť človek čo má vyučnu list a dokončuje si maturu alebo nie?
Ano moze, no vsak musi byt v triede stale zodpovedny ucitel popripade mimo triedy, ale pritomny v praci... Pomocny vycbovavatel mu iba pomaha. Moze byt aj s detmi, ale ucitel musi byt v skolke v pripade niecoho.
A teba nevzali preto, lebo by ti museli dat vyssi plat... Kdez to pomocnemu vychovavatelovi daju nizsi plat lebo peniaze dava ministerstvo skolstva je to proste projekt
Pomocny vychovavatel nevyucuje , nerobi program detom, maximalne ich sprevadza. Ked je v treide nejake vyucovanie tak PV dava pozor ked sa nejake dieta nesusredi a vyrusuje tak ho napomina atd..

nemoze mat iba vyucny list. MUSI mat maturitu