Ahojte,
Mam otazku. Som po dvoch materskych a som nezamestnana. Bola som na viacerych pohovoroch. Mam dilemu. Co v pripade ak mi zavola jedna z firiem s verdiktom ze som vhodny kandidat pre nich ale ja by som chcela pockat na vyjadrenie aj od ostatnych firiem?
Ako sa ma alebo ako by ste postupovali vy? Nechcem byt v ich ociach niekto kto povie ano nastupim a potom nie ked ina firma ma vezme a zaujme ma viac. Je to ok povedat ze dakujem vieme sa dohodnut na nejakom termine kedze som mala viac pohovorov a dam vam vediet ako som sa rozhodla? Nie je to prenho znak ze ze nemam zaujem? Dakujem krasne za odpovede
@elanor toto ale vobec nie je odpoved na autorkinu otazku....
@lulistek ja som teda uz dlho nehladala pracu, ale manzel nedavno pracu menil a tam, kde ho teda oslovili ze je pre nich vhodny kandidat, informovali ho o naplni prace, pracovnej dobe, plate a podobne a nasledne mu dali cas skoro 2tyzdne aby si to premyslel a rozhodol sa, ci mu to vyhovuje a tu pracu vezme. Firma, ktora sa od pohovoru do 2t neozve ta vacsinou nepovazuje za vhodneho kandidata a bud ti to daju vediet po mesiaci, alebo sa uz neozvu vobec. Takze urcite cas na premyslenie si pytat mozes, ale viac ako 3 dni by som asi nemala odvahu si pytat :D a asi by som ano zbytocne dlho necakala ci sa ozve aj niekto iny. Vzala by som co je, odvolat sa to da vzdy, kym nemas podpisanu zmluvu, ak ta oslovi aj niekto iny. A potom tiez tie 3mesiace.
@mrkvicka060 skus citat s porozumenim. A zistis, ze tam je toho celkom dost k otazke autorky. Na pohovore neboa sama, a pokial sa bude tvarit ako primadona, ze si neviem co potrebuje premyslat dalsi mesiac, tak samozrejme ze to vrha na nu zle svetlo. Naco chodi na pohovory, ak to uz tam nemysli vazne? Na rozmyslenie ci je praca sedi alebo nie, aj na pripadne akceptovanie inych ponuk je skusobna doba. 3 mesiace su myslim dostatocny cas sa rozmyslanie.
A pokial to nemysli vazne, tak nech radsej ponuku odmietne a caka na holuba na streche. Nech prvu pracu ponuknu inemu kandidatovi, ktoru si ju bude vazit a bude za nu rad.
Kľudne si môžeš vziať deň-dva na premyslenie (to je normálne), max. taký týždeň (s adekvatnym odôvodnením), viac by podľa mňa nebolo vhodné žiadať.
Suhlas s
@elanor
@lulistek Ja som napríklad dostala ponuku a prijala ju s tym,ze som chodila aj na zaskolenie a nástup som mala od septembra. Bolo to vsak nieco ine ako som chcela ale zase potrebovala som prácu a dala som tomu sancu,ze ak nie tak mozem vzdy odist. No a tiez som hladala ďalej. A stalo sa to,ze týždeň pred nástupom ma oslovili z inej firmy ze by ma vzali-omnoho lepsie podmienky ci uz platove alebo ine, dokonca 10min od domu peso, cestou skola, skolka. Tak som nemala co riešiť. Prvu ponuku sim zrušila aj ked som ich asi nepotešila. A dodnes neľutujem.
tak buď nastúpiš a potom sa rozhodneš v skúšobnej dobe ak by ti ponúkli niečo lepšie alebo im povedz že nastúpiš o 2-3 týždne až, podľa toho , dokedy sa majú vyjadriť ostatní. A pootm sa rozhodneš. Ale ak mám niečo isté, tak by som to brala, pre istotu a v skúšobnej dobe radšej odišla. Niečo nemusí výsť a zostaneš bez práce. Vieš v dnešnej dobe si myslím, že by mohli chápať aj oni že ak ti niekto ponúkne niečo lepšie, že odídeš. Veď aj oni si vyberajú zamestnanca, ktorý im najviac vyhovuje.
nehovorila by som o tom, ze cakam na vysledok konania z inych firiem, to by si mohla zle vyzerat v ociach tej jednej firmy, ved normalne to vezmi ak sa ti to bude pozdavat a uvidis, ak ti potom pride info z nejakej inej, na nejaku lepsiu ponuku, tak prejdes tam, ved v skusobnej mozes bez problemov odist 🙂
@lulistek stále môžeš potom povedať že je ti to ľúto, ale dodatočne sa ti ozvali z predch.pohovoru a sú tam lepšie podmienky....ale každá firma v dnešnej dobe uprednostňuje zamesnanca čo môže nastúpiť čo najskôr, zväčša ak povieš že až o mesiace, tak ťa toľko nikde čakať nebudú, max.mesiac počkajú ale väčšinou hladajú človeka od nového mesiaca aby sa stihol aj zaučiť
Mna oslovili 3 super firmy. Z jednej mi hned napisali, ze ma beru a ponukli o dost vyssi plat ako som si pytala, ale ja som mala vacsi zaujem ist do inej, aj za cenu mensej mzdy. Tak som do tej "mojej vyvolenej" zavolala personalistke, povedala som jej, ze ma vzali inam, ale radsej by som robila u nich, ci sa mi este teda nevedia vyjadrit (bola som aj na psychologickom pohovore). Na druhy den mi volala personalistka, ze ma beru a este tu prvu firmu o dost preplatili. Takze ja by som to mozno takto riesila.
@lulistek Záleží asi aj od toho o akú prácu ide,ale ja by som nastúpila skúšobná doba je 3mesiace ak v dostaneš lepšiu ponuku môžeš kedykoľvek odísť,myslím že by ti to nikto nemal za zlé veď na to je skúšobná doba určená aby si sa ty mohla rozhodnúť či ti miesto vyhovuje a aby sa aj zamestnávateľ mohol rozhodnúť či je s tebou spokojný.Snáď kebyže ide o nejakú lukratívnu ponuku tak nejak natiahnuť dátum nástupu do práce aby si získala čas ale nešpecifikovať prečo môžeš nastúpiť neskôr.Ale to sa dá tak pár nie viac aj to nie všade by to akceptovali.
presne nato rozhodovanie mas 3 mesiace skusobnu dobu. Kedy sa jedna ci druha strana moze rozhodnut a v podstate zo dna na den povedat, ze toto nieje to co som si predstavoval alebo co som ocakaval. A dovi dopo.
Tak isto ako ty, si rozhodila siete na siroko na daleko, a bola si na viacerych pohovoroch, tak isto potencialny zemestnavatel mal na pohovore okrem teba dalsi xy ludi. Takze nechces? Nevadi, oslovime kandidata druheho v poradi, mame ich tu na vyber dalsich 50.
Ber alebo nechaj tak.