Ako reagovať na nevhodné požiadavky nadriadeného?
Čo by ste si pomysleli,ak by od vás váš nadriadeny požadoval vykonávať určité úkony,ktoré nie sú ani omylom vo vašej pracovnej náplni,ale jeho,s dovetkom "za revanš"?
@slovenka753 v tomto ohľade to bolo myslené tak,že bez ohľadu o čo sa jedná. Faktom je,že sú to jeho kompetencie,nie tvoje a môžeš mať z toho problém.
ako vrvim u mna by islo hlavne o obsah ulohy .... nevidim problem obcas sefovi pripravit podlaklady alebo ak ma obcas poziada o nieco co nie je vyslovene v mojej naplni prace. hajzle by som vsak cistit nesla ....
Všeobecne neviem presne povedať, záleží...ak viem, rada pomôžem aj mimo svojej kompetencie, nemám problém spraviť niečo navyše, ale záleží ako je to časovo náročné, koľko mám akutálne svojej práce, atď... ak môžem mať z toho problém, tak by to bolo pre mňa asi nie, nepotrebujem dopadnúť za dobrotu na žebrotu...
Nejde o pomoc pri príprave podkladov,alebo niečo v zmysle "pomoc = dať mu pod nos",ale vykonať prácu,na ktorú nemáte kvalifikáciu,nemôžete za ňu niesť zodpovednosť a on sa jej chce takýmito nekalými praktikami zbaviť.
Vies byt konkretna? Si sanitarka a sef od teda ziada zoperovat bypass? Alebo co si mame pod tym predstavit?
nie
Máš svoju náplň práce. Takže máš robiť to. Ak máš v pracovnej náplni uvedené niečo v štýle "iné úlohy pridelené nadriadeným", musí ísť o úlohy súvisiace s tvojou prácou a kvalifikáciou. Čiže upratovačke nemôže dať robiť administratívu, sekretárke nemôže dať umývať záchody. Čiže áno, môžeš odmietnuť a aj odmietni, duplovane ak ide o činnosť, na ktorú je legislatívne potrebná nejaká kvalifikácia a ty ju nemáš.
Ked som bola este mlada v prvej praci som robila obcas aj prace mimo mojej offic naplne, dokonca po pracovnej dobe. Vsetko islo pekne aj pisomne s vycislenou sumou (akoze ten revans). Ja som s tym takto problem teda nemala, ale ak by som nemala k vsetkemu zmluvu, tak urcite nie.
Robit nieco na co nemas kvalifikaciu a vraj zato nemozes niest hmotnu zodpovednost lebo to nemas ako napln v praci?...ani za nic...velmi zle vies v tomto pripade pochodit aj bez toho aby si to mala v pracovnej zmluve ....napriklad ked sa nieco stane moze ta hned obvinit ze a vykrutit ze aj ked to nebola tvoja napln prace tak si to robila a uz by to islo...
Podľa toho, čo je revanš a keď by som to vedela spraviť ľavou zadnou no problem
Urcite nie, hlavne, kde treba podpis

podla toho o co by islo.