Ako riešiť nedodržanie dohody o ukončení práce?
Ahojte, mám takú situáciu - Pred ešte 2 mesiacmi (koncom apríla) som telefonovala s mojim šéfom. Dohodli sme sa, že dohodou ukončíme pracovný pomer v júny(teda že budem robiť do konca júna). Povedal mi, že vybavíme to potom kľudne zo dňa na deň, aby teda tá výpovedná neplatila. No čas išiel on nič, neukazoval sa v práci, volala som mu 2x , že kedy to teda podpíšeme a on že neskôr neskôr… teraz šiel na dovolenku a stále nemám dohodu o skončení. Čo robiť keď mi ju do konca júna nepodpíše? Telefonicky sme sa dohodli len ( a mám aj nahrávku …. pre tento prípad, len neviem či to je na niečo dobré)
toto sa mne stalo pár rokov dozadu... ústna dohoda prebehla že OK "pustia ma" a zrazu na nič nedialo a keď som tam doniesla dohodu na podpis.. nepodpísal a doniesol mi list že to neakceptuje že nikoho za mňa nemá ( ani nehľadal) a teda že mi od ďalšieho mesiaca plynie výpovedná doba... v novom zamestnaní na mňa počkali a starý zamestnávateľ mi dal dohodu v strede mesiaca nečakane ...
Nahrávka ti je v podstate zbytočná. Musíš mať všetko písomne a cez oficiálne komunikačné kanály. Prosím vybav si to osobne a čo najskôr a tlač naňho. Žiadne, že potom nemôžeš prijať a nech to podpíše.
@dananov takze nahravku neviem nijak pouzit teda? Lebo prave toho sa bojim ze toto spraví ze nepride nepodpise bude natahovat a neviem co vtedy robit
Jedine keby tam máte HR a on tvrdí, že Vám to nepovolil ale aj vtedy by to mohli brať tak, že si sa nespýtala či si hovor môžeš nahrať. Mohli by to brať ako okey mali ste dohodu alebo by mohli aj prihliadať na to, že daná nahrávka nebola získana úplne kosher spôsobom. Kto je jeho zástupcom, kým je na dovolenke? Začala by som to riešiť s touto osobou napríklad prípravou dokumentov.
Nahravku nemozes oficialne pouzit, ak nebola urobena s jeho suhlasom.
Nahrávka ti je na nič.
Všetko vždy treba riešiť písomne - mailom.
Nahrávka nepomôže, nie ani tak kvôli suhlasu s nahrávaním. Niekedy je platna i ústna dohoda, všade kde sa explicitne nevyžaduje písomná forma. Avšak toto neplati pri skončení prac.pomeru. Toto musí byt vyslovene pisomne, inak je neplatné. (Nestačí mail, potrebuješ suhlas - podpis).
Neviem nakoľko doverujes šéfovi a čo všetko toto “neskončenie” môže ovplyvniť. Môžeš zvážiť nachystanie dohody o ukončení PP hneď na moment návratu šéfa do firmy, ktorú dáš len podpísať; podanie výpovede do konca júna; čerpanie dovolenky. A od okolnosti aj iné, menej férové jednanie spojené s rizikom, ktoré však život prináša (PN, nenastúpenie do prace).
Preco si nedala vypoved, ale spoliehala si sa na ustnu dohodu? Neostava ti nic ine ako dat vypoved teraz a odpracovat vypovednu dobu. Nabuduce budes mudrejsia.
Opravujem… dohoda o skončení sa uzatvára pisomne, avšak nie je to uvedené ako podmienka event. neplatnosti, to je pri výpovedi. Takze teoreticky by ta dohoda bola platna. Avšak dokazovat to bude další oriešok. Ak je to skončenie dôležité, poradila by som sa s právnikom, skus napr. i tu na MK, ficek, iné.
Pokial nie, a nemôžeš sa na šéfa spoľahnúť, radšej daj výpoveď. Zamestnavatel môže popripade urobit jej spatvzatie a následne podpísať tu dohodu ku skorsiemu dátumu..

Nahrávka ti je v podstate zbytočná. Musíš mať všetko písomne a cez oficiálne komunikačné kanály. Prosím vybav si to osobne a čo najskôr a tlač naňho. Žiadne, že potom nemôžeš prijať a nech to podpíše.