Ako riešiť nesúhlas s ukončením pracovného pomeru?
Koncom marca mi bolo oznámené že chce so mnou zamestnávateľ ukončiť pracovný pomer dohodou ku koncu maja. Dohoda nebola pre mňa vobec výhodná, bola mi poslaná emailom na prestudovanie. Nereagovala som.Teraz sa spamatali ze som dohodu este nepodpisala. Ale kedzej je uz novy mesiac, chcela by som radsej vypoved lebo mi potom plynie dvojmesacna vypovedna lehota. Nehovoriac o tom ze 2.5. by som mala uz dva roky vo firme a narok na odstupne..Bojim sa vsak tlaku, neviem ako to zvladnem psychicky ak sa nepodvolim..
a co udali ako dovod?
@zobaka v dohode paragraf 60 a osobne nieco v style ze sa firme nedari..
ako to zvladnut? Technika obohratej platne - stanov si podmienky a dookola ich opakuj. Nemusis nic vysvetlovat. Pripadne navrhni protidohodu, ktora bude pre teba vyhodna. (odstupne). Uvedom si, ze je to business a si len s najvacsou pravepodobnostou cislo. Neber to osobne.
@wade ano viem ze som cislo. Ja len ci robit "teatro", alebo kaslat na to a podvolit sa..
Nemusis robit teatro. Mate dohodnute podmienky. Normalne odkomunikuj, ze ta dohoda je pre teba nevyhodna a nepristupis na nu. Ak ta potrebuju prec do konca aprila - toto su tvoje podmienky. Inak nech ti daju normalne vypoved. Je to aj dobry trening pre teba do buducna.
@wade dakujem 🙂
tak sa nastav, ze odrobis este ten mesiac, radsej jedno odstupne ako nemat nic, ved zbit ta nemozu a stale budes mysliet na to, ze uz len mesiac vydrzat
vsak si stanov podmienky, aspon 3mesacne odstupne na dohodu, inak chces klasicky vypoved a odstupne podla zakona... urcite musis mat pri dohode vyhodnejsie posmienky, inak nema vyznam ju podpisat

Neviem pomoct, len ti drzim palce 🩷 neznasam toto bezohladne zneuzivanie a klamanie ludi, len aby im nemuseli zaplatit par korun odstupne…