icon

Ako riešiť nezarátané zákonné príplatky v práci?

17. nov 2025

Dievčatá, je mi jasné, že mi poradíte Inšpektorát práce.
Ide o manžela, pracuje na Tpp a nedostáva príplatky za prácu v noci, víkendy a nedostal ani za sviatok. Vo výplatnej páske je akurát koľko hodín odpracoval, koľko dovolenky mu zostáva a inak nič.
Keď volal na personálne, že nedostal príplatky, bolo mu povedané, že to počítajú nejak bokom. Je mi jasne, že žiadne bokom neexistuje a všetko má byť riadne vo výplatnej páske.
Bokom žiadne peniaze nedostáva.

Inšpektorát?

nelca84
17. nov 2025

@anonym_autor toto sa ale velmi tazko preukazuje, kedze evidenciu pracovneho casu predklada zamestnavatel. Zavolaj si na prislusny IP (podla kraja) a porad sa.

anonym_0a6485
17. nov 2025

Nech si aj zbiera dôkazy, odfotí dochádzku, rozpis služieb že naozaj pracuje v noci a cez víkendy a potom https://www.ip.gov.sk/chcem-sa-poradit/

vroni
17. nov 2025

@anonym_autor, tak nech nevolá, nech napise Mail, že vtedy a vtedy robil toľko a toľko a neboli mu vyplatené príplatky a žiada o ich vyplatenie alebo písomné vyjadrenie, kedy budú vyplatené. Ak sú veľmi blbi, odpovedia. Ak sú menej blbi, tak síce ich odpoveď mať nebude, ale doklad, že sa snažil riešiť so zamestnávateľom áno.

mamina7070
17. nov 2025

nech si hlada novu pracu rovno, na IP daj kludne podnet, ako ma rozvrhnuty pracovny cas podla zmluvy?

anonym_f18353
17. nov 2025
@vroni

@anonym_autor, tak nech nevolá, nech napise Mail, že vtedy a vtedy robil toľko a toľko a neboli mu vyplatené príplatky a žiada o ich vyplatenie alebo písomné vyjadrenie, kedy budú vyplatené. Ak sú veľmi blbi, odpovedia. Ak sú menej blbi, tak síce ich odpoveď mať nebude, ale doklad, že sa snažil riešiť so zamestnávateľom áno.

@vroni ano treba vždy všetko písomne a na to musia aj písomne odpovedať