Ako riešiť paragraf pri dvoch zamestnaniach?
Ahojte. Mám dve práce na TPP, plný a skrátený úväzok. Ako to bude, keď budem potrebovať paragraf? U lekára si musím vypýtať dva lístky a odovzdať na oboch HR, v oboch prácach? A keď mám v jednej práci paragraf, môžem mať v druhej dovolenku na ten deň? Alebo poisťovňa vidí paragraf a musím ho mať teda aj v druhej práci, či tam sa to nejak automaticky uplatní ako e-PN?
v oboch máš rovnakú pracovnú dobu? alebo niečo je ako homeoffice alebo ??
@mimaapeto nie, jedna je 40 hod úväzok, druhá 20 hod. Ani jedna nie je HO
Je mi jasné, že keď budem náhodou PN, tam to ide automaticky, len zavolám do práce, že som PN a kedy mám kontrolu. Len neviem, ako je to s paragrafom. Vlastne mám 7 a 7 v jednej práci, a 7 a 7 v druhej, či? Len budú mať platnosť hodín podľa úväzku, že?
Ak ti bude navsteva lekara casovo zasahovat do obidvoch prac, tak si vypytas 2 peciatky. Ale ak v jednej robis az podvecer, tak asi peciatku nevyuzijes, kedze v tom case minimum lekarov ordinuje.
A kludne moze byt, ze v jednej praci mas lekara a v druhej odrobis. Ved aj pri jednom zamestnavatelovi, je bezne, ze ludia maju lekara na 1-2-3 hodiny a zbytok odpracuju.
A kludne moze byt, ze v jednej praci mas lekara a v druhej odrobis. Ved aj pri jednom zamestnavatelovi, je bezne, ze ludia maju lekara na 1-2-3 hodiny a zbytok odpracuju.
@zuzanaete Takže nebude problém, keď v jednej práci som do 14tej, uplatním paragraf. A do druhej idem na 15tu a tam normálne prídem? Alebo v jednej som do 12tej, dám paragraf. A do druhej na 14tu prídem?
@zuzanaete Takže nebude problém, keď v jednej práci som do 14tej, uplatním paragraf. A do druhej idem na 15tu a tam normálne prídem? Alebo v jednej som do 12tej, dám paragraf. A do druhej na 14tu prídem?
@anonym_autor Preco by to mal byt problem? Ved paragraf je na nevyhnutny cas. Zbytok clovek odrobi. Ale kludne napis do SP a budes to mat jasne potvrdene
@anonym_autor nebude to žiadny problém. Bude to z pohľadu zákona úplne v poriadku. Takže môžeš byť kľudná. Písať do SP kvôli tomuto nemusíš, s týmto zákonným benefitom nemá SP nič spoločné.

v oboch máš rovnakú pracovnú dobu? alebo niečo je ako homeoffice alebo ??