icon

Ako riešiť prekážky pri zaškolení zadarmo?

8. dec 2024

Ahojte ani neviem ci môžem napísať, že začala som pracovať ako sestrička pri stomatologovi. Prax zatiaľ nemám žiadnu. Bola som tam prvý deň na 7 hod, zaucal ma, bok nervózny ze prvý deň nič neviem. Druhý deň som tam bola zasa, 7 hod a keď sme sa bavili o sume výplaty tak o tom nechcel hovoriť. Zmluvu nemám, dohodu nemám, bola som tam 2x zadarmo. On asi ma takú predstavu, že ma bude zaucat bez výplaty. Je to choré. Ako by ste to riešili vy ?

Strana
z2
nelca84
8. dec 2024

No kedze pracujes na cierno, tak ako asi?

autor
8. dec 2024

@nelca84 myslíš, že to takto chcem...

rebi789
8. dec 2024

Je to tvoja prvá práca??? Bez zmluvy nemáš čo pracovať. Vyzera to tak, že zaplatené nedostaneš aj keby sa ohradíš tým, že si tam robila. Keď to neni na papieri tak je to zbytočné.

autor
8. dec 2024

@rebi789 áno prvá praca, skončila som zdravotnú školu a teraz sa mi podarilo niečo nájsť. A už aj chápem prečo, lebo dotyčný neplatí sestričky. On ma najprv chce zaručiť a ze pidla toho sa rozhodne ci ma vezme, len som nevedela ze zadarmo.

oslo1
8. dec 2024

Cele zle.
Zaucst ta mala sestra. Prve 2 tyzden by si Bola pri nej a viac menej pozerala, sem tam pomohla.
Plat si mala mat dohodnuty pred nastupom.
A jasne, ze bol nervozny. Kto by nebol. Ty si tam Sama nemala co robit.

autor
8. dec 2024

@oslo1 Doktor tam nema sestričku už 2 roky, preto ma zaucal on.

opica_skorica
8. dec 2024

Ukoncit to. Ziadat vyplatit 2 dni. Nema zmysel robit pracu na cierno bez zmluvy alebo dohody.

opica_skorica
8. dec 2024

A ratat s tym, ze nema charakter a nič ti nedá.

lilianka28
8. dec 2024

Na zaucenie slúži skúšobná doba. Počas nej sa môže pán doktor rozhodnúť (ale aj ty), či ta bude ďalej zamestnávať, alebo nie. Nie aby si ty alebo aj ktokoľvek robil zadarmo.

autor
8. dec 2024

@lilianka28 Ja viem, že to bola chyba, ale tešila som sa, že konečne som našla pracu😢 A vidím, že nič z toho.

januska12323
8. dec 2024

Už tam nechoď, jedine ak ti dá zmluvu.

maranco
8. dec 2024

Dávala si pacientom pri platbe bloček z ekasy? Je to zákonná povinnosť.
Ak nie, tak tak sa bude pán doktor správať aj k povinnostiam voči tebe.

rebi789
8. dec 2024

@autorka Hľadaj ďalej, on využil to, že si hneď po škole a nevieš ako to presne chodí. Ak chceš robiť takú tú "čistú" pracu v amb, tak skús sestru očné, kožné, orl, orto alebo aj gyn je super.

lilianka28
8. dec 2024

Ak tam máš ísť aj zajtra, tak hneď ráno mu oznám, že viac bez zmluvy nerobís. Pokiaľ ma záujem o tvoju prácu, tak keď bude mať nachystanu zmluvu, kontakt na teba ma. A odišla by som.
Hľadaj si samozrejme novú prácu.

kvietok2012
8. dec 2024

Presne ako píše
@lilianka28 , zajtra ráno si ani kabát nedaj dole a medzi dverami sa ho na to opýtaj. A žiadne také, ze potom sa rozhodne či ťa bude chciet...na to je skúšobná doba so zmluvou...

mk1111111111
8. dec 2024

pýtaj zmluvu a jej základe pracuj, to Ti zabezpečí výplatu. Za zaškolenie sa neplatí. A ak chce, aby si zaň platila, tak nech školí sám seba, ale zo zákonov, tie mu moc nejdú

tiika
8. dec 2024

Nič take ako zaškolenie či praca na skúšku bez zmluvy a mzdy nie su v našej legislatíve možné a su protizákonné. Vždy, ak niekde budeš akýmkoľvek spôsobom pracovať (ci zaučať sa), musis byt prihlásená do SP (pred nástupom), ZP a mat prac. zmluvu (na trvalý prac.pomer prip.dohodu).
Pokial to tak nie je, hľadaj inde. Čo myslis, ako by asi vyzerali ostatne praktiky pána doktora neskôr pri vyplácaní mzdy, cerpaní dovolenky, nejakej prekážke v práci..?

ina2405
8. dec 2024

Si sestra alebo praktická sestra?

som_realistka
8. dec 2024

No tak si môžeš domyslieť prečo. Je akútny nedostatok sestier, prečo si nastúpila k nemu?

viera77
8. dec 2024

Aká práca? Toto predsa nie je práca, ale "brigáda" na čierno a dokonca zadarmo...no radosť takto "pracovať", že?

svetlonos
8. dec 2024

Ty si nenasla pracu ale otrokara! Toto sa nerobí. Zajtra tam ani nechodím, uz chápeš prečo dva roky nema sestričku, ze? Podľa neho určite preto, lebo sú všetky uplne blbe! Na jasne, aby nie ked chcú výplatu 😂
Prosím ta sa preberá a prefackaj, nájdi stratenú sebahodnotu!
Mne doktor obvodný ponúkol pracu sestry. Školu nemám na to. Ze nevadí, všetko sa naučím! A mna ze ani rafsej popri tej práci nenechajú upratovat im dom! Lebo zena by žiarlivá. Ta mi potom vypisovala, ze ma čaká na pohovor okrem sestry aj na upratovačku 🤣🤣🤣
No čistá komédia! Dr robil kurz na jeden prístroj, boli sme tam 2 teny a 2 muži. Manželka prisla, doslova drbla mu tam do stredu miestnosti 4 maxi vreca s plastom a papierom, ze to ma vyhodiť laskavo, lebo zabudol!
Čistá teagikomédia, no ale on aspom platil.

autor
8. dec 2024

@ina2405 4 ročnú zdravotnú mam. Prakticka sestra.

autor
8. dec 2024

@viera77 ze chce vidieť ako mi to pôjde, preto nedal dohodu.

cacianka
8. dec 2024

Odkiaľ si ? Nezdá sa mi, že by si ako zdravotná sestra nevedela nájsť prácu. Pracujem v nemocnici a máme minimálne 10 voľných pozícií, za dobrý plat, benefity a všetko koser, sociálne istoty zaručené

ina2405
8. dec 2024

Aj som si myslela. Ale hlavu hore, pekne zajtra sa ozvi, pýtaj si zmluvu a ak nie, odkráčaj so vztýčenou hlavou. Však ako praktickú sestru ťa vezmú aj v nemocnici, aj niekde v domove dôchodcov a popritom si môžeš hľadať lepšie miesto. To naozaj od mája si si nič nenašla? Odkiaľ si? Lebo asistent by si našiel robotu na Liptove do pár minút..

ibatanecnica
8. dec 2024

@cacianka aj u nas volneho

autor
8. dec 2024

@cacianka secovce

autor
8. dec 2024

@ina2405 zo secoviec, tu sa ťažko hľadá praca.

ibatanecnica
8. dec 2024

Si mlada bez zavazkov prespokladam treba zdvihnut kotvy
To chces cely zivot byt odkazane na nieco taketo? V tejto oblasti je moznosti a moznosti

ina2405
8. dec 2024

Nie si odkázaná na Sečovce.

Strana
z2