icon

Ako riešiť prekážky pri zaškolení zadarmo?

8. dec 2024

Ahojte ani neviem ci môžem napísať, že začala som pracovať ako sestrička pri stomatologovi. Prax zatiaľ nemám žiadnu. Bola som tam prvý deň na 7 hod, zaucal ma, bok nervózny ze prvý deň nič neviem. Druhý deň som tam bola zasa, 7 hod a keď sme sa bavili o sume výplaty tak o tom nechcel hovoriť. Zmluvu nemám, dohodu nemám, bola som tam 2x zadarmo. On asi ma takú predstavu, že ma bude zaucat bez výplaty. Je to choré. Ako by ste to riešili vy ?

Strana
z2
viera77
8. dec 2024

@autor A teda peniaze pýtaš za čo? Za zaúčanie? Keď nie je zmluva, nebudú ani peniaze...a je len na doktorovi, kedy sa už rozhodne vidieť, že ti to ide a bude aj ochotný začať ťa platiť...samozrejme na riadnu pracovnú zmluvu.

autor
8. dec 2024

@ina2405 No momentálne nemôžem nikam chodiť. Myslím tak, že odísť preč za prácou. Moja mamka ma psychické problémy a otec by to s nou sam nezvládol. Takže musím ostať doma.

autor
8. dec 2024

@viera77 Tak myslela som si, že keď prídem už druhýkrát tak, že sa už dohodneme bud mi dá zmluvu, alebo dohodu. Lenže on asi potrebuje niekoho, kto mu tam bude robiť zadarmo.

ina2405
8. dec 2024

Veď netreba ísť von zo Slovenska, ale do iného mesta.

mirkam3
8. dec 2024

Autorka, ospravedlňuje ta jedine tvoja neskúsenosť, keďže si mladučká bez spracovnych skúsenosti. Ak aj neplanujes odísť, môžeš predsa hľadať praci v TV, v KE, v MI, vsade vies dochádzať, nezahrab sa u tohto špekulanta a neokradaj sa s tým, že samu seba presviedčaš “v Sečovciach ťažko”.
A že “ chce vidieť ako mi to pôjde, preto nedal dohodu”? A to ta pkanuje takto skusat napr mesiac dva a ked ti to podľa neho až tak na výbornú nepôjde a ponúkne ti potom veľkodušne na dohodu len pár eur (napr 300), čo spravíš? Tiež to vezmes lebo v Sečovciach ťažko? Uvedomuješ si, že aj panie v Jednote/Tescu tam zarobia lepšie ako ty?

som_realistka
8. dec 2024

Chod do nemocnic na personálne, áno, v nemocnici je to ťažká robota, ale začať treba, a stále hľadať.

lauricka
8. dec 2024

Nájdite si iného zamestnávateľa.

lauricka
8. dec 2024

@viera77 čo je to za hlúposť? Platiť musí od prvého dňa, odkedy má platiť ak pracovná zmluva. Vzal si absolventku, o ktorej vedel, že ju bude musieť zaučiť. A aj to je ona v práci a má dostať plat.

margotka17
8. dec 2024

Presne tak bola moja znama už v dvoch prácach. V jednej bola v cukrárni, že na skúšku, či bude vedieť robiť, ona má uz 51 rokov, celý život doteraz robila v rôznych obchodoch, restikach, cukrarnach.....odrobila tam 2 dní a keď sa pýtala na zmluvu, pani jej povedala, že ešte prídu ďalšie 2 na skúšku tak sa jej ozve. No neozvala sa a vlastne im odrobila dva dni zadarmo. Potom bola v sklade na balení tovaru, tiež ten istý scenár. Občas mám pocit, že je to už bežne.

viera77
8. dec 2024

@lauricka Aká hlúposť? Predsa píšem o tom, že dievča nemá zmluvu a teda žiadnu záruku zárobku. Má zmluvu? Nemá. Prečítaj si môj koment vyššie ešte raz.

cacianka
8. dec 2024

@viera77 no napísala si ho veľmi zmätočne

cacianka
8. dec 2024

Bratislava, kúsok od nemocnice ubytovňa. Máme kolegyne z celého Slovenska, lenže to by nemohla byť tak naviazaná na mamu, treba priority ...
@ibatanecnica

margotka17
8. dec 2024

@cacianka ona nie je naviazaná na mamu, jej mamka má zdravotný problém, preto chce pracovať v okolí, kde býva. Aspoň takto som to pochopila ja.

cacianka
8. dec 2024

@margotka17 veď chápem, ale ako teda poriešiť prácu, keď nenabera prax, nie sú tam voľné miesta, nezarobí si na svoj život ...
Viem že mama je mama, ale má manžela a treba stav riešiť s odborníkmi, nastaviť liečbu,
Dokedy bude musieť byť mame pri riti, kedy začne žiť svoj život ?
Naozaj nerypem, ale ako teda navrhujes aby riešili ? Je to veľmi zvláštna ťažká situácia, ale dokedy ?
A ako ?

margotka17
8. dec 2024

@cacianka no jasné, treba jej pomôcť nastaviť odbornú liečbu, nejako ju zastabilizovať a otec nech na ňu dohliada. Ona môže ísť do práce. Tuším v tých Secovciach je aj penzión pre seniorov, možno aj tam by sa uplatnila aspoň na určitú dobu. Treba hľadať rôzne riešenia, to máš pravdu.

oslo1
9. dec 2024

Autorka, treba odist.
Teraz som pozerala na mapw, do kosic to mas Pol hodinu. Do trebisova Este menej

V obidvoch mustache su nemocnice, tak tam chod robit.
Mas to kusok z domu, mozes dochadzat, alebo ubytovna a dvakrat do tyzdna si doma.
A zacat rozhodne v nemocnici, vsak ako chces nabrat zrucnosti?

autor
9. dec 2024

Dievčatá ja som bola aj v Trebišove na personálnom aj v Košiciach, no nikto sa mi neozýva.

sis12345
10. dec 2024

Mám pre teba prácu v ambulancii v Trebišove. Ozvi sa.

ina2405
10. dec 2024

@sis12345 super👍

dankabg
10. dec 2024

Kedy si tam bola? Ja si myslím, že sa ešte ozvú. Ak to nebolo pred rokom

autor
12. dec 2024

Dievčatá ak by ste vedeli o práci v Trebišove, alebo v Michalovciach tak sa mi neozvete? Tu pracu čo mi ponukala ta pani na Mk, z nej nič, lebo pri tej lekárka som sa bola pýtať a povedala mi, že ona nechce praktickú sestru ale zdravotnú.

autor
12. dec 2024

@ina2405 nič z toho bohužial

autor
12. dec 2024

@dankabg 2 týždne do zadu.

ina2405
12. dec 2024

To ma mrzí.

dankabg
12. dec 2024

To je ešte krátko, môžu sa ozvať aj po mesiaci