icon

Ako riešiť toxické vzťahy na pracovisku?

14. nov 2025

Dobrý deň, robim v zariadení, kde sú veľmi toxické vzťahy medzi nami kolegyňami. Stále sa mi dostáva info, že ma jedna kolegyňa ohovára, ale to iste tvrdí zase ta druha kolegyňa o tej prvej. Sú to take dosť nepríjemne veci, aká som neschopná, ako so mnou ona nechce robiť, ako zle si odrobim službu. Chcú ma poštvať jedna proti druhej. Len neviem od ktorej to pochádza. Je nejaký trik, ako to zistiť ? Neriešila by som to, keby to nezašlo priďaleko a ovplyvňuje to naše výkony v práci ( je to práca s ľuďmi).

anonym_4a71a6
14. nov 2025

Už s tým slovom toxický sa to preháňa. Veď toto sú bežné vzťahy v ženskom kolektíve... roky rokúce...

anonym_3578d1
14. nov 2025

@anonym_autor takze ked ti niekto iba hovori z druhej ruky, tak
1, by som to uplne ignoroval
2, nie je problem v tej co "roznasa drby"?
V kazdom pripade ignoruj... ries, az bude co... Konkretne staznosti zoci voci...

lindous
14. nov 2025

No ak prvá vie, že ťa ohovára druhá a druhá vie, že ťa ohovára prvá, tak je asi jasné, že ťa ohovárajú obe pekne spolu 😅 ohovárajú ťa ohľadom čoho? šíria nejaké nepravdy alebo proste poklebetia... ak nič vážne, tak jednej aj druhej by som povedala, že ma to absolútne nezaujíma, nech sa bavia o čom chcú a nemusia mi to oznamovať... ak to zachádza do toho, že to naozaj ovplyvňuje pracovný výkon, tak by som to riešila s nimi veľmi priamo a následne aj s nadriadeným, ak nepomôže - nie to, že oni ohovárajú, ale to ako to ovplyvňuje prácu

anonym_acce0f
14. nov 2025

@anonym_autor keď budete spolu všetky 3 sa spytaj tej prvej či je pravda čo povedala ta druha, ved si nenechaj 💩 na hlavu…

anonym_116a08
14. nov 2025

@anonym_autor zdravotníctvo? Ja by som sa nemiešala do drbov, robila by som si svoje najlepšie ako viem, správala by som sa slušne ku každému a do intríg by som sa nemiešala. Toto máš v istej miere v každom kolektíve, ale stačí jedna podvraťáčka so silou osobnosti a tá si už priťahuje ďalšie týpkyne na ohováranie. Najlepšie sa nemiešať, nech sa tam ostatné aj zožerú.

anonym_9be88d
14. nov 2025

@anonym_autor Ahoj, zalezi aj do akej miery vies byt silna sama v sebe. Lebo napr. zazila som kedysi, zo zaciatku ma to stvalo, ale potom som sa nastavila tak, ze ma to netrapilo a tym padom to ani neovplyvnovalo moju pracu. Jedneho dna len tak so smiechom, ked sme boli spolu som spravila to co pise anonym vyssie-ze som sa opytala tej ci ta druha povedala to a to😂 No mala by si ich vidiet, zrazu ale ze obe cele cervene ostali, zacali koktat a ja ze, ak mam nieco co mi zavidite a preto ohovarate je vas primitivizmus, ale aspon viem,ze som v kurze a ze niesom zabudnuta..to som im povedala s usmevom na tvari a odisla som😁 No a po case uz ani chyru ani slychu po ohovarani, dokonca sa mi casom zacali zaliecat, ale po tej skusenosti som sa k nim chovala len ako kolegyna z pracovneho hladiska😄 Takze treba si v sebe vybudovat taky ten obranny stit, svoju tzv. "bublinu", do ktorej nebudes pustat tie primitivne reci a ked ti to pretecie, tak sprav ako je napisane vyssie a ako som spravila ja v realite, to im zavres zobaky😂

cacianka
14. nov 2025
@lindous

No ak prvá vie, že ťa ohovára druhá a druhá vie, že ťa ohovára prvá, tak je asi jasné, že ťa ohovárajú obe pekne spolu 😅 ohovárajú ťa ohľadom čoho? šíria nejaké nepravdy alebo proste poklebetia... ak nič vážne, tak jednej aj druhej by som povedala, že ma to absolútne nezaujíma, nech sa bavia o čom chcú a nemusia mi to oznamovať... ak to zachádza do toho, že to naozaj ovplyvňuje pracovný výkon, tak by som to riešila s nimi veľmi priamo a následne aj s nadriadeným, ak nepomôže - nie to, že oni ohovárajú, ale to ako to ovplyvňuje prácu

@anonym_acce0f máš pravdu, hovorí sa tomu konfrontácia. pekne slušne natvrdo by som pýtala "aký máte problém?" vyčistime stôl a už nechcem počuť ako ma ohovárate medzi sebou, ako píše @lindous .

cacianka
14. nov 2025
@anonym_9be88d

@anonym_autor Ahoj, zalezi aj do akej miery vies byt silna sama v sebe. Lebo napr. zazila som kedysi, zo zaciatku ma to stvalo, ale potom som sa nastavila tak, ze ma to netrapilo a tym padom to ani neovplyvnovalo moju pracu. Jedneho dna len tak so smiechom, ked sme boli spolu som spravila to co pise anonym vyssie-ze som sa opytala tej ci ta druha povedala to a to😂 No mala by si ich vidiet, zrazu ale ze obe cele cervene ostali, zacali koktat a ja ze, ak mam nieco co mi zavidite a preto ohovarate je vas primitivizmus, ale aspon viem,ze som v kurze a ze niesom zabudnuta..to som im povedala s usmevom na tvari a odisla som😁 No a po case uz ani chyru ani slychu po ohovarani, dokonca sa mi casom zacali zaliecat, ale po tej skusenosti som sa k nim chovala len ako kolegyna z pracovneho hladiska😄 Takze treba si v sebe vybudovat taky ten obranny stit, svoju tzv. "bublinu", do ktorej nebudes pustat tie primitivne reci a ked ti to pretecie, tak sprav ako je napisane vyssie a ako som spravila ja v realite, to im zavres zobaky😂

@anonym_9be88d 👏

muchotrafka298
14. nov 2025
@anonym_4a71a6

Už s tým slovom toxický sa to preháňa. Veď toto sú bežné vzťahy v ženskom kolektíve... roky rokúce...

@anonym_4a71a6 uplny suhlas. Teraz je kazdy oznaceny za toxickeho, pricom 3/4 ludi ani skutocne nevedia, co to slovo v kontexte s clovekom znamena a ako sa taky clovek chova. Toto tu je od nepamati, ze sa zenske v kolektivoch zrali navzajom, ziadna novinka presne ako pises.

anonym_92a694
14. nov 2025

Zmenila som prácu. Takéto vzťahy prešli do bossingu, keďže si kokegyne omotali šéfku a neprimerane ma zaťažovala povinnostami a úlohami v porovnaní s nimi. Bohužiaľ, po 15 rokoch sa už ďalej nedalo.. zbláznila by som sa.

akje
14. nov 2025

@autorka je tam aj nejak štvrtá osoba, ktorej by si sa opýtala? Poprípade nadriadena, ktorej sa môžeš zveriť a opýtať na to?

anonym_56a722
14. nov 2025

@anonym_autor ani to nerieš. Spravíš najlepšie. Nech si rozprávajú čo chcú. Kým máš ty čisté svedomie a dobre odvedenú prácu, nie si povinná nikomu nič vysvetľovať, dokazovať…. Mne sa takto moje kamošky medzi sebou ohovarali. Neriešim a mám super život. Každá si porozpráva, každá je spokojna🤣 aj keby mňa, tak som v klude. Mám predsa iné starosti a nie riešiť mimo domu žabómyšie vojny. 🤣

vilma7
15. nov 2025

U nas v práci sa to rieši supervízorom. Mame s nim stretnutie cely tím ca. 1x do mesiaca a pracujeme na problémoch v tíme.