icon

Ako riešiť výpoveď pre nedostatok práce?

neferneferuaton
14. mar 2024

Ahojte, vyzna sa niekto ako to je s výpoveďou z nadbytocnosti a prijimania noveho zamestnanca?

Strana
z2
sheila121
Odpoveď bola odstránená
neferneferuaton
autor
17. mar 2024

@purple_wolf netvrdim že je to koniec sveta ani to ze tam chcem ostať ani to že som hviezda. PrebohA to kde si nabrala? Kde tvrdim o sebe ze som hviezda 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ ja píšem ze vzdy som spravila pracu tak ako bolo treba. Preco sem hned davas hviezdu. Akoze si namyslam? Ani zďaleka! A novy je zena a podstatne drahšia . Mne slo len o dodržanie zakona. Aby nemohol prijat noveho ked mna prepustil z nadbytočnosti a kam sa následne obratit. Zostat tam nechcem

viky173
17. mar 2024

@neferneferuaton pre vlastne dobro a pokoj, kasli na to. Trochu si oddychnes na podpore a pocas toho mozes hladat inu pracu. Ved hadam by si sa nechcela drzat tam, kde Ta nechcu.

daniela1911
17. mar 2024

@neferneferuaton už som ti vyšie odpovedala. Prijal nového zamestnanca a keď si sa vrátila z PN, tak ta prepustil. Dvoch zamestancoch nepotrebuje. Nevidím žiadne porušenie. Porušenie bude ak teba vyhodí a prijme nového zamestnanca do 2mes (čiže by tam boli dvaja). Inak nechápem, píšeš že zástup za tvoju 2mes PN nebol treba - nebola robota. To je zaujímavé pracovne miesto, kde nie je čo robiť 2 mes.

A čo že má inzerát? To nič neznamená. Môže hľadať niekoho lepšieho s praxou za toho nového zamestnanca, tak je v skúšobnej dobre podľa tvojich časových údajov.

Samozrejme, podnet môžeš podať. Podnetom neprídeš o žiadne peniaze. Príde len inšpektorát prace a prešetrí stav, tebe príde odpoveď. Ak máš podozrenie, že ide o iný dôvod a “niekomu si nesedela” tak to môžeš tiež riešiť na inšpektoráte práce.

neferneferuaton
autor
20. mar 2024

@viky173 urcite nie. Za málo peňazí? A nechce ma? To veru nie mas pravdu. Aj keď nájsť novu pracu bude tazke.

neferneferuaton
autor
20. mar 2024

@daniela1911 ano chapem zatial nic neporušil. No prijal a práca nie je. Nebol treba zastup. Vazne je to zbytocny zamestnanec ale ok nejdem riesit. Ani to ze mu nepasujem. Nic z toho mat asi nebudem.Skor ma zaujalo to co si napisala s tym inspektoratom. Dam si pozor aby neprijal noveho. Co ak mi bude chciet stiahnuť vypoved a ja nebudem suhlasit? Vtedy tiez platí ze do 2 mesiacov nesmie prijat noveho?

daniela1911
20. mar 2024

@neferneferuaton keď bude chcieť zrušiť výpoveď z nadbytočnosti a ty budeš chcieť naďalej odísť, tak dáš výpoveď ty. Ale neprislúcha ti odstupné. Zatiaľ čo v prvom prípade máš nárok na odstupné.

weronika171717
20. mar 2024

@neferneferuaton pokiaľ sa nemýlim, tak, ak teba prepustí z nadbytočnosti, tak tomu novému zamestnancovi uvedie iný názov pracovnej pozície a bude to v súlade so zákonníkom práce. Opravte ma, ak sa mýlim.

nelca84
20. mar 2024

@daniela1911 vypoved sa neda "zrusit" jednostranne

daniela1911
20. mar 2024

@nelca84 áno, zle som sa vyjadrila. Chcela som tým povedať, že takto má nárok na odstupné, ak dostala výpoveď z nadbytočnosti.

neferneferuaton
autor
20. mar 2024

@daniela1911 vsak podpisane to uz mam

neferneferuaton
autor
20. mar 2024

@nelca84 cize ak on bude chcieť zrusit ale ja nie tak to ostava aj odstupne

tiika
21. mar 2024

@neferneferuaton áno, zostava to. Jedine, že by si súhlasila so stiahnutím, inak nie.
@weronika171717 nejde len o názov pozície, ale celkovo o pracovne miesto, pracovnú napln

nelca84
21. mar 2024

@neferneferuaton samozrejme, so stiahutim vypovede musia suhlasit obidve strany, inak ostava platna

Strana
z2