Ako riešiť výpovednú dobu po menej ako roku?
Dobrý chcem sa vás opýtať ako je to s výpovednou dobou som menej ako rok zamestnaný a bol som podať výpoveď a som vravel ze výpovedná doba je jeden mesiac nuž šéf sa takzvane začal roztahovat ze 2 mesiace a ze to bude riešiť úradné a neviem ako ešte jak nesplnil tu 2 mesačnú výpoveď...jako to teda je som čítal ze zo strany zamestnanca keď dávate výpoveď tak je jeden mesiac pokiaľ ste zamestnaný menej ako rok
@croxyzarus zo zakona je to jeden mesiac. mas nieco ine v pracovnej zmluve?
@croxyzarus zo zakona je to jeden mesiac. mas nieco ine v pracovnej zmluve?
@balerina2025 co myslite konkrétne iné ?
zo zakona 1 mesiac
@balerina2025 co myslite konkrétne iné ?
@croxyzarus ze mozno mas vypovednu dobu inac definovanu v PZ. ale zo zakona je to 1 mesiac.
@croxyzarus ze mozno mas vypovednu dobu inac definovanu v PZ. ale zo zakona je to 1 mesiac.
@balerina2025 našiel som tam podrzitko ze zo zákona podľa paragrafu 62 výpovedná doba 2 mesiace v tej zmluve ak keď pracujem menej ako rok co v tomto prípade robiť
@balerina2025 našiel som tam podrzitko ze zo zákona podľa paragrafu 62 výpovedná doba 2 mesiace v tej zmluve ak keď pracujem menej ako rok co v tomto prípade robiť
Výpovedná doba pri skončení pracovného pomeru výpoveďou zo strany zamestnanca je upravená v § 62 zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce (ďalej ako „Zákonníka práce“), tak, že „výpovedná doba je najmenej jeden mesiac, ak tento zákon neustanovuje inak.“ Podľa § 62 ods. 6 Zákonníka práce: „Ak výpoveď dáva zamestnanec, ktorého pracovný pomer u zamestnávateľa ku dňu doručenia výpovede trval najmenej jeden rok, výpovedná doba je najmenej dva mesiace.“
Výpovedná doba pri skončení pracovného pomeru výpoveďou zo strany zamestnanca je upravená v § 62 zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce (ďalej ako „Zákonníka práce“), tak, že „výpovedná doba je najmenej jeden mesiac, ak tento zákon neustanovuje inak.“ Podľa § 62 ods. 6 Zákonníka práce: „Ak výpoveď dáva zamestnanec, ktorého pracovný pomer u zamestnávateľa ku dňu doručenia výpovede trval najmenej jeden rok, výpovedná doba je najmenej dva mesiace.“
@balerina2025 takže vlastne je to na isto jeden mesiac
a v pracovnej zmluve mas uvedene co? inak by zo zakona mala byt mesacna vypovedna lehota
@balerina2025 takže vlastne je to na isto jeden mesiac
@croxyzarus no co citam, je. si to vytlac daj precitat zamestnavatelovi. ved nech napise na inspektorat prace a sam uvidi.
niekedy maju v praci kolektivne zmluvy, tam moze byt uvedene daco aj k vypovednej lehote. ale paragraf 62 je jasny.
@croxyzarus platí čo máš v zmluve. Zákon hovorí najmenej jeden mesiac - povoľuje dohodnúť Viac, čo si podpísal v zmluve. Ak tam máš napísané iba podľa zákona, tak jeden.
@croxyzarus platí čo máš v zmluve. Zákon hovorí najmenej jeden mesiac - povoľuje dohodnúť Viac, čo si podpísal v zmluve. Ak tam máš napísané iba podľa zákona, tak jeden.
@janagem v zmluve mam že v prípade ukončenia pracovného pomeru sa zmluvné strany riadia ustanoveniami paragraf 59 nasl.zp. dĺžka výpovednej doby je vymedzená v ustanovení paragraf 62 zákonníka práce a predstavuje 2 mesiace
@janagem v zmluve mam že v prípade ukončenia pracovného pomeru sa zmluvné strany riadia ustanoveniami paragraf 59 nasl.zp. dĺžka výpovednej doby je vymedzená v ustanovení paragraf 62 zákonníka práce a predstavuje 2 mesiace
@croxyzarus pokial máš napísané v zmluve 2 mesiace a nie je tam nič viac konkretizovane, žiadna ďalšia podmienka, tak je tvoja výpovedná doba 2 mesiace. Zo zákona je sice minimálne jeden mesiac, no vy ste sa v pracovnej zmluve dohodli na dvoch, čo je právne v poriadku a plati to.
@balerina2025
@janagem
V zmluve ma uvedené, že dĺžku vypovednej doby určuje par.62 (čo je minimálne jeden mesiac). Dva mesiace sú minimálne >= jeden mesiac. Takze de facto, ta vyp. doba sú aj podľa zmluvy a zároveň par. 62 - dva mesiace, či? Aby autor nebol popleteny.
@balerina2025
@janagem
V zmluve ma uvedené, že dĺžku vypovednej doby určuje par.62 (čo je minimálne jeden mesiac). Dva mesiace sú minimálne >= jeden mesiac. Takze de facto, ta vyp. doba sú aj podľa zmluvy a zároveň par. 62 - dva mesiace, či? Aby autor nebol popleteny.
@tiika mne to tiež tak vychádza, že dva

ja si myslim ze mas pravdu ty ale pozri si pre istotu zmluvu ktoru si podpisoval