Ako riešite návštevu lekára, keď už nemáte voľný paragraf?
Ahojte,
keďže priepustky sa spočítavajú, nemám už možnosť uplatniť si pri návšteve lekára, do konca roka, kedže mam chronicke diagnozy, budem musieť ešte ísť k dr. Ako to riešite? čerpáte z dovolenky, alebo zavoláte detskej dr. a poprosíte ju o paragraf, alebo vám váš lekár vystaví paragraf na doprovod? Absolutne neviem čo s tým. Na seba už paragraf nemám, len na rodinných príslušníkov. Ďakujem
@chiara996 presne, mňa zaráža ako si niekto vôbec dovoľuje tu napísať, že ide o podvod, keď som chronicky chorá a mám kontroly každý mesiac 🙈 trošku by sa mali niektorí zamyslieť, že ja REALNE idem k aj k dr. nie na výlet
Nikto netvrdil, ze chodis namiesto lekara na vylet. To pises ty. Nikto z nas nevie, kolko hodin Ti zaberie dane vysetrenie, ci je to hodina alebo 8 hodin, lebo napriklad dochadzas do ineho mesta.
Tvoja prvotna otazka bola, co spravit, ked uz nemas narok na paragraf a musis ist k lekarovi. Mozes, ale nebudes to mat zaplatene, lebo si uz zakonny narok vycerpala.
Mozes si este uplatnit paragraf ako sprievod s rodinnym prislusnikom, ak Ti to bude ten lekar ochotny vystavit. Alebo si to na tu priepustku co dostanes napis sama.
V kazdej praci je to inac, u nas napriklad pocitame realne hodiny, kolko uda dotycny zamestnanec na priepustku. Drzime sa toho, ze je to na nevyhnutny cas. Tym padom ma narok za rok na 56 hodin u lekara na seba a tolko isto na rodinneho prislusnika. Pracujem tam naozaj dlho a doteraz som nestretla cloveka, co by toto vycerpal za rok.
Nie vsade je to ale takto, takze rozumiem, ze Ti to asi nevychadza, ked trebars to rataju 1 priepustka ako 8 hodin bez ohladu na to, kolko si tam realne (vcera to tu niekto pisal do podobnej diskusie, ze to ma takto).
samozrejme idem na určitý čas a potom naspäť do práce, vyčerpaných mám 7 na seba (sčítané priepustku) na doprovod mam
Ja odovzdám nadrianenej P, či je to mňa, či dieťa, resp. doprovod. A keď už mám na seba/ doprovod vyčerpané, účtovníčka mi to posunie na to druhé.V živote som to neprepočítavala. Prepána, však idem k dr.- so sebou, či s rod príslušníkom. Zas buďme ľudia. Nepodvádzam, účtovníčka nám to sleduje a spraví ako treba. Jej je jedno, či som na gynde, či s dieťaťom u pediatričky. Sedieť musia hodiny. A to vždy sedí.
@anesim kvôli výbornej kolektívnej zmluve 🤦♀️Máme vďaka nej síce dní dovolenky navyše, no nesmieme nič čerpať mimo prázdnin. A nič také ako predĺžený víkend u nás nehrozí, je nás málinko a furt dakto na OČR, keďže sme jednoducho taká skladba kolektívu.
evatko - tak by to malo byť, tiež som to nikdy nezneuzila a tí, čo v tom vidia podvod, ako sa hovorí podľa seba súdom teba
Doktorov si bežne nadrábam alebo čerpám dovolenku.
Ahojte chcem sa opitat včera som nebola v robote na nočnú zmenu...a za včera nemám žiadny paragraf môžte mi niekto poradiť odkiaľ si mám zobrať za včera paragraf ? ďakujem za každú rádu
@hanicakova od lekára🙈
@hanicakova
To neuhráte, keďže bežní lekári neordinujú v noci.
@hanicakova keďže si asi na pohotovosti nebola, tak asi len dodatočne vypísať dovolenku?

@michaela329 trochu od temy, preco si nemozes zobrat dovolenku mimo prazdnin? Pracujem tiez v skolstve, a nemame problem si zobrat dovolenku aj pocas sk roka, NV si mozme brat mimo prazdnin - 3 dni ( neviem ci kalendarny al sk rok) , nikdy ich tolko nepotrebujem. Casto zo skoly ma niekto dovolenku na cestovanie, ci uz predlzene vikendy alebo aj na dlhsie,