Ako sa dostať za prácou do zahraničia?
Ahojte, ako ste sa dostali do zahraničia za prácou? Zaujíma ma to lebo už dlhšie rozmýšľam že odídem zo Slovenska.. som mladá nemám záväzky a mám aj celkom slušne ušetrené. Chcela by som skúsiť niečo v zahraničí nerobí mi problém opatrovanie, praca v kuchyni.. chyžná.. čokoľvek.. to čo mám vyštudované sa mi v zahraničí nebude počítať určite takže to ani nejdem riešiť.. a ani by som si to tam asi netrufala robiť..
najviac ma láka Amerika ale viem že to je veľmi ťažké dostať sa tam. Takže budem rada za Vašu skúsenosť.
Anglicko by vďaka tvojej angličtine bolo fajn, ale tam už nebudeš môcť ísť teraz . Žila som tam 7 rokov. Dostala som sa tam po známosti a začiatky boli ťažké ale keď sa človek posnaží tak si vie pekne polepšiť. Tebe by som asi tipovala nejaké Holandsko alebo Rakúsko, možno Nemecko. Ak nemáš nikoho známeho v zahraničí tak skús na začiatok nejakú agentúru ktorá ti sprostredkuje prácu a keď sa oťukáš, tak si potom skúsiš nájsť prácu sama bez agentúry, poprípade skús si pozrieť inzeráty aj sama aby si nemusela ísť cez agentúru ale to bude ťažké. Budeš si úplne sama musieť všetko riešiť, ubytko atď. Akurát neviem ako rakúšania holandania alebo nemci berú keď s nimi niekto niečo na úradoch rieši v angličtine. Možno sa budeš musieť učiť nemecky, v práci ti možno postačí aj angličtina

Ake jazyky ovládaš?