icon

Ako sa inšpirovať a rozbehnúť novú kariéru?

19. aug 2025

Nie som šťastná v práci, aj keď plat je slušný 2600e. No a tak som premýšľala co by ma bavilo iné, a už som sa tešila, že by ma bavilo výživové poradenstvo. Avšak toľko ich už je, že ma chytila depresia vôbec začať. 😢 Poraďte ako sa zbaviť tychto pocitov. Co robíte vy na vlastnú päsť (mimo bežného zamestnania) a baví vás to a uzivi vás to? Ďakujem za normálne komentáre.

anonym_46c883
19. aug 2025

@anonym_autor tak po prvé,máš krásny plat..moja kolegyňa taký má s premiami (robí inú prácu) a teda vždy ‘zatne’ zuby pri problémoch lebo vie,že tie peniaze inde nezarobí..super pracovny čas,firemne auto,mobil..ma dni ok a niekedy viac.Ked tak začala zarábať,začala si zivot viac užívať..predĺžené vikendy,dovolenky,kupi si viac po com túži..šetrí na niečo.Ja mám od nej v čistom menej ako polovicu.Najdi si pozitíva vo svojej práci? Čo ta nenapĺňa? Stereotyp,stress..chceš pracovať na voľnej nohe? Budes musieť hľadať klientov..máš rodinu, deti..veľa si toho nenapisala.

yoginka231
19. aug 2025

Výživových poradcov je veľa. A vždy sa pozri nato :
- Aké je ťažké sa tam dostať? Aká je bariéra? (pre výživového poradcu je to krátky kurz, čiže to môže robit skoro každý)
- Aké sú bežné hodinovky v tomto odvetví? (Tu je to menej ako v iných odvetviach, bežne 20 eur za hodinovú konzultáciu)
- Ako si vieš dvíhať hodinovku? (Vedia ti ľudia zaplatiť oveľa viac keď si lepšia? Robíš si kurzy a skúsenosťami? Alebo je to pomalý proces?)
- A najdôležitejšia otázka, vieš seba odstrániť z rovnice? (V tomto biznise jednoducho nie, závisí to na tebe, ak si nájdeš zamestnancov, tak oni môžu odísť s klientami ktorých si im dala = zlý biznis).

Čo sa týka platu 2600eur, tak môžeš zarábať oveľa viac, ale pozri sa na pozície čo sú dobre platené a čo potrebuješ ku nim. Ak by si chcela ako výživová poradkyňa zarábať aspoň 3000 eur tak by si sa tak namakala že sa kľudne vymakáš na tie iné pozície.

melanta
20. aug 2025

Máš VŠ vzdelanie na výživové poradenstvo a neustále sa vzdelávaš sa v tejto oblasti? Pretože áno, trh je tým presýtený a veľa ľudí chce v prípade zdravia, výživy či športu využiť adekvátne vzdelaného odborníka. Takže hľadaj niečo iné, kam sa presunieš. Na množstve pozícií vieš zarábať rovnako a aj oveľa viac. Zameraj sa na to, na čom môžeš stavať - vzdelanie, skúsenosti a prax + vo by ťa zaujímalo a máš na to predpoklady.