icon

Ako sa môžem stať policajtkou?

lucanka49
21. jan 2012

ahoj kočky ,chcely by som sa opytať,ako sa dostanem k policii
mam jedno dieťa,som vydata,mam ukončenu strednu zdravotnicku školu s maturitou,ale vždy som chcela robiť policajtku,poradite niekto ako sa tam da dostať??som z okresu Púchov.. a zatial som na materskej..možno by som radšej robila na policii niekde na pasovom,alebo v kancelarii :D neviem asi to bude zložité :P ale je to môj sen a za snom si treba isť!!

natinecka
4. jún 2013

@mery131 je jedno na kau školu pojdeš, gympel je naj, potom musíš isť na policajnú akadémiu a potom nejaká vysoká škola , aby si postúpila niekde na lepšie miesto

kuriatko84
4. jún 2013

su dva sposoby:
1. ak mas strednu skolu s maturitou tak si treba podat prihlasku na prijatie do zboru, potom ta pozvu na skusky telesnej zdatnosti, slovensky jazyk, psychotesty a potom zdravotnu prehliadku, ak prejdes tymto vsetkym nastupis do skoly bud v Pezinku alebo Devinskej Vsi
2. ak uz mas nejaku vysoku skolu treba si najst pracovne miesto v rezorte MVSR, vsokoskolsku tabulku s moznostou prijatia do sluzobneho pomeru PZ.

som to napisala trosku skratene a zjednodusene, no nie je to az take lahke 😅 vela stastia!!!

kuriatko84
4. jún 2013

sorry nevsimla som si prvu stranu xixi
tak moju predoslu odpoved neber v uvahu 😀

kuriatko84
4. jún 2013

no ono je to tak
Najlepsie by bolo, ak by si mala uz vybavene pracovne miesto na policii a nasledne si dala ziadost o prijatie do PZ.
ale žvásty tipu aj tak ta nezoberu,lebo si zena, alebo nevies plavat a 100% zdravotny stav (ani 0,5 dioptrie) nie su, pravdive!!!
Po fyzickej stranke treba fakt makat aspon pol roka pred skuskami, lebo je to fuska, ale da sa to zvladnut. Ak vies plavat aspon trochu, tak je to ok, ak neziskas body pri plavani musis sa zamerat na inu disciplinu kde musis dosiahnut plny pocet, aby si dosiahla v celkovom hodnoteni potrebny pocet bodov.
Vsetci policajti musia prejst testami fyzickej zdatnosti, psychickymi testami, test SJ (diktat, sloh), zdravotna a nasledne previerka NBU. Na policajtov vo vykone (dopravaci, kriminalisti atd. maju prisnejsie oko pri fyzickej zdatnosti) ako u tych co idu len do kanclu 😀
asi tolko...

jasklamana
5. jún 2013

kuriatko48 a ty si policajt/ka??? lebo ako pises ze zvasty typu nezoberu ta lebo si zena je uplna realita....viem to z vlastnej skusenosti...takze ma nikto nepresvedci o opaku... ostala som ako horucou vodouobliata ked mi to ten panko na pohovore zahlasil so slovami ze si hned mozem aj prihlasku zobrat a viac ju neposielat... tak teraz sa pytam mas niekoho z rodiny u policie na vysokom poste????

eeffka
5. jún 2013

@jasklamana debil sa najde vsade, ked si chcela ist za policajtku isto vies ze maju menovky a ze existuje odbor vnutornej kontroly, ze? riesila si to nejak ci si si len zbalila prihlasku a odisla?

jasklamana
5. jún 2013

eeffka no bohuzial riesila teda podala som sťažnosť ale žiadna odozva... ale možno len pre mna nie nakoľko dotyčný do mesiaca prestal pracovať u polície... ale odpoveď sa ku mne nikdy nedostala aj keď som napísala niekoľko mailov a poprosila o vyjadrenie, ale takto už asi chodí...

koralovka
5. jún 2013

@lucanka49 Ja by som sa tam nehrabala, celkovo do mužských kolektívov, vedia byť tvrdí a šovinistický, načo to každý den riešiť..sú aj iné zamestnania a nemusíš denno denne dokazovať že ked máš šušku si tiež plnohodnotný človek

buducamama
6. jún 2013

@jasklamana - je to tak, ako pise kuriatko, zbytocne sa rozculujes. V statnej sprave su zmeny kazdu chvilu, co je dnes nemusi byt zajtra, zakony sa schvaluju neustale. Ano, bola doba, ked zenam zamietali ziadosti.

@koralovka - tvrdi a cooo? Ake slovo si to pouzila? 😀 Robim v muzskom kolektive a za zensky by som ho nevymenila. A su tu aj zeny, vsetkym to takto vyhovuje viac, ziadne intrigy, rozumieme si. Chlapi vedia mat sex. narazky, ale ty si urcujes ako sa s tebou kto bavi. A som za spravodlivost, takze ked je zena policajtka tak nech ma rovnake sluzby ako chlap, ale to sa kazda musi rozhodnut este pred tym, ako sa policajtkou stane.

jasklamana
9. jún 2013

ja som si bola vedoma toho ze su tam narocne ale isla by som do toho... no a aj ten chlapsky kolektiv je ok len dalsia vec je ta, ze mi povedal dalsi pan v Nitre na pohovore ze oni nemozu brat zeny lebo potom su chlapi divoky.. tak nech si teda spravi poriadok s nimi nie mna za to odbije... ale to je uz jedno...

lisabon99
25. jún 2013

Ja by som sa chcel spitat co mam spravit ked pojdem na strednu do puchova na 4 rocak s maturitou co mam spravit potom ak sa chcem stat policajtom dakujem za napovedu postp co mam urobit

lucka1987
25. jún 2013

@lisabon99 aj ja som chodila do Pu na 4 rocak 😝 a k veci... co mas urobit? v prvom rade mas 4 roky na to, aby si sa skamosil s niekym na vyssom poste na policií. mylsim, ze to je prvy krok k uspesnemu prijatiu do PZ 😅 .
skus pozriet http://www.minv.sk/?podmienky-prijatia-nr
policia.sk@gmail.com (projekt z názvom AJ TY SA STAN POLICAJTOM)
http://www.minv.sk/?zeny

daniela242
25. jún 2013

@lisabon99 V prvom rade sa nauč písať bez gramatických chýb, nakoľko musíš urobiť testy zo SJ kde píšeš diktát a sloh...

lucka1987
25. jún 2013

@daniela242 😀 😀 😀 ale no.. ved on ma pred sebou este 4 roky studia na strednej.. hadam sa to douci 😀

koralovka
25. jún 2013

@buducamama Hej to je pravda, netreba to hádzať všetko do jedného mecha, máš pravdu 🙂

zarabajte
Odpoveď bola odstránená
blahowoman
5. sep 2014

@dena chcela by som sa ta opytat. Na tom pohovore sa ta budu co pytat?

dena
6. sep 2014

@blahowoman asi to, co na inych pohovoroch, kde si hladas robotu 😉

meissa
6. sep 2014

Ja som bola tri krat na pohovore a tri krat ma zamietli....a mimo pohovor mi tiez bolo povedane,ze zeny neberuuuu....vraj musim mat dobru tlacenku. Tak asi tak :P 🙂

strudlik
6. sep 2014

K policajtom v dnesnej dobe je tazke sa dostat. Mam znameho co presiel vsetkymi kolami pohovoru uz pred rokom a napriek tomu ho stale neposlali do skoly, teda neprijali. Staci ked niekto o vas povie ze sa stykate s podozrivymi ludmi a mate nalepku neziaduci...
Inak z kazdej discipliny pri telesnych testoch musite ziskat aspon 1 bod, inak neprejdete...
A ak nespravite niektoru cast prijimacieho kola mozte si podat znovu ziadost po roku od nevyhovenia vasej ziadosti...

tyty8
8. nov 2014

@koralovka vobec to tak neni robim v ZVJS, len s chlapmi a.nemusim nič dokazovať pracuje sa mi lepsie než v ženskom kolektive

bronia13
8. nov 2014

@jahodnicka sorry ale nikde nevidim ze MK je o detoch???? preco by sa nemohla spytat otazku ohladom prace, co je na tom? ma dieta ma, je matka je nie? a to nie su podmienky aj tak na tuto stranku takze ak su podmienky splna a ma otazku ako uzivit svoje dieta a preco by nemhla ist za svojim cielom nie?

bronia13
8. nov 2014

@lucanka49 inac ja ta chapem lebo ja tiez robim robotu mojich "snov" a sla som si tvrdo za svojim cielom a teraz po 7 rokoch na MD som ju znovu dostala a som ako male dieta tak sa tesim ze az, moja praca nie je ani praca ale moje hoby za co dokonca dostanem celkom dobre zaplatene 😉 😵 takze drzim palce aby si dostal apracu co chces...

jahodnicka
8. nov 2014

@bronia13 sorry..reagujes tady na mou odpoved pridanou temer pred tremi lety

bronia13
8. nov 2014

@jahodnicka sorry pani SARKASTICKA ze si aka si kraksna nemam viac slov na teba ...keby ja mam taky problem ako ty chuderka si mala tak som rada za kazdu radu ok..ale si musla mat hroooonzny problem ale si ho asi viriesila nie ???????????????

mondolina
4. jan 2015

ja som sa stala policajtkou v 36 rokoch...sice mestskou, ale predsa 😉 nie je to tam take dramaticke ako u statnych, a bol to moj sen...ps: ziadnu protekciu som nemala
takze treba si ist za svojim

jorsulova
8. feb 2015

@mondolina ahoj, mozem sa spytat o com je tvoja praca na mestskej policii? si mestskou policajtkou alebo pracujes na administrative?

mondolina
8. feb 2015

@jorsulova
nepracujem v administrative, pracujem v uliciach, chodim na pripady, normalna sluzba.

malucqa
21. feb 2015

@mondolina dobry den a ako to prebieha ..nabor na mesku policiu..a platovo a so smenami vychadzaju v ustrety.dakujem

mondolina
23. feb 2015

@malucqa
nabor sa robi cez mestsky urad, podala som si ziadost, pozvali ma na pohovor a zobrali ma,
vychadzaju mi v ustrety nakolko som rozvedena a mam 6 rocneho syna
ale to je indi vindi
vsade je to ine
a robi s pravdaze na smeny 12 hodinovky